Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość money

Ile placicie za wynajem mieszkania w UK

Polecane posty

Gość money

Napiszcie w jakim regionie mieszkacie, jak duze jest to mieszkanie/dom i jakie macie pensje. Czy uwazacie, ze ceny nieruchomosci na Wyspach sa adekwatne do zarobkow, a moze wrecz przeciwnie? 

Gość wwwsssssssssss
25 minut temu, Gość money napisał:

Czy uwazacie, ze ceny nieruchomosci na Wyspach sa adekwatne do zarobkow, a moze wrecz przeciwnie? 

Przeciez  to zalezy od .... ZAROBKOW  i MIASTA / MIEJSCOWOSCI.... !

My - Edynburg ,mamy dziecko  - poki co nadal wynajmujemy, mieszkanie ma ok 62 m kw, czynsz £730/miesiac (nie byl podniesiony ani razu , mieszkamy w tym mieszkaniu od 2014 roku). inne oplaty typu council tax, prad + gaz, internet to £245.

chcemy najpozniej do konca 2020 kupic mieszkanie, idealnie to co najmniej 65-70 m kw.  Uwazamy, ze zakup bedzie mozliwy tak na 95% d najpozniej jesienia 2020. chyba, ze cos sie pier...dolnie  przez brexit (ceny nieruchomosci moga pojsc baaaaardzo w gore), no ale tez liczymy na szkockie indyref.

teraz od jakiegos czasu taak porzadniej odkladamy na wklad wlasny, ale ze tak to ujme, nie odmawiamy sobie, moglibysmy odkladac szybicje iwiecej, ale .. zycie jest jedno. chocb wczoraj na ...ki wydalam na amazonie prawie £100, a tydzien temu na ...enke i buty dla siebie, oraz dzinsy dla dziecka  £140.

zarabiamy lacznie okolo  £3,340 netto/miesiac.

Gość wwwsssssssssss

nie wiem czemu, ucielo mi slowa typu pier...dolki oraz  su...kienke

Gość GOSC 1

Mieszkam z mezem i dwojka dzieci w  sredneij wielkosci miasteczku niedaleko Nottingham. ja pracuje tu a maz dojezdza do Nottingham.

za domek 3 bed + living toom, dwie lazienki spora kuchnia, maly ogrodek  placimy rent + council tax £820 miesiecznie.

ja zarabiam £1100, maz £1750 netto.

Gość wwwsssssssssss
19 minut temu, Maciek Wójcik napisał:

TY KURRWO !!!

I d i o t a  ..........

Gość aaaa
6 godzin temu, Gość wwwsssssssssss napisał:

Przeciez  to zalezy od .... ZAROBKOW  i MIASTA / MIEJSCOWOSCI.... !

My - Edynburg ,mamy dziecko  - poki co nadal wynajmujemy, mieszkanie ma ok 62 m kw, czynsz £730/miesiac (nie byl podniesiony ani razu , mieszkamy w tym mieszkaniu od 2014 roku). inne oplaty typu council tax, prad + gaz, internet to £245.

chcemy najpozniej do konca 2020 kupic mieszkanie, idealnie to co najmniej 65-70 m kw.  Uwazamy, ze zakup bedzie mozliwy tak na 95% d najpozniej jesienia 2020. chyba, ze cos sie pier...dolnie  przez brexit (ceny nieruchomosci moga pojsc baaaaardzo w gore), no ale tez liczymy na szkockie indyref.

teraz od jakiegos czasu taak porzadniej odkladamy na wklad wlasny, ale ze tak to ujme, nie odmawiamy sobie, moglibysmy odkladac szybicje iwiecej, ale .. zycie jest jedno. chocb wczoraj na ...ki wydalam na amazonie prawie £100, a tydzien temu na ...enke i buty dla siebie, oraz dzinsy dla dziecka  £140.

zarabiamy lacznie okolo  £3,340 netto/miesiac.

Kopiuj wklej

Sorry, ze tak zapytam, ale czy Ty w ogole pracujesz? Juz nie pierwszy raz widze ten Twoj wpis, a wchodze na kafe bardzo sporadycznie...

Gość wwwsssssssssss
26 minut temu, Gość aaaa napisał:

Kopiuj wklej

Sorry, ze tak zapytam, ale czy Ty w ogole pracujesz? Juz nie pierwszy raz widze ten Twoj wpis, a wchodze na kafe bardzo sporadycznie...

Tak, pracuje- na caly etat, przeciez napisalam wyraznie. W biurze.

W pracy nikt mnie nie sprawdza non stop, czesto w pokoju w ktorym jest nas zwykle 3-4 osoby a max 6 ale to jest rzadkosc,, jestem czesto sama pol dnia, wiec moge czasem zajrzec na wiaodmosci, pogode, na fb, na kafe a i tak to, co ma byc zrobione, zawsze jest zrobione.... tak trudno zrozumiec? mam w pracy dni gdy jest tak busy, ze glowa peka, a sa ndi gdy wszystko jest zrobione w 5 godizn zamiast w 7 i jeszcze robie niektore rzeczy - te ktore sie da, oczywiscie - na 'zapas' ... 

