Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ana

Czuję się oszukana przez koleżankę która udawała biedną

Polecane posty

Gość Ana

Nie daje mi to spokoju, czuje się wykorzystana.Ale od początku.  Obie jesteśmy matkami, poznałysmy się z 5 lat temu, gdy nasze pierwsze dzieci były małe.  Ona zawsze narzekała na brak pieniędzy.  Chociaż nigdy nie rozmawiałyśmy o konkretach, to slowa typu "nie stac mnie, nie mogę sobie na to pozwolić" padały często.  Przez lata nosiłam ciasta w święta,  dawałam ubrania po synu, rowerki, hulajnogi ( mimo, ze mlodszemu potem musze kupowac następne),placilam za lody, picia itp. Sami żyliśmy od pierwszego, do pierwszego,  kokosow nie mieliśmy, ale starałam się pomagać i nie narzekalam, jak to nam ciężko w życiu.  I ostatnio jakoś tak przez telefon usłyszałam, że nie dostali becikowego po urodzeniu drugiego dziecka, bo za wysoki dochód,  później, że rozliczają się razem już któryś rok, bo mąż wskakuje na kolejny próg podatkowy. Wyszło na to, że mają o wiele wyższe dochody od nas, z tą różnicą,  że ja nie narzekałam. A ona korzystała.  Jest mi zwyczajnie przykro i czuje się wykorzystana.

Gość gość

Głupich nie sieją...

Gość Ggg

Prowo? Becikowe na drugie dziecko jest niezaleznie od dochodu.

Gość Ggg

Gość Gość

No z tym becikowym to się mylisz. Jest chyba max 1920 zł dochodu netto, licząc z nowym dzieckiem. Kiedyś było bez dochodu. 

Gość Gośćdotti
37 minut temu, Gość Ggg napisał:

Bzdura.

A ty autorko powinnaś dostać nobla w dziedzinie naiwności 😕 dżizas 

Gość Musica

Autorko. Chciałaś dobrze, masz wielkie serce. Rozumiem ze czujesz się rozczarowana. Może jednak ta koleżanka  ma sporo wydatków dlatego mimo ze niby dochody wysokie to nie powodzi jej się zbyt dobrze. Często tak jest w przypadku kredytów, długów, gdy pomaga się komuś w rodzinie finansowo, albo gdy koszty leczenia są wysokie. Co z tego ze zarabia się tyle co inni jak w portfelu zostaje bardzo mało. Nie usprawiedliwiam koleżanki jednak staram się zrozumieć i może to być jedna z opcji, bo łatwo jest ocenić i wydac wyrok.