Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pang

Pracownica w ciąży chce iść na l4

Polecane posty

Gość pang

Prowadzę małą działalność, mam kilku pracowników w tym 29letnią dziewczynę która właśnie oznajmiła mi że jest w 2 miesiącu ciąży. Wiedziałem że stara się o dziecko i mimo to ją zatrudniłem.  I tutaj zaczyna się problem, dziewczyna dojeżdża z sąsiedniej miejscowości, i powiedziała że nie chce iść na L4 ale na L4 dostałaby 100% wypłaty i nie musiałaby dojeżdżać a za paliwo płąci 500 zl miesiecznie  i czy jestem w stanie oddawć jej  pieniądze za paliwo i wtedy mogłaby pracować normalnie do 9 miesiąca jeśli wszystko byłoby ok. Wsciekłem się niesamowicie, przecież to jest naciąganie na pieniądze, przyjałem ją rok temu mimo że starała się o dziecko a ona straszy mnie odejściem albo szantażuje że mam jej dokładać pieniądze bo inaczej pójdzie na zwolnienie. Czy spotkaliście się kiedykolwiek z taką sytuacją? Nie wiem jak mam w ogóle zareagować.

Gość PAROIDALNA

Ja bym ją gdzieś zgłosiła.

Gość gość

Panie biznesmenie, proszę się puknąć w głowę. Jest to kobiety prawo, a to że chce ona pracować do 9 miesiąca zamiast obijać się w domu to przemawia tylko na jej korzyść. Jak dla wielkiego prezesa 500zł na dojazdy dla pracownika to dużo, to niezła ta firma.