Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnOnIm

Czy to już zaburzenie psychiczne?

Polecane posty

Witam mam coś takiego, a mianowicie jak się stresuję tak fest mocno to od razu jestem chora tzn. Ból głowy, gardła, suchy i krtaniowy kaszel oraz czasem wymioty i ból brzucha. Oczywiście w badaniach nic nie wychodzi  i wszyscy twierdzą, że zmyślam i udaję, ale somatyczne objawy są i to mega dokucza bo rozwala cały często tydzień i ciągle wtedy śpię i mało jem. Zauważyłam też, że nie tylko jak się stresuję tak mam, ale nawet potrafię się tak na zawołanie rozchorować i wtedy mam te same objawy. Nie wiem jak to wytłumaczyć?  Czy to już objawy choroby psychicznej? 

Gość Nie specjalista

Choroba psychiczna to za duzo powiedziane, raczej bardziej nerwica. Chociaz moze to byc tez jakas choroba(nie psychiczna),  bo objawy sa dosc dziwne. Np bol brzucha i wymioty moga byc spowodowane kaszlem.Na poczatek proponowalbym zrobic pdzeswietlenie zatok moze tu jest jakis problem. 

Robiłam wszystkie badania i po dwóch tygodniach spędzonych w szpitalu nic nie wykryli. Oni nic nie wiedzą. 

Gość Nie specjalista

Wszystkich badań na pewno nie miała Pani robionych, bo jest ich tyle, że w tak krótkim czasie jak 2 tygodnie nie jest to możliwe. Konsultację psychologa albo psychiatry Pani miała? Bo znam realia szpitali i jak nic nie wychodzi w badaniach to od razu ich przysyłają. Ciężko mi coś więcej powiedzieć bez bez znajomości Pani wyników badań. Może ma Panie jeszcze jakieś objawy które od razu nie rzucają się w oczy?