Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Quazar

ostatnie 10 lat to najlepszy okres w historii Polski

Polecane posty

Gość Quazar

kończy się druga dekada XXI wieku, jak uważacie czy to był dobry okres dla Polski. Ja uważam że tak, żyje mi się znacznie lepiej niż w 2010 roku. Myślę że ostatnie 10 lat to w Polsce najlepszy okres w ciągu ostatniego stulecia. W moim mieście powstały nowe zakłady pracy, sklepy, drogi, wiadukty, miejsca rozrywki, przybyło wiele nowych bloków i domów jednorodzinnych, przybyło też samochodów na ulicach i wcale nie są to tylko kilkunastoletnie egzemplarze. Miasto wygląda dziś znacznie lepiej niż 10 lat temu. Wzrósł poziom życia, okazało się że wbrew temu co mówią i piszą w mediach awans społeczny jest możliwy i mobilność społeczna nie zanikła. Nastąpił postęp cywilizacyjny i technologiczny, ludzie są lepiej ubrani, więcej nowych technologii dookoła. Nawet polityka społeczna i socjalna państwa się poprawiła. Bezrobocie było w 2010 roku poważnym problemem, dzisiaj jest niewielkie i brakuje rąk do pracy. Dla wielu osób ostatnie dziesięciolecie to złote lata, znacznie lepsze niż lata 90 czy 2000.

Gość Krzysiekteria92

Wszystkim się lepiej wiedzie tylko ja ciągle stoję w miejscu i jestem niezamożny.