Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Jest mi bardzo smutno w związku z 500+

Polecane posty

Gość Gość

gdyby wtedy istniał taki socjal, gdy ja i moje rodzeństwo byliśmy mali, mielibyśmy szczęśliwe dzieciństwo i normalne życie... 

Niech chociaż inne dzieci mają.

Gość Gość

Źle to napisałam.  Nie w związku z 500+ tylko z polityką przeszłych, złodziejskich rządów i koalicji.

Pińcet plus na każde dziecko, tylko mi o tym przypominało.  

Gość Gość

Jakby twoi rodzice pracowali to dzieciństwo twoje byłoby szczęśliwe

Gość Kiss

No spoko, a ja ma, 26 lat, a teraz mają wejść ulgi podatkowe do 26 r.z. - życie nie jest sprawiedliwe i już

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Jakby twoi rodzice pracowali to dzieciństwo twoje byłoby szczęśliwe

Wyobraź sobie, że jeszcze dzisiaj Polacy narzekają na zarobki, a co dopiero 30 lat temu 😉

Moja Mama pracowała i wychowywała czwórkę dzieci. Nie miała żadnej pomocy od państwa mimo, że inne kraje dawno o to zadbały, o pomoc dla rodzin, a przy tym o poprawę poziomu życia ekonomicznego w zamian za tworzenie nowych rodzin, najważniejszych komórek społecznych, wystarczy spojrzeć na Europę Zachodnią, gdzie od lat jest wysoki socjal, nawet jeśli społeczeństwa starzeją się, a nowych pokoleń nie ma i teraz muszą przyjmować uchodźców. Polska nie będzie musiała tego robić. Szkoda, że wcześniejsi rządzący mieli to w doopie, natomiast potrzebowali pieniędzy publicznych na hazard, narkotyki i dziffki przy okazji twierdząc,  że Polska to kraj fikcyjny... chcieli powtórki z "rozrywki".... niech mi nikt nie piep/rzy nic złego na polityków z Pis-u (na pewno jeśli chodzi o ten program) ponieważ nie wytrzymam i zabiję za głupotę,  jak psa. 😈

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Wyobraź sobie, że jeszcze dzisiaj Polacy narzekają na zarobki, a co dopiero 30 lat temu 😉

Moja Mama pracowała i wychowywała czwórkę dzieci. Nie miała żadnej pomocy od państwa mimo, że inne kraje dawno o to zadbały, o pomoc dla rodzin, a przy tym o poprawę poziomu życia ekonomicznego w zamian za tworzenie nowych rodzin, najważniejszych komórek społecznych, wystarczy spojrzeć na Europę Zachodnią, gdzie od lat jest wysoki socjal, nawet jeśli społeczeństwa starzeją się, a nowych pokoleń nie ma i teraz muszą przyjmować uchodźców. Polska nie będzie musiała tego robić. Szkoda, że wcześniejsi rządzący mieli to w doopie, natomiast potrzebowali pieniędzy publicznych na hazard, narkotyki i dziffki przy okazji twierdząc,  że Polska to kraj fikcyjny... chcieli powtórki z "rozrywki".... niech mi nikt nie piep/rzy nic złego na polityków z Pis-u (na pewno jeśli chodzi o ten program) ponieważ nie wytrzymam i zabiję za głupotę,  jak psa. 😈

Po pierwsze pieniądze pożyczone na 500+ będą spłacały ich wnuki a po drugie wymień kto potrzebował pieniądze na narkotyki hazard czy dziffki a wreszcie  po trzecie to kogo ty chcesz zabić?

Gość Gość

I jeszcze jedno im większy socjal tym mniejszy przyrost naturalny

Gość Gość
8 minut temu, Gość Gość napisał:

Piszesz że mama pracowała a co ojciec nie pracował,?

Gość dobra rada
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Po pierwsze pieniądze pożyczone na 500+ będą spłacały ich wnuki a po drugie wymień kto potrzebował pieniądze na narkotyki hazard czy dziffki a wreszcie  po trzecie to kogo ty chcesz zabić?

