Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona

Często mi się śni, że jestem w obcym mieście i nie mogę się z niego wydostać do domu. Co to oznacza?

Polecane posty

Gość przerażona

Jestem w obcym mieście, chcę bardzo wrócić do domu, a z jakichś powodów nie mogę, nie znam rozkładu jazdy pociągów, autobusów, nie mogę trafić na przystanek, gubię się, błądzę, a czas ucieka. A ja jestem coraz bardziej przerażona, że nie wrócę do domu.

Co może odzwierciedlać taki sen? Nie chodzi mi o tłumaczenie z sennika, tylko podejście psychologiczne. Co się we mnie kumuluje i nie gra? Ktoś się zna?

Gość Chwalmy Pana 🙏
36 minut temu, Gość przerażona napisał:

Jestem w obcym mieście, chcę bardzo wrócić do domu, a z jakichś powodów nie mogę, nie znam rozkładu jazdy pociągów, autobusów, nie mogę trafić na przystanek, gubię się, błądzę, a czas ucieka. A ja jestem coraz bardziej przerażona, że nie wrócę do domu.

Co może odzwierciedlać taki sen? Nie chodzi mi o tłumaczenie z sennika, tylko podejście psychologiczne. Co się we mnie kumuluje i nie gra? Ktoś się zna?

Każdy szuka powrotu do domu, do źródła, to bardzo dobrze, że masz takie sny. Trudy zmoły są obecne zawsze, ale najważniejsze, że idziesz do celu. 

Gość gosc

to pokazuje ze masz problemy nierozwiazane w zyciu, albo leki, że sie obawiasz jakichs sytuacji

Gość Onsam

Mialem taki conajmniej 3 razy

Gość xxx

ten sen pokazuje twoje ukryte tęsknoty, żeby ktoś cię wy r u c h a ł i to tak porządnie 😛

Pewnie nic to nie znaczy, ja mam czesto dizwne sny i nie maja przelozenie na zycie, sny to tylko jakies procesy chemiczne, wiem ze zaleznie od tego jaka mam diete to sny potrafia byc np lagodniejsze, ale prawie nigdy nie sa zwiazane z moim zyciem

Sen jest odzwierciedleniem podswiadomosci. Wszystko to o czym myslisz , z czym masz zwiazek w trakcie stanu swiadomego przeklada sie potem na sen. Powstaja pewnego rodzaju ciagi , zespoly falowe , zebrana przez mozg informacja jest sortowana , odrzucana lub zapamietywana , Twoja podswiadomosc ksztaltuje przyszle odruchy , zachowania a takze pewne ciagi myslowe. To troche skomplikowane.

Zeby przeanalizowac Twoj sen trzeba duzo wiecej wiedziec a to forum na pewno nie jest dobrym do tego miejscem. Za duzo hejtu , zbyt silne dazenie niektorych tutaj aby jak najwiecej wiedziec o sparach innych osob. Dlatego podam Ci tylko kilka wskazowek.

Tak jak Ci tu juz napisano masz jakies niepoukladane sprawy , nieokreslony kierunek dzialania , niepewnosc. Jesli chcesz wrocic do domu to zakladam , ze swoj dom traktujesz jako symbol pewnego rodzaju bezpieczenstwa. I tu masz pierwszy punkt zaczepienia. Co jest takiego w Twoim zyciu , ze to bezpieczenstwo mogloby zostac zaburzone ? Jest cos takiego , czy moze jest cos co moze nastapic ? A moze jest to tylko teoretyczne zagrozenie , do ktorego wcale nie musi dojsc ? Przeanalizuj to sobie. Czego sie boisz ?

To pomoze Ci zrozumiec Twoj sen. A moze nawet podpowie rozwiazanie. Jesli poukladasz , rozlozysz na czynniki pierwsze to wszystko z czym obecnie sie borykasz to Twoja sytuacja moze sie bardziej wyjasnic.  Powodzenia.