Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oleńka

Czy na wizycie u psychiatry mogę się tego spodziewać?

Polecane posty

Gość Oleńka

Witam, ostatnio mam trudny okres w życiu i czuję się w związku z tym fatalnie, to co obecnie czuję jest uważam efektem zaniedbań tego co czułam lata temu, chociażby w wieku szkolnym. Nie czuję zbyt wiele, wpadam jednak łatwo w złość i furię, czuję się sfrustrowana i niepotrzebna. Jedynym szczerym uczuciem jest u mnie żal, smutek i zrezygnowanie. Jestem mężatką, nigdzie nie pracuję, ale dorabiam by pomóc mężowi w naszych wspólnych wydatkach. To tytułem wstępu albo raczej miałam taką chęć wygadania się... Do sedna - czy na wizycie u psychiatry mogę się spodziewać przeprowadzenia jakiegoś testu na depresję, nerwicę? Czy lekarz psychiatra Poznań choćby wstepnie, z  czym może  wiązać  się mój  obecny stan? Czy to  kwestia przeszłości czy  nieradzenia sobie z życiem?? Czy raczej dostanę wyłącznie psychotropy i coś na wyciszenie i na tym w sumie będzie opierało się całe leczenie? PROSZĘ O WYPOWIEDZI OSOBY, KTÓRE SĄ PO TAKIEJ WIZYCIE I MOGĄ COŚ NA TEN TEMAT POWIEDZIEĆ. Dodam, że jestem kobietą przed 30-stką. Dziękuję! :)

Gość ****

Wszystko zależy od psychiatry. Jeśli nie przeprowadzi z Tobą szczegółowego wywiadu to nie jest to dobry lekarz. Prawdziwy specjalista powinien wypytać Cię o wiele szczegółów dotyczących Twojego życia, tego, co robisz na co dzień i samopoczucia. Takiego szukaj. Leczenie psychiatryczne polega właśnie na przyjmowaniu leków, ale dobry psychiatra od razu powinien skierować Cię do psychologa oprócz wdrożenia farmakologii. Na wizytę w ramach NFZ długo trzeba czekać, więc możesz sobie poszukać prywatnie psychologa lub psychoterapeuty.

Gość Renata

Ja byłam u specjalistów w SpessMedica w Piotrkowie Trybunalskim i bardzo polecam, bo z taką dobrą opieką dawno sie nie spotkałam. Mili specjaliści i bardzo pomocni. Na wizycie odczułam wiele empatii od Pani psychiatry także polecam 😉