Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Osobaktóraniewiecorobić

Prawdopodobieństwo Zaburzeń hormonalnych, hirsutyzmu

Polecane posty

Gość Osobaktóraniewiecorobić

Z góry mówię, że proszę o wypowiadanie się osób które będą potrafiły doradzić i nie będą rzucać słów na wiatr.

Witam 

Od kilku tygodni zauważyłam, że coś się dzieje z moim organizmem. 

Najpierw miałam bardzo skąpą miesiączkę. Trwała 2,3 dni następnie zniknęła ( normalnie trwa od 6-7 dni)

Myślałam że to przez stres którego w tym miesiącu było mnóstwo.

Potem zauważyłam że moje owłosienie zaczęło się zwiększać... Zawsze miałam problemy z włosami na brzuchu klatce piersiowej i rękach, czasami twarzy, ale nie przeszkadzało mi to jakoś bardzo. Ale zauważyłam że ostatnio jest go coraz więcej min. W okolicach piersi. Dzisiaj zauważyłam kilkanaście włosków dookoła sutków. Normalnie było 2,3 a tu nagle było ich coraz więcej.

Przeraziłam się.

Tak samo gdy golę się rano to wieczorem już włoski np na pachach są widoczne o ile nie mają już kilku milimetrów. 

Ostatnio wyjechałam na wakacje i po kilku dniach zauważyłam te włosy na piersiach i bardzo szybkie rośnięcie włosów np na nogach czy pachach.

Zaznaczam, że nigdy nie byłam na wizycie u ginekologa i mam sporo obawów co do tego. Z rodzicami też nie rozmawiałam na ten temat ponieważ jest dosyć wstydliwy. 

Chciałabym żeby to nie były oznaki jakiejś większej choroby tylko przez stres czy wyjazd, ale ostatnio tyle oczytałam się na temat hirsutyzmu że teraz nie mogę spać po nocach.

Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Chciałabym zaznaczyć że mam 15 lat i kompletnie nie wiem co z tym zrobić.