Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Krystian

Zwężenie cewki moczowej 29 lat

Polecane posty

Gość Krystian

Witam serdecznie nazywam się Krystian Łęt mam 29 lat mieszkam w Wałbrzychu.

Jestem po 3 zabiegu uretrotomii optycznej dam dokładne opisy operacji jestem osobą niepełnosprawną ja od czasu 22.02.2015 nie miałem już na razie uretrotomii ale już problem mi zaczyna nawracać w środku czuje pełno blizn mam zaleganie moczu czasami muszę usiąść na krześle to wtedy mi poleci mam też częstomocz kilka razy w środku nocy aktualnie jestem bez cewnika najgorsze sikanie mam w nocy.

1: 28.03.2012 miałem wykonywaną pierwszą Urethotomie interna optica Wycięcie lub zniszczenie zmiany cewki moczowej endoskopowo Opis zabiegu Wykonano nacięcia trzech pierścieniowatych zwężeń krętej cewki wiszącej założony cewnik Foleya 20 

2 : 2013-09-23 Nawrotowe zwężenie cewki moczowej N35.9 

23 letni mężczyzna z nawrotowym zwężeniem cewki moczowej w celu leczenia zabiegowego w trybie planowanym wykonano nacięcie cewki moczowej sposobem Sachsego 

3 : 22.02.2015 Zwężenie cewki moczowej Nawrotowe 23.02.2015 Wykonano Uretrotomie Optyczną 58.319 Wycięcie lub zniszczenie zmiany cewki moczowej endoskopowo 

Opis zabiegu Ujście zewnętrzne cewki prawidłowe. W cewce wiszącej liczne obrączkowate, bliznowate zwężenia,które rozcięto pod kontrolą wzroku. Ustalono Cewnik foleya 18f rozpoznanie pooperacyjne Zwężenie cewki moczowej N35.9 

Jeżeli ktoś z państwa miał podobny problem to w jaki sposób miał wykonywaną operacje chodzi mi o plastykę cewki czy prywatnie czy państwowo jak prywatnie to mniej więcej za ile pieniędzy pozdrawiam.

W Gdańsku robią plastykę cewki moczowej na Smoluchowskiego 17.Wystarczy skierowanie od urologa lub lekarza rodzinnego i dzwonisz tam z tym i czekasz na termin zabiegu.

Mój brat miał podobny problem  i leczył się prywatnie u dra Przemysława Dudka z SCM clinic – jest specjalistą w tego typu problemach! Pomógł mu bardzo, więc myślę, że prywatna wizyta jest w takim przypadku najlepszym rozwiązaniem. Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrowia życzę!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się