Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doświadczona

Kursy językowe NIE UCZĄ posługiwania się językiem w praktyce

Polecane posty

Gość doświadczona

Nie wykupujcie żadnych płatnych kursów językowych w necie bo to kolejne naciąganie ludzi i wmawianie im że nauczą się języka.Gów.wno prawda!

Sama z trudem nauczyłam się angielskiego ale tylko podczas pobytu w UK.Kursy w Polsce nauczyły mnie tylko kilkuset słów a tego mogłam nauczyć sie sama w domu bez płacenia za lekcje.Kursy nie nauczyły mnie tego żebym wszystkich rozumiała jak do mnie gadają.Tego to nauczyło mnie życie w Anglii i zanurzenie sie w języku oraz realne przeżycie różnych sytuacji życia codziennego.

Szłam do lekarza i dukałam mu co mnie boli i słuchałam co on do mnie gada na temat mojej choroby.Szłam do kawiarni i dukałam kelnerce co chce zjeść i wypić i słuchałam co ona odpowie żeby zareagować.Szłam sklepu mięsnego to dukałam że chce 10 plasterków polędwicy i tyle samo szynki i słuchałam co ta baba odpowie żeby potem sie do tego odnieść.

Kursy nie uczą nas rozmów w realnych sytuacjach tylko to są lekcje na których kursanci rozmawiają o sytuacjach bardzo powierzchownie bo te sytuacje się nie dzieją naprawdę.Uczeń który odstawia scenkę z nauczycielem na temat wizyty u lekarza tak naprawdę udaje z nim sytuację bo oboje są w klasie i w związku z tym nauczyciel nie jest w stanie powiedzieć do ucznia tak samo jak lekarz pracujący w Anglii.

Taka nauka to trucie duu..py. i zbijanie kasy na naiwnych uczniach.

Najlepiej jest nauczyć sie dużo słów,wyjechać z kraju i zanurzyć sie w języku angielskim będąc wśród ludzi.

Tylko wtedy człowiek jest w stanie nauczyć się rozumieć każdą osobę i rozmawiać z nią.

Gość mażycielka

to prawda jak miałam angol z facetkom to ona gada że bedzie mi spżedawać ważywa no i ja mam kupić te jej ważywa no ale to było sztuczne no bo te ważywa były tak na niby i  ta gadka też jakoś taka była do kitu

Gość anonymous

Wiesz.Nie każdego stać na mieszkanie w usa.