Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Namysłów wojew opolsk 123

Lubicie Anie Wyszkoni? Ja uwielbiam a wy? Kiedyś za dziecka się w niej Kochałem

Polecane posty

Uwielbiam Anie Wyszkoni oraz zespół Łzy w Którym kiedyś spiewała 

Lubie jej piosenki 🙂 zwłaszcza "Czy ten Pan i Pani" "Biegnij przed siebie" 

Gość gość

wypierdalaj pedofilu namyslowski!!!!! 

NIE jestem pedofilem Nigdy w życiu nie zgwałciłem ani nie wykożystałem rżadnego dziecka i nigdy do żadnego dziecka się nie zblirzyłem 

Gość Amela

Bo dzieci z kilometra cię wyczuwaja i uciekają xd

Amela masz mnie za pedofila? Co ja ci zrobiłem że tak mnie nienawidzisz? 

Gość lubuszan

Ja też ją lubię mimo, że mało w niej kobiecości🤪

52 minuty temu, Gość Namysłów wojew opolsk 123 napisał:

Lubie jej piosenki 🙂 zwłaszcza "Czy ten Pan i Pani" "Biegnij przed siebie" 

obecnych nie bardzo, nawet nie znam, ale "Ja nie lubię nikogo" rządzi 😄 i "Zabij się"

Gość Pan Tadeusz
49 minut temu, Gość Amela napisał:

Bo dzieci z kilometra cię wyczuwaja i uciekają xd

O to tak jak ja twoją cipe z kilometra wyczuwam mmrrrr ♥️

Gość Hehe

POogratulowac gustu

Gość Amela

Mmmm polski tani pop, jeszcze zapachu podpałki do grilla i harnasia brakuje xd

Trudno wybrać co gorsze, gwiazdki pokroju Wyszkoni, Sarsy, Cleo czy disco polo. 

Gość Amela

Być może ale nie zmienia faktu ze mając talent musi robić szajs, który się sprzedaje i ten szajs jest równy reszcie. Osobiście za nią nie przepadam, mało wyrazista dla mnie a ostatnimi laty robi "megaśny uczuciowy pop" dla nastolatek. 

Gość FAN SARSY
6 minut temu, Gość Amela napisał:

IGRASZ Z OGNIEM KOLEŻANKO, OD SARSY TO TY SIĘ ODTENTEGUJ OK

Gość Amela

Nie! 

Szanuje jej prace i twórczość ale nie sądzisz że można zrobić coś więcej niż słaby tekst, który ma być poetycki a traci sens jak w "naucz mnie"? 

Spójrz na różnice jej głosu w wywiadach a jak śpiewa, magia drugiej dekady XXI wieku czyki autotune. 

Gość Amela

Argen, ale to stare utwory, to co cera robi moim zdaniem jest słabe, nie z jej winy a z winy tego co się sprzedaje i ona musi się dostosować. 

No przecież w popie nie może być taki poziom jak w muzyce klasycznej, jazzie czy metalu. Jak w popie treść nie wykracza zbytnio poza związek kobiety z mężczyzną, to i forma nie może być zbytnio skomplikowana.

Gość fan
12 minut temu, Gość Amela napisał:

Jak możesz? Disco polo to świetny gatunek i dużo osób lubi taką muzykę.

Gość FAN SARSY
2 minuty temu, Gość Amela napisał:

Nie! 

Szanuje jej prace i twórczość ale nie sądzisz że można zrobić coś więcej niż słaby tekst, który ma być poetycki a traci sens jak w "naucz mnie"? 

Spójrz na różnice jej głosu w wywiadach a jak śpiewa, magia drugiej dekady XXI wieku czyki autotune. 

"Naucz mnie" jest akurat słabe, poznaj całą jej twórczość, zanim zaczniesz się wypowiadać. Co do wywiadów, to normalne, że ma inny głos, niż drąc japę. Wszyscy mają. Idź na koncert albo znajdź sobie jakieś nagranie z takowego, a nie uświadczysz różnicy. 

