Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edytab933

Przyszły mąż i jego rodzina

Polecane posty

Witam. Mam problem z rodzina narzeczonego. Od dłuższego czasu nie mamy dobrych relacji. Ok 4 lata zamieszkałam z narzeczonym mieszkał również jego brat który pokazywał jak bardzo mu przeszkadzam. Gdy posprzątałam on robił syf doszło do tego ze zostałam wyzwana a za jakiś czas po powrocie do domu zastałam pobite szkła w pościeli. Wyprowadziliśmy się. Nigdy nie zostałam przeproszona. Przyszła teściowa odsunęła się od nas i zaczęła faworyzować jego brata ze względu na narodziny dziecka. Jakiś czas temu teściowa stała się bardzo nachalna zaczęła interesować się naszymi finansami zakupami aż zaczęła mieć tajemnice w kwestii pieniędzy z narzeczonym. Napisałam jej list(bardzo kulturalnie) ale najwyraźniej nie wiele z niego zrozumiała. Doszło do tego ze dziewczyna brata narzeczonego zaczęła do mnie wypisywać jakieś głupoty i w nerwach ja wyzwalam (na drugi dzień przeprosiłam ponieważ były emocje) potem jego brat wypisywał i nas wyzywał. Nie utrzymywałam kontaktu a ni z przyszła teściowa a ni z tamta rodzina. Nie byłam na swieta narzeczony jeździł sam. Do dziś jesteśmy razem 5lat a od 2 zaręczeni. Nie utrzymywaliśmy kontaktu aż do dziś pojechałam po narzeczonego ale przyszedł jego brat ze mam iść do góry porozmawiać i co ja mam do nich powiedziałam ze od samego początku mnie obrażają i się naśmiewają to usłyszałam ze sobie to wymyśliłam i jestem sz**** a ja mu odpowiedziałam ze może jego XY bo ja na pewno nie i w tedy kopnął mnie w udo jak siedziałam w aucie i wyzwał jeszcze gorzej od sz dź i kur.... , narzeczonego nie było zadzwoniłam zeby jak najszybciej przyszedł. Gdy przyszedł tamten powiedział „ty zastanów się czy chcesz z nią być bo jest jeb..... zaniemówiłam. Zadzwoniłam do przyszłej teściowej ze może być dumna i wyjaśniłam sytuacje a jej odpowiedzieć „bo ty nie dałaś mu szansy na przeprosiny”. Wpadłam w szał poszłam do góry i zrobiłam awanture ponieważ zrobili ze mnie wariatkę po raz kolejny. Narzeczonego brat odgrażał się ze mi przypier......a teściowa stała i tylko tekst „XY nie ma nic do ciebie zawsze tak mówił” a on dalej mnie obraza i robi ze mnie najgorsza. Trzęsłam drzwiami i wyszłam. Nigdy nic nas nie łączyło. Cała drogę do domu płakałam nikt mnie nigdy tak nie potraktował. Proszę poradzicie jak sobie z taka sytuacja poradzić. Starałam się od izolować ale nic z tego. Błagam o jakieś sugestie niszczą moje psychikę na każdy możliwy sposób 

Gość Gosc

Zerwać z nimi kontakt, nie odwiedzać, wyprowadzić się do innego miasta albo niestety rozstać się z chłopakiem. Ci ludzie się nie zmienia. Szkoda Twoich nerwów. Z czasem może być jeszcze gorzej. Szczególnie jak pojawią się dzieci. Wiem z doświadczenia, że teściowa moze zniszczyć nawet najlepszy związek. Nie od razu, ale kropla drazy skałe. A co na to narzeczony? Broni Cię czy próbuje ich wytłumaczyć? Trzymaj się ciepło. 

Gość Gosc

Zerwać z nimi kontakt, nie odwiedzać, wyprowadzić się do innego miasta albo niestety rozstać się z chłopakiem. Ci ludzie się nie zmienia. Szkoda Twoich nerwów. Z czasem może być jeszcze gorzej. Szczególnie jak pojawią się dzieci. Wiem z doświadczenia, że teściowa moze zniszczyć nawet najlepszy związek. Nie od razu, ale kropla drazy skałe. A co na to narzeczony? Broni Cię czy próbuje ich wytłumaczyć? Trzymaj się ciepło. 

