Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Autorka

Wysoki poziom cukru we krwi, boję się mam 21 lat

Polecane posty

Gość Autorka

Jestem po posiłku i trzech herbatach, zmierzylam sobie cukier dzisiaj dla funu i wyszło mi 230, prezstrssylam się, czy to cukrzyca? 😞 nigdy nie miałam problemów z cukrem 

Gość Gość

Serio nie wierze

Gość Autorka

W co nie wierzysz? 

Gość Gość

Że można mieć tak wysoki poziom cukru ty chyba przed badaniem objadałaś się cukierkami

Gość Roskosmosiczątko

Norma jest do 140 po posiłku

Gość Autorka

Właśnie nie, aż się boję :(( glukometr jest raczej dobry masakra piłam tylko trzy herbaty.. Jutro muszę iść od lekarza 

Gość Autorka

Czy to przez to że w przeszłości objadalam się w dużych ilościach słodyczami? 

Gość Gość

To pewnie jakiś błąd nie możliwe żebyś miała tak wysoki cukier, myślałam że w badaniu laboratoryjnym to przyszło, ale to na pewno błąd 

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Autorka napisał:

Jesteś młoda każdy się w tym wieku obiada słodyczami, czy w twojej rodzinie ktoś chorował na cukrzyce

Gość Gosc

Na czczo zmierz, bardziej wiarygodne. Odstaw cukier, słodycze, wszystko co cukier zawiera. Mój mąż też miał stan przedcukrzycowy i na tą chwilę jest dobrze bez jakichkolwiek leków. My dodatkowo nie kupujemy żadnych chemicznych świństw włącznie z chlebem. Wszystko robimy sami. A słodkości to tylko owoce. 

Gość Autorka

Uff może tak wgl matka zmieniała teraz baterie, jutro w laboratorium zmierze, ten glukometr też jest dziwny 

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość Autorka napisał:

Poziom cukru po spożywaniu dużych ilości słodyczy utrwala się. Tak jak pisałam wcześniej odstaw wszystko co słodkie. Mój mąż tez jadł dużo słodyczy. 

Gość Autorka
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Jesteś młoda każdy się w tym wieku obiada słodyczami, czy w twojej rodzinie ktoś chorował na cukrzyce

Dziadek 

Gość Autorka
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Poziom cukru po spożywaniu dużych ilości słodyczy utrwala się. Tak jak pisałam wcześniej odstaw wszystko co słodkie. Mój mąż tez jadł dużo słodyczy. 

Tak zrobię 😞

Gość Znawca
14 minut temu, Gość Autorka napisał:

Jestem po posiłku i trzech herbatach, zmierzylam sobie cukier dzisiaj dla funu i wyszło mi 230, prezstrssylam się, czy to cukrzyca? 😞 nigdy nie miałam problemów z cukrem 

Nigdy nie można brać pod uwagę wynik z paska lecz badanie z krwi są wiarodajne. Waznebjak się czujesz.  Na obniżkę cukru wpływa dieta i tabletki z morwy białej. A nie gojące się rany czy gronkowiec tkanki miękkiej czy twardej leczy Hiperbarią Tlenową! !!

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Autorka napisał:

Dziadek 

To możesz mieć predyspozycje, cukier maleje od wysiłku fizycznego czyli gimnastyki, np jazda na rowerze

Gość Autorka

Jak się okaże że mam cukrzyce to się zalamie. Mam już jedną ciężka chorobę, to jeszcze tego mi brakuje masakra 😞

Gość mhyut
5 minut temu, Gość Autorka napisał:

Jak się okaże że mam cukrzyce to się zalamie. Mam już jedną ciężka chorobę, to jeszcze tego mi brakuje masakra 😞

a mnie tociekawi bardziej co zjadłaś oprócz wypicia tych hervat, może je słodziłaś?? a nie lepiej cukier zmierzyć rano na czczo??

ja ci powiem jak kiedyś nic nie jadłam, wypiłam tylko jogurt owocowy i cukier mi zaczął skakać właśnie ok 220 a potem spadł i był 80 jak zwykle

zamartwiasz się nez sesnu,zmierz na czco

Gość Autorka

No ja słodze po trzy łyżeczki i tak mi się gorzka wydaje 

Gość gosc

nie mierzy sie po posilku... nie panikuj

przy cukrzycy duzo sie tez sika i chce sie duzo pic

Gość Kasia
27 minut temu, Gość Autorka napisał:

Cukrzyca to nie tragedia. Jest rząd ja cukrzyca genetyczna lecz większość cukrzyc jest nabytych spożywając słodkie napoje, większości produktów spożywczych to trucizna z dużą zawartością cukru, soli, tłuszczu twardych i inne świństwa! Plastikowe butelki itp.. trucizna! 

Gość Gość
19 minut temu, Gość Autorka napisał:

No ja słodze po trzy łyżeczki i tak mi się gorzka wydaje 

odstaw cukier całkowicie na miesiąc chociaż i zobaczysz, że nawet łyżeczka będzie wydawać sie strasznie słodka

jak sie je dużo słodkiego, to potem ma sie wyrzuty i myśli sie, że ma sie cukrzyce