Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZAPRASZAJĄC GOŚCI NA WESELE NIE PROŚCIE O PREZENTY CZY KASE A WTEDY OTRZYMACIE WIĘCEJ NIŻ BYŚCIE OCZEKIWALI

Polecane posty

Gość gość

badania wykazują że gdy młodzi zapraszając nie piszą nic o kasiorce, prezentach itp tylko o tym że po prostu obecność gości jest dla nich najważniejsza, wtedy hojność gości jest wyższa niż gdyby napisali że chcą kase 

tak samo widziałem na youtube taki test społeczny, koleś ustawił na rynku stół i na nim miał różne "pierdołki' na sprzedaż typu figurki, drobna biżuteria takie tam rzeczy i miał napisane że "płacisz ile chcesz, co łaska" i co się okazało? że koleś zarobił więcej niż gdyby wystawił swoje normalne ceny...

tak samo jest taka restauracja gdzie tak przyjmują płatności, że jesz i płacisz ile chcesz i zarabiają na tym kokosy, bo to człowiek wtedy decyduje ile chce dać, fakt, zdażają się "chamy" którzy nie zapłacą nic, ale wiekszość płaci i to dość hojnie, no bo głupio dać za obiad 5zł prawda? to dadzą 20-30zł a nawet i 50zł, gdzie normalnie by zapłacili 15zł za obiad i tyle

tak działa ludzka psychologia, jak się kogoś zmusza do płacenia, czy dawania kasy to jest wewnętrzny sprzeciw, ale jak się da wolnosć i swobode to ludzie chętniej dają i hojniej dają

Gość Gosc

Ludzka psychologia... xD

Wystaw cos na olx za darmo i zobacz czy ci ktos zaplaci xD

Gość gosc
3 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Ludzka psychologia... xD

Wystaw cos na olx za darmo i zobacz czy ci ktos zaplaci xD

no jak wystawiasz ZA DARMO to za darmo

ale napisz "co łaska" albo "ile dasz, za tyle kupisz" to zobaczysz ze będą przebitki robić, często widze na facebookach robią takie akcje gdzie dają jakąś rzecz właśnie w taki sposób i ludzie w komentarzach sie licytują i okazuje się że dają więcej niż to jest faktycznie warte, wiem bo nie raz sam coś tak licytowałem

Gość Asta

Eeee byłam ostatnio w mega taniej restauracji sieciówkowej i za obiad (karkówka + trochę pieczarek) dałam 20zł, jakby był taki szwedzki stół, to bym pewnie zjadła za 50zł bo wybieram zwykle takie droższe rzeczy, a zapłaciłabym 15.
A na Olx ludzie  zawsze pytają czy można taniej, wystaw np. ostatniego ajfona co chodzi za 7000, dostawniesz 2