Powinieneś się zabić. 

Gość Gość
Przed chwilą, Gość dobra rada napisał:

Powinieneś się zabić. 

Sam się zabij

Gość Gość
Przed chwilą, Gość dobra rada napisał:

Powinieneś się zabić. 

Jesteś chory psychicznie, zmień leki

Gość Gość
10 minut temu, Gość Gość napisał:

Racja największy przyrost naturalny jest w krajach afrykańskich

Gość Gość
5 godzin temu, Gość Gość napisał:

Co? Jakie pożyczone? Pieniądze przeznaczone na ustawę 500+ w całości refundowane są poprzez zatkanie luki vatowskiej, która w latach 2016-2018 zmniejszyła się z 36,8 mld zł do 13,8 mld...;) A to dopiero początek, bo pieniądze przeznaczone na rozwój gospodarczy i inwestycje sektora instytucji rządowych oraz samorządowych odzyskiwanie są z wielu innych sfer. 

Kto potrzebował tych wszystkich pieniędzy? No chyba ci, którzy mieli do nich dostęp,  czyli politycy koalicji aws-uw, sld-up, po... itd. Ci ostatni przykładowo potrafili wydawać publiczną kasę na bardzo drogie ubrania jak również robić zakupy w "salonie alkoholi i cygar" za 96 tyś zł jednorazowo... Nie wspominając o całej lawinie wydatków i przekrętów, aferach i przywłaszczeniach oraz wreszcie o wyprzedawaniu naszego majątku narodowego innym krajom oraz przeróżnych przetargów na budowę czegokolwiek, ogłaszaniu bankructwa i nierentowności poszczególnych firm oraz przedsiębiorstw krajowych.

Kogo chcę zabić? ...ów stojących murem za donaldem, twierdzących, że "jest na tyle winny, że moze otworzyć winnicę" xD ślepe Downy, "a pisiory... pisiory to czyste zło,  które doprowadza Pl do zagłady..." ?!?!? 😕  To są ograniczeni umysłowo zdrajcy stanu i pajace, właśnie ci którzy tak twierdzą, a w dodatku bronią bandziorów PO-wców i reszty,  a szkalują partię PIS (która niebawem rządzić będzie całą Europą!!!- w sumie już rządzi;) )

Nie chcę mieć z takimi nic wspólnego.  

Piszesz że mama pracowała a co ojciec nie pracował,?

Nie. Pił. I pewnie dalej to robi. I co z tego? Państwo ma wspierać nowe pokolenia. Tak robi cały cywilizowany świat. Nie, rodzica pijaka, bo moi rodzice się rozwiedli, ale Mamę, bo wzięła na siebie ciężar i obowiązek wychowawczy oraz oczywiście wspierać nas,  ponieważ byliśmy dziećmi. Żebyśmy mogli normalnie, zdrowo żyć,  rozwijać się i uczyć. 

Gość Gość

Twoja matka dała dupy pijakowi miej do niej pretensje mogła np usunąć ciąże i się związać z kimś normalnym a nie dawać szpare lumpowi, pewnie jeszcze ci przekazał wadliwe geny 

Gość Gość

Żyjemy w dwóch realiach, ponieważ ja zauważyłam, że im większy socjal w Pl tym więcej mam z bobasami na ulicach 😉 pamiętaj też, że my Polacy jesteśmy inni niż wszyscy i my inaczej wykorzystujemy dobre pomysły i nie osiadamy na laurach jak reszta Europy, dlatego też jesteśmy na wygranej pozycji, bo po pierwsze jest XXI wiek i nikt tak łatwo nie wytoczy nam dział - mimo ogólnej wrogości wobec nas, a po drugie nie będziemy potrzebować totalnie obcej, a za razem cofniętej kultury po to żeby "pomogła" nam "pracować" swymi rękami, bo my tutaj mamy swoje ręce. 😉

Natomiast na zachodzie właśnie potrzebują ludzi z krain, gdzie przyrost naturalny jest ogromny czyli w szczególności u Afrykanów i Arabów 😉

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Twoja matka dała dupy pijakowi miej do niej pretensje mogła np usunąć ciąże i się związać z kimś normalnym a nie dawać szpare lumpowi, pewnie jeszcze ci przekazał wadliwe geny 

Dokładnie dziecko patologii bez żadnej głowy do planowania czegokolwiek. Sama pewnie też da szary jakiemuś patusowi. 

