Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natjestem12

jak namówić maę aby sie zgodziła na usunięcie mojego pieprzyka?

Polecane posty

wiec
jak namówić mamę aby sie zgodziła na pójście ze mną do dermatologa by usuną mi pieprzyka ? Tak , pieprzyka który znajduje sie z lewej strony brody . Naprawdę jest to dla mnie bardzo ważna sprawa , ponieważ sądzę , że ten nieszczęsny pieprzyk oszpeca moją twarz poprzez co czuję się bardzo źle sama ze sobą i mogę powoli stwierdzić że poprzez niego staje się brzydka nastolatką . Mam prawie 17 lat i chciałabym go usunąć do wakacji najlepiej ale moja mama nie chce o tym słyszeć gdyż jak o tym wspominam to dostaje prawie , że jakieś histerii ( jakbym jeszcze wiedziała czym to jest spowodowane ) . Możecie myśleć , że to tylko pieprzyk i tym podobne ale dla mnie jest to rzecz przez którą czuje się źle . Jak to nastolatka chce sie podobać chłopakom i w ogóle ale przecież jak mam sie podobać o mam chodzić do 18 lat zakrywając ręką lewą stronę brody ? Moja mama stwierdziła , że jest mi to niepotrzebne i że jestem niby ładną dziewczyną , ale jak ja mam stwierdzić , że jestem ładną dziewczyną jeżeli mam na twarzy coś czego w sobie nienawidzę ? no jak tak sie nie da  . Nawet jeżeli chodzi o koszty tego usunięcia to ja  uzbierałam ze swojego kieszonkowego aby moja mama mi nie zaczeła mówi, że ma inne wydatki . Uprzedzając propozycje by to zakryć to moja poranna rutyna aby zmniejszyć widoczność pieprzyka wygląda następująco: podkład , korektor , puder , kamuflaż i jeszcze raz puder , i wiecie co , co z tego , że to robię skoro jak to w szkole widać więc na darmo trace czas rano .  To jest dla mnie najlepsze rozwiązanie w tej sytuacji by to usunąć   ale raczej mając prawie 17 lat to nikt mi nie pozwoli , żaden lekarz . Jezeli naprawde ale to naprawde sie nie zgodzi to ja tak to zrobie od razu po osiemnastce . Ale nie wyobrażacie sobie jak bardzo chciałabym jak najszybciej . 
 Prosze o jakieś skuteczne rady 🙂