6 minut temu, Gość Gosc napisał:

Narzeczony raczej po mojej stronie ze za to jak mnie potraktowali on więcej tam nie pojedzie i widać ze ma jednego syna i jednego kocha bo tamten nie ważne co by nie zrobił i tak będzie najlepszy. Najgorsze jest to ze teściowa naciskała u nas na ciąże bo byliśmy akurat w tedy 3 lata a co się okazała jego brata dziewczyna zaszła po pół roku znajomosci i teściowa odsunęła się od nas stale gadała ze z lekarzem pomoże jak będą problemy a nie dała a ni 1 zł na badania. I przy okazji zniszczyła mi psychikę bo za wszelka cenę chciałam jej udowodnić ze zajdę a tu nic. Chodzę do lekarza po raz pierwszy miałam cudowna owulacje z 2 cialkami żółtymi i mówię a może się uda po odizolowaniu miałam wewnętrzny spokój ale moj dzisiejszy stres to jest ponad wszystko ręce opadają powiedziałam ze nie chce ich znać. I moja psychika dalej załamana...ale nie rozumie tego wyzywania. Po co?

Gość Gosc

Nie przejmuj się nimi. Odetnijcie się. A dziecka chyba nie robisz, bo przyszła teściowa tego chce? Zastanów się czy narzeczony jest w porządku w stosunku do Ciebie i widzi to wszystko. W końcu wychował się w tej rodzinie. Z tego co opisujesz, to jest tam pełno agresji. 

1 godzinę temu, Gość Gosc napisał:

Nie przejmuj się nimi. Odetnijcie się. A dziecka chyba nie robisz, bo przyszła teściowa tego chce? Zastanów się czy narzeczony jest w porządku w stosunku do Ciebie i widzi to wszystko. W końcu wychował się w tej rodzinie. Z tego co opisujesz, to jest tam pełno agresji. 

Na początku był etap będzie dziecko to będzie nie to nie i tez będzie ok potem teściowa zaczęła naciskać i zniszczyła mi psychikę stale wyskakiwała o in vitro. A teraz mamy etap ze byśmy chciało założyć już rodzine i dlatego chciałam się od nich odizolować zeby mieć święty spokój ale to co dziś się wydarzyło to przerosło mnie całkowicie. Nie pomyślałabym zeby najgorszemu wrogowi tak powiedzieć a teściowa stała i a ni słowa. Cała krzywdę która kiedyś odczułam oni uważają ze wymyślałam. Ale to prawda jest straszna agresja z tego co słyszałam ta dziewczyna YX jednego dnia się wyprowadza a za dwa się wprowadza raczej nie bez powodu....

Ale nie rozumie tej nienawiści nic im nie zrobiłam przecież 

Gość Gościni

ale długie wpisy, komu chce się tyle czytać

Gość Gosciowa
5 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Dziewczyno kończ  ten związek  !Skoro on t nie trzyma do końca Twojej strony  to  daj sobie sposób.  Zawsze będziesz czuła oddech  teściowej  na karku. Będzie Ci trudno ale to najlepsze  wyjście.  Facet ma  być facetem A nie ...usiem

Gość Marzena1987

uważam że powinnaś dać mu szanse  choćby z powodu  iż macie dziecko. Zapewniam  że  jeżeli  mu zależy na waszej rodzinie zrobi wszystko  żebyście czuli się bezpiecznie.Dajcie sobie czas a nie pożałujecie (tylko bez przesady).  Mogę wiedzieć w jakim wieku jesteś i w jakim wieku jest Twój partner? I czy rozmawiał z Tobą o tym czy narazie nie dajesz mu możliwości?

4 godziny temu, Gość Marzena1987 napisał:

uważam że powinnaś dać mu szanse  choćby z powodu  iż macie dziecko. Zapewniam  że  jeżeli  mu zależy na waszej rodzinie zrobi wszystko  żebyście czuli się bezpiecznie.Dajcie sobie czas a nie pożałujecie (tylko bez przesady).  Mogę wiedzieć w jakim wieku jesteś i w jakim wieku jest Twój partner? I czy rozmawiał z Tobą o tym czy narazie nie dajesz mu możliwości?

Nie mamy dziecka ale od pół roku staramy się tak porządnie z lekarzem i wgl. Jesteśmy 5 lat razem myśleliśmy już o ślubie. Mamy po 26lat. Naszczescie mieszkamy po za miastem jego rodziny. Tylko jak sobie z tym wszystkim poradzić. Nikt nigdy w żuciu nie wyrządził mi takiej przykrości. Ja nawet z nimi nie rozmawiam. Nie utrzymujemy kontaktów. Przyszła teściowa jak przyjeżdża to rządzi ze rodzina powinna być razem ale ona od dłuższego czasu ma tylko jedna synowa a mnie traktuje jak obcą....