Gość Amela

Anka tak, ale spójrz że nawet z takiego tematu można zrobić coś fajnego. Ale tu już przykłady zagraniczne. 

Disco polo... Wybitnie prosty tekst, melodia oparta zazwyczaj na nie więcej niż 6 dźwiękach gdzie dźwięki a, c, d i g są obowiązkowe. Za proste aby było fajne. Niski poziom po prostu a teksty wręcz ordynarne. 

Gość Amela

Akurat dużo spędzam na przeglądaniu muzyki, jej ostatni utwór "Carmen" już ciut lepszy niż "naucz mnie" ale nadal jest proste. Ale taka tendencja, spójrz na utwory Natalii Nykiel, wręcz kopia Sarsy. Sarsa akurat nie jest Ozzym, Gillianem czy Rose'em i nie drze papy, śpiewa praktycznie normalnym głosem ale autotune ma aż za mocno dokręcony. Ale tendencja spadkowa poziomu muzyki w Polsce jest straszna. 

Nie wiem o kim dokładnie teraz myślisz, ale znam te wszystkie możliwe przykłady zagraniczne i nie słyszę tam żadnej rewelacji. Jak ktoś stara się z prostego tematu zrobić coś skomplikowanego , to wychodzi zwykle coś w stylu zaawansowanych metafor, których znaczenia nawet sam autor nie pamięta już następnego dnia.

Gość Pęd Sosny
4 minuty temu, Gość Amela napisał:

Akurat dużo spędzam na przeglądaniu muzyki, jej ostatni utwór "Carmen" już ciut lepszy niż "naucz mnie" ale nadal jest proste. Ale taka tendencja, spójrz na utwory Natalii Nykiel, wręcz kopia Sarsy. Sarsa akurat nie jest Ozzym, Gillianem czy Rose'em i nie drze papy, śpiewa praktycznie normalnym głosem ale autotune ma aż za mocno dokręcony. Ale tendencja spadkowa poziomu muzyki w Polsce jest straszna. 

Pewnie z playbacku jedzie, nie? Umyj uszy kobieto. 😎

Gość Amela

Anka pamiętasz początki katy Perry? Można robić fajny prosty pop? 

Albo miley cyrus? 

Sosnowy, gdzie pisałam o playbacku? Pisałam o autotune. 

Gość Pęd Sosny
1 minutę temu, Gość Amela napisał:

Anka pamiętasz początki katy Perry? Można robić fajny prosty pop? 

Albo miley cyrus? 

Sosnowy, gdzie pisałam o playbacku? Pisałam o autotune. 

No tak, ale tutaj masz występ na żywo i nie ma niemalże żadnej różnicy z tym co można usłyszeć z cd, ergo Twoja teoria o autotune została właśnie obalona, elo. 

Gość Amela

Ciotka Amela opowie wam smutną historię. Jak jeszcze nie było mnie nawet w planach, jeszcze moi rodzice się nie znali i mój ojciec był nastolatkiem... Jeszcze supermarketów i smartfonów nie było! 🙂 mój dziadek kupował od marynarzy pływających na zachód kupował płyty dla mojego ojca, wiele lat to trwało a takich płyt nie szło za bardzo kupić.

Gdy miałam 12 lat, przeprowadziliśmy i znalazłam w kartonie stare płyty, Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath, Jimi Hendrix, The Doors i wiele innych... Posłuchałam ich raz i zakochałam się i do dziś kocham te płyty. 

Znacie piosenkę Anny Jantar "Tyle Słońca w całym mieście" czy piosenkę 2 plus jeden "chodź pomaluj mój świat" 

Gość Amela

Sosnowy ale mowie o autotune, ona śpiewa do mikrofonu, ten dźwięk leci do komputera gdzie podlega korekcji i wylatuje z głośników.