Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chwalmy Pana

O kobietę trzeba się troszczyć tak samo jak Jezus się troszczy o nas. Kościół jest dla Jezusa małżonką. W języku polskim mylnie przybiera rodzaj męski podczas gdy w oryginale greckim "kościół" Eklezja ma rodzaj żeński. W księdze Objawienia jest mowa o

Polecane posty

Gość Chwalmy Pana

O zaślubinach Baranka z niewiastą czyli Kościołem. Dlatego kobiety są dla mężczyzn święte, nie wolno ich ranić.  

@martyna 33 nieprawdaż ze ma to sens? Twój mąż Cie pokochał jak Jezus ludzkość. 

Gość Pradawny

Nigdy nie istniał ktoś taki jak Jezus. Skąd ja to wiem? Żyłem w tych czasach.

Gość Chwalmy Pana
1 godzinę temu, martyna 33 napisał:

Miłości Pana Jezusa nie możemy porównać do naszej ludzkiej miłości. Bo Jego miłość jest absolutnie doskonała oraz bezgraniczna. Ja tego doświadczyłam. Tego cudownego ciepła oraz zrozumienia. Dlatego tak bardzo tęsknię za moim Panem i marzę, żeby już na zawsze być razem z Nim. 

Owszem miłość ta nie jest równa, ale porównanie jest jak najbardziej biblijne, skrupulatnie przeanalizuj list do Efezjan 5:25-32 a wszczegolnosci 32 werset

Cytat

25 Mężowie, miłujcie swoje żony, jak i Chrystus umiłował kościół i wydał za niego samego siebie;

26 Aby go uświęcić, oczyściwszy obmyciem wodą przez słowo;

27 By stawić przed sobą kościół chwalebny, niemający skazy ani zmarszczki, ani czegoś podobnego, lecz żeby był święty i nienaganny.

28 Tak też mężowie powinni miłować swoje żony jak własne ciało. Kto miłuje swoją żonę, samego siebie miłuje.

29 Nikt bowiem nigdy nie miał w nienawiści swego ciała, ale je żywi i pielęgnuje, jak i Pan kościół.

30 Gdyż jesteśmy członkami jego ciała, z ciała jego i z kości jego.

31 Dlatego opuści człowiek swego ojca i matkę i połączy się ze swoją żoną, i będą dwoje jednym ciałem.

32 Tajemnica to wielka, lecz ja mówię w odniesieniu do Chrystusa i kościoła.