Gość Gość

Był jej mężem. Przed ślubem nie pił.

Usunąć ciążę? Moje rodzeństwo? Chyba cię poyebało i to ostro. 

Gość Gość

Był jej mężem. Przed ślubem nie pił.

Usunąć ciążę? Moje rodzeństwo? Chyba cię poyebało i to ostro. 

Nie rouchac się z lumpem i robić kolejne dzieci z lumpem, twoja stara miala mózg w piz dzie chyba... 

Gość Gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Napisał ten doskonały 😉 spoko,  tkwij tak sobie w tym złudnym przekonaniu, ale nam tego oszczędź, ok?😁😛

Gość Gumiś

mi jest smutno że dają kasę tylko jak ktoś ma dzieci, bo za co niby mają żyć ludzie bezdzietni?

Gość Gość

Łobuz kocha najbardziej jak się napije poszaleje z kim można mieć takie atrakcje hahah, jeszcze zrobić sobie z nim parę dzieci żeby geny nie zmarły 😁

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie rouchac się z lumpem i robić kolejne dzieci z lumpem, twoja stara miala mózg w piz dzie chyba... 

Była bardzo religijna i kochała to. Wybaczała. Do czasu...

Gość Gość

Napisał ten doskonały 😉 spoko,  tkwij tak sobie w tym złudnym przekonaniu, ale nam tego oszczędź, ok?😁😛

Fajna wymówka żeby dawać szpare lumpom a potem wołać o kasę od państwa 

Gość Gość

Była bardzo religijna i kochała to. Wybaczała. Do czasu...

No i taka religijna że wzięła rozwód, nie dość że nierozgarnieta to jeszcze własnej religii nie przestrzega 😀

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gumiś napisał:

mi jest smutno że dają kasę tylko jak ktoś ma dzieci, bo za co niby mają żyć ludzie bezdzietni?

Niech se zrobią dzieci, bo to jest na dzieci, a nie na dorosłych,  niepoprawnych leniwców.

Gość Gość

Fajna wymówka żeby dawać szpare lumpom a potem wołać o kasę od państwa 

Kto wołał ? Chyba ty... I skończ,  bo nie masz pojęcia o czym piszesz.

Gość Gość

Kto wołał ? Chyba ty... I skończ,  bo nie masz pojęcia o czym piszesz.

No pojęcie o życiu to miała twoja matka, wdac się w małżeństwo z lumpem narobić parę dzieci z nim świetnie życie jak marzenie

Gość Gość

No i taka religijna że wzięła rozwód, nie dość że nierozgarnieta to jeszcze własnej religii nie przestrzega 😀

.... Była i już nie jest, bo księża ...ą głupoty, natomiast w Boga wierzy i to się nie zmieni.

Gość Gumiś
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Niech se zrobią dzieci, bo to jest na dzieci, a nie na dorosłych,  niepoprawnych leniwców.

No wiem że to na dzieci, ale na dorosłych też powinno być bo za co niby mają żyć dorośli jak np nie chcą mieć dzieci ?

Gość Gość

.... Była i już nie jest, bo księża ...ą głupoty, natomiast w Boga wierzy i to się nie zmieni.

No właśnie twój ukochany PiS trzyma z ksiezulkami oni stanowią w tym kraju prawo i obyczajowosc nie chce mówić twoja matka będzie się palić w piekle bo się rozwiodla