Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przegryw34

Mam 34 lata i w tym roku zaczynam pierwsze studia prawo

Polecane posty

Gość Przegryw34

Pracuje na ochronie, nigdy nie skończyłem żadnych studiów. W zeszłym roku poprawiałem maturę dostałem prawie 100 % ze wszystkich egzaminów. Postanowiłem iść na prawo na Uniwersytet Warszawski w trybie dziennym bo dzięki temu że pracuje w mojej firmie tyle lat pójdą mi na rękę z grafikiem.Kodeksy cywilne, karny postępowania cywilnego i karnego znam dobrze, bo przez lata go studiowałem, nawet na testy znalezione internecie jestem w stanie dać poprawna odpowiedź. Co o tym sądzicie ?

Gość PRAWILNY

Nie lepiej na zaoczne?

Gość Przegryw34
4 minuty temu, Gość PRAWILNY napisał:

Nie lepiej na zaoczne?

To się by wiązało z wydatkiem pieniężnym.

Gość PRAWILNY

To prawda, ale na dziennych będziesz mieć okienka i większy nakład czasu w stosunku do zaocznych. Zależy czy daleko masz do uniwerku, bo jak 10 minut z buta to spoko, ale jakbyś miał dojeżdżać to zastanów się dobrze czy chcesz siedzieć przez dwie, trzy godziny dziennie nie robiąc nic. 

Gość Przegryw34
3 minuty temu, Gość PRAWILNY napisał:

To prawda, ale na dziennych będziesz mieć okienka i większy nakład czasu w stosunku do zaocznych. Zależy czy daleko masz do uniwerku, bo jak 10 minut z buta to spoko, ale jakbyś miał dojeżdżać to zastanów się dobrze czy chcesz siedzieć przez dwie, trzy godziny dziennie nie robiąc nic. 

Nie wiem jak to będzie, ale prze ten czas zawsze się mogę uczyć. Największym urokiem mojego wieku jest to ze jestem przezorny, wiem jak sobie organizować czas i nie ciągnie mnie tak bardzo do próżnowania.

Gość Pola

Powiem ci tak: same studia dzienne i praca w ochronie na nic ci się nie przydadzą. Trzeba praktykować. Kancelarie szukają studentów, ale niestety nikt nie odpowie na twoje CV, mając do wyboru młodszych studentów. Skończyłam prawo, w tym roku zdaje egzamin na aplikację, od kilku lat pracuję w kancelarii i wiem, co mówię. 

Gość Przegryw34
6 minut temu, Gość Pola napisał:

Powiem ci tak: same studia dzienne i praca w ochronie na nic ci się nie przydadzą. Trzeba praktykować. Kancelarie szukają studentów, ale niestety nikt nie odpowie na twoje CV, mając do wyboru młodszych studentów. Skończyłam prawo, w tym roku zdaje egzamin na aplikację, od kilku lat pracuję w kancelarii i wiem, co mówię. 

Pewnie masz racje, nie idę na te studia z jakimiś konkretnymi oczekiwaniami co do przyszłej pracy, po porostu interesuje mnie prawo i chciałbym skończyć ten kierunek, jeśli uda mi się to przekuć na zawód z tym związany (mam taką nadzieje w końcu nic nie wiadomo) to super, jeśli nie to trudno. 

Gość PRAWILNY
4 minuty temu, Gość Przegryw34 napisał:

Pewnie masz racje, nie idę na te studia z jakimiś konkretnymi oczekiwaniami co do przyszłej pracy, po porostu interesuje mnie prawo i chciałbym skończyć ten kierunek, jeśli uda mi się to przekuć na zawód z tym związany (mam taką nadzieje w końcu nic nie wiadomo) to super, jeśli nie to trudno. 

Ja bym na twoim miejscu poszedł na te studia i jednocześnie robił licencje detektywa gdybym mógł ci zaplanować przyszłość, ale zrobisz co uważasz.

Gość Czy nie za późno?

Mam 36 lat czy nie za późno na studia? Chciałam być nauczycielką lub psychologiem?

Gość PRAWILNY
1 minutę temu, Gość Czy nie za późno? napisał:

Mam 36 lat czy nie za późno na studia? Chciałam być nauczycielką lub psychologiem?

Wiem, że to brzmi jak slogan ale nigdy nie jest zbyt późno i to potwierdzona prawda.

Gość Amela

Nigdy nie jest za późno. 

Z prawem jest dość specyficznie bo po samych studiach czeka cię wiele pracy, a szukanie kancelarii, doświadczenia będzie trudne... Ale trzymam kciuki, powodzenia! 🙂

Nauczycielką? Za te pieniądze lepiej idz sprzedawać w zoologicznym. Podobna pensja 

Gość Namysłów wojew opolsk 123

Autorze czemu idziesz na Studia do Warszawy zamiast na Wydział prawa i administracji uniwersytetu Opolskiego? 

Przecież do Opola miałbyś bliżej niż do Warszawy 

Gość PRAWILNY
Przed chwilą, Gość Namysłów wojew opolsk 123 napisał:

Autorze czemu idziesz na Studia do Warszawy zamiast na Wydział prawa i administracji uniwersytetu Opolskiego? 

???

Nie istnieje taki uniwersytet.

Gość Amela

Ten od Opola to trolejbus jakiś 

Gość PRAWILNY
1 minutę temu, Gość Amela napisał:

Ten od Opola to trolejbus jakiś 

Właśnie nie wiem o co mu chodzi, nie ma takiego miasta jak opole, a on usilnie stara się wkręcić że istnieje. Nie mam pojęcia po co.

Prawilny nie rób z siebie większego idi/oty niż jesteś bo doskonale ty i gość amela  i wszyscy doskonale wiedzą że jest takie miasto jak Opole wystarczy wpisać w Google czarnowąsy i poczytać o Opolu 

😮