Gość Sjsjshhsis

Czemu ma służyć ten temat? To jakiś konkurs zarobków? Mogę ci tylko powiedzieć, że w życiu nie dostaniesz takiej pracy jaką mam ja, a tak mało za dom też nie będziesz płacił więc...

Gość Hanka

Najlepiej jest kupić nieruchomość (chociaż mieszkanie) i wynajmować komuś cześć. To zazwyczaj pokrywa koszty i jest najlepszą inwestycją. Nie zrażajcie się ceną, bo za pięć lat cena się conajmniej podwoi. 

Gość ok so
10 minut temu, Gość Hanka napisał:

Najlepiej jest kupić nieruchomość (chociaż mieszkanie) i wynajmować komuś cześć. To zazwyczaj pokrywa koszty i jest najlepszą inwestycją. Nie zrażajcie się ceną, bo za pięć lat cena się conajmniej podwoi. 

Zgadza sie, ja np.mieszkam w Londynie i gdybym chciala kupic mieszkanie to musialabym miec co najmniej £50,000 “wkladu wlasnego”. Srednia cena nieruchomosci to £500,000 

Niestety, ale nie jestem w stanie odlozyc takiej sumy pieniedzy. Ceny sa zaporowe 

Gość Blehbleh

Ja nawet o Londynie nie myślę. Mam na depozyt, mogłabym coś kupić, ale nie chce mi się w to bawić. Na razie spłacam mortgage rodzicom zamiast obcym, a za dwa lub trzy lata będzie czas na swój kąt. Nie w UK. 

Woking/Surrey. Jakieś 60? Km od Londynu. Wynajmujemy dom 3 pokojowy za 1300 miesięcznie. 

Mój partner zarabia 2000£ ja nie pracuje ponieważ jestem w ciąży. Na razie mieszkamy z jego siostrą jednak w najbliższej przyszłości planujemy kupić własny dom

Gość kirowero
4 minuty temu, Użytkowniczka napisał:

Woking/Surrey. Jakieś 60? Km od Londynu. Wynajmujemy dom 3 pokojowy za 1300 miesięcznie. 

Mój partner zarabia 2000£ ja nie pracuje ponieważ jestem w ciąży. Na razie mieszkamy z jego siostrą jednak w najbliższej przyszłości planujemy kupić własny dom

to jak wy zyjecie skoro nie pracujesz a tak drogi dom?

my - Glasgow - wynajmujemy mieszkanie 3pokojowe, 66 metrowe,  za £800 miesiecznie.

Maz zarabia £1,870, ja £1,400. dwoje dzieci w szkole podstawowej.

planujemy kupic mieszkanie idelanie 4pokojowe, minimum 70 metrow, w pierwszej polowie 2021 roku. lub predzej jak sie da.

na razie odkladanie na deposit idzie nam dobrze - chcemy uzbierac co najmniej £17,000. mamy na ten cel odlozone poki co £6,800 i to specjalne konto help to buy ISA, gdzie jest bonus od rzadu 25%

3 godziny temu, Gość kirowero napisał:

to jak wy zyjecie skoro nie pracujesz a tak drogi dom?

my - Glasgow - wynajmujemy mieszkanie 3pokojowe, 66 metrowe,  za £800 miesiecznie.

Maz zarabia £1,870, ja £1,400. dwoje dzieci w szkole podstawowej.

planujemy kupic mieszkanie idelanie 4pokojowe, minimum 70 metrow, w pierwszej polowie 2021 roku. lub predzej jak sie da.

na razie odkladanie na deposit idzie nam dobrze - chcemy uzbierac co najmniej £17,000. mamy na ten cel odlozone poki co £6,800 i to specjalne konto help to buy ISA, gdzie jest bonus od rzadu 25%

Rent 650£, jedzenie 200£ council tax 100£

To jest to co my wydajemy. Może troszeczkę więcej. Tak jak mówiłam mieszkamy z partnera siostra i jej chłopakiem więc wszystko "mniej więcej" na pół. 

My też chceszmy kupić jednak bardziej w stronach Havant czy Portsmouth. Rozważamy czy dom na morgage czy po prostu wciąż kredyt i od razu opłacić całość domu...

Gość Gośc
14 godzin temu, Użytkowniczka napisał:

Rent 650£, jedzenie 200£ council tax 100£

To jest to co my wydajemy. Może troszeczkę więcej. Tak jak mówiłam mieszkamy z partnera siostra i jej chłopakiem więc wszystko "mniej więcej" na pół. 

My też chceszmy kupić jednak bardziej w stronach Havant czy Portsmouth. Rozważamy czy dom na morgage czy po prostu wciąż kredyt i od razu opłacić całość domu...

Rent 🤣

Gość Jwjshd

Nie wynajmujemy. Dom 2 bed, garaż i semi detached w Londynie (3 strefa) - mortgage okolo £500 miesięcznie. Mniej niż za wynajem jednego pokoju w tej okolicy.