Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Braknazwy

Emocje, zmiana charakteru, brak pewności siebie

Polecane posty

Mam problem, z którym nie umiem sobie sama poradzić. Boje się nim podzielić z bliskimi, bo wydaje mi się, ze ich reakcja nie będzie pozytywna. Dlatego pisze ten wpis. Od pewnego czasu mój charakter bardzo się zmienił, nie panuje nad swoimi myślami i emocjami. Byle najmniejsza przeszkoda pojawiająca się w moim życiu sprawia ze rozklejam się i płacze. Byle najgłupsza sprzeczka z koleżanką na studiach o wspólny projekt wywołuje u mnie taki strach, ze cała się trzęsę, najchętniej bym się rozpłakała i nie umiem się nikomu postawić. Jestem ofiarą własnych emocji. Rozmyślam i analizuje dosłownie wszystko, każde zachowanie ludzi mnie otaczających. Nie śpię po nocach przez natłok myśli. Jestem w stanie rozmyślać o tym, czy poradzę sobie z otworzeniem drzwi w pociągu i czy zdążę z niego wysiąść zanim odjedzie. Przy czym oczywiście odczuwam wielki stres i cała się trzęsę. Już nie jestem tak pewna siebie jak byłam kiedyś. Nie potrafię rozmawiać z ludźmi, nie wiem co mówić, często się mylę i mówię zdania bez sensu. Uważam, ze nie mam nic ciekawego do opowiedzenia innym i boje się, ze moja osobowość jest odbierana jako irytująca. Co mam zrobić żeby to zmienić i stać się znowu pogodną dziewczyną, pozytywnie myślącą? Boje się, ze to są objawy choroby psychicznej. Proszę o rady, potrzebuje jakiegoś drogowskazu. Dziękuje za przeczytanie streszczenia mojej osobowości.