Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Lepiej być zbyt szczupłym czy zbyt grubym?

Polecane posty

Gość Gosc
28 minut temu, Gość Gosc napisał:

I dlaczego? 

Zbyt chudym bo łatwiej jest przytyć niż schudnąć poza tym jak schudniesz to ci zostaje sflaczała skóra i jak jesteś gruby to masz ryzyko wielu chorób

Gość szczypiorek ;)

Szczupły ma lepiej. Nie cierpią tak stawy, mniejsze ryzyko chorób serca, miażdżycy. Poczytaj sobie zresztą

Gość Szczupluttkkaa
16 minut temu, Gość Gosc napisał:

łatwiej jest przytyć

Czy ja wiem? 

Gość gość

Zalezy o jakiej skali mówimy chudości czy nadmiernej wagi, ale generalnie zdecydowanie lepiej miec lekką niedowagę niż lekką nadwage  i ze względów wyglądu i zdrowotnych

Gość gość

Choć oczywiście idealna jest szczupła, albo normalna sylwetka. Ale gdzieś czytałam, że badania dowiodły, że osoby szczupłe żyją dłużej.

Co widać choćby po Azjatach, wielu z nich dożywa więcej niż 100 lat, statystycznie sa jednym z najdłuzej zyjacych naródów świata, może trochę przez geny, ale na pewno i dietę. Poza tym Azjatki- a szczególnie Japonki i Koreanki wolniej się starzeja.

Natomiast Polacy generalnie jedzą niezdrowo i tłusto, choć w ostatnich latach trochę się to zmieniło na plus.

Żadna skrajność nie jest dobra. Z wielu względów lepiej być szczupłym, ale to, że ktoś jest drobny i nie ma nadwagi nie znaczy jeszcze, że jest zdrowy. Osoba filigranowa może mieć wbrew pozorom dużo tłuszczu wisceralnego a on jest paradoksalnie dużo bardziej niebezpieczny 🙂