Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ara

Ból w centralnej części brzucha - Czy to JELITA?

Polecane posty

Gość Ara

Witam, od trzech miesięcy mam bóle brzucha zlokalizowane w centralnym środku, a więc nad pępkiem. Nie jest to ból mocny, rozrywający i trwający każdego dnia. Czasami kilka dni pod rząd nie boli, następnie mam ból kilka, kilkanaście dni pod rząd bądź też może to być jeden dzień. Aktualnie boli od kilku dni. Mogę z tym funkcjonować, chodzić, natomiast jest to męczące i boli, czasami bardzo mocno tak jak w tym momencie, niekiedy nie mogę pracować czy wykonywać zwykłych codziennych czynności bo to przeszkadza. Miałam wykonane USG jamy brzusznej - nic nie wykazało oraz gastroskopie - również nic nie wykazało. Dodam, że 2 lata temu miałam podobny choć dużo mocniejszy ból, od razu otrzymałam skierowanie na RTG jamy brzusznej i wykazało delikatny skręt jelita - zapisane leki pomogły. Było to spowodowane stresem oraz złym odżywaniem. Czy ten ból może być bólem jelit czy to zupełnie inny narząd? Bardzo mnie to martwi, bo lekarz sam już nie wie... jestem królikiem doświadczalnym na zasadzie spożywania różnych aptecznych lekarstw, które niestety nie pomagają. Kilka dni pod rząd biorę nospe, która również nie pomaga. Czy miał ktoś podobny problem? Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki.