Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

2 minuty temu, HollyScott napisał:

Wrzuciła screen komentarza,  w którym ktoś wyraża niesmak newsletterem i żebraniem o kasę i dodała podpis, że właśnie takich komentarzy się obawiała wysyłając ten newsletter.

I wysyłał ją do pracy

To ona jest teraz nagle taka chętna do spłaty cudzych długów i zabrania się do roboty, a jak jej imperium upadało to jednak były zwolnienia i "cześć po sprawie"?

Skąd ta nagła zmiana?

• Like 1

Lepiej spłacić niższy dług niż 100k taka prawda. Z drugiej strony, aż dziwne że nie wspomina o działaniu na niekorzyść spółki. Myślę, że i tak za dużo nie wiemy...

17 minut temu, Kami95 napisał:

Edit 185 k

Skąd ta kwota? 

1 godzinę temu, Kami95 napisał:

Lepiej spłacić niższy dług niż 100k taka prawda. Z drugiej strony, aż dziwne że nie wspomina o działaniu na niekorzyść spółki. Myślę, że i tak za dużo nie wiemy...

Tak... czyli i tak się wydostanie z nierentownego biznesu i to jeszcze z profitem, a to wszystko dzięki reakcji fanek na łzawą historię.

Potem będzie nowy pomysł poszkodowanej, jakieś kursy, warsztaty czy huk wie co i dawaj od nowa.

Są ludzie, którzy całe życie się ślizgają na pracy innych, na pieniądzach innych...

12 minut temu, jedzonelka napisał:

Tak... czyli i tak się wydostanie z nierentownego biznesu i to jeszcze z profitem, a to wszystko dzięki reakcji fanek na łzawą historię.

Potem będzie nowy pomysł poszkodowanej, jakieś kursy, warsztaty czy huk wie co i dawaj od nowa.

Są ludzie, którzy całe życie się ślizgają na pracy innych, na pieniądzach innych...

A zauważcie że jeszcze kazała tym naiwnym fankom pisać dlaczego wpłaciły na nią.. tak że już nawet sama nie musi uzasadniać dlaczego miały by jej wpłacać, tylko one same będą jej pisać jak ja kochają i podziwiają i że nie mogły jej nie wspomóc, po czym ona będzie z dumą te wiadomości udostępniać. Mistrzostwo manipulacji, chyba Stanowski powinien się tym zająć..

• Like 1
  • Thanks 3

2 minuty temu, Know napisał:

A zauważcie że jeszcze kazała tym naiwnym fankom pisać dlaczego wpłaciły na nią.. tak że już nawet sama nie musi uzasadniać dlaczego miały by jej wpłacać, tylko one same będą jej pisać jak ja kochają i podziwiają i że nie mogły jej nie wspomóc, po czym ona będzie z dumą te wiadomości udostępniać. Mistrzostwo manipulacji, chyba Stanowski powinien się tym zająć..

Kreowanie dowodu społecznego. Kilka najmocniejszych przypadków napisało jakieś androny i robią za darmową reklamę.

Mega ciekawe ile w tych kawkach jej wpadło.

• Like 1

A mnie zastanawia jeszcze jedno. Pisze ze jej mąż tez wskoczył do Tribi. I co on niby robi ? Dla mnie też to zabawne. Facet jak Piotruś Pan. Wiecznie depresja i pomaga na to rower po Azji i drogie pieski 

• Thanks 1

Najśmieszniejsze jest to, że przecież ona chciała się całkowicie od SM odciąć, a teraz publikuje tam całe swoje życie i nawet dramy robi!

• Like 2

24 minuty temu, Kowalka napisał:

A mnie zastanawia jeszcze jedno. Pisze ze jej mąż tez wskoczył do Tribi. I co on niby robi ? Dla mnie też to zabawne. Facet jak Piotruś Pan. Wiecznie depresja i pomaga na to rower po Azji i drogie pieski 

Tak, a Budzy ogródek i obrazy. A fanki mają za to z jakiegoś powodu płacić 🤪

No ale jakby co, to na podorędziu jest historyjka o depresji, spełnianiu marzeń i stawianiu granic. To błędnie rozumiane stawianie granic to się ogólnie modne robi - jak tylko coś komuś nie podpasuje albo ktoś powie prawdę w oczy, to się zaczyna odcinanie (czy ban w świecie online) i delikwent twierdzi, że ma prawo stawiać granice 😁

• Like 1

11 minut temu, mwk napisał:

Najśmieszniejsze jest to, że przecież ona chciała się całkowicie od SM odciąć, a teraz publikuje tam całe swoje życie i nawet dramy robi!

Jak się tak zastanowić to różnica między nią a taką Queen Of The Black jest w sumie tylko kosmetyczna.

• Haha 1

Ciekawe o czym ta nowa książka. Stawiam na opowieść o przedsiębiorczyni w depresji, prowadzeniu biznesu z depresją itp. Kiedyś wspominała, że nie ma nic o tym na polskim rynku.

• Like 1

ona już dawno zapowiadała książkę o zmianach, więc może to to.  

ale widzieliscie jak jej following spada? obczajcie sobie jakis wykres. leci na leb na szyje

• Like 2

Moje kolezanki nie stac na wyjazdy do Szwecji z psami, chociaz zarabiaja dobrze i dzialaja na poziomie. Ostatnio na stories byly nowe kalosze za prawie 1000zl i inne drogie rzeczy dla psow.

to odnosnie meza. Wiec ja sie zgadzam, ze to jest: nie mam tyle pieniedzy co wczesniej, ratujcie.

40 minut temu, Zawiedziona eksfanka napisał:

Tak, a Budzy ogródek i obrazy. A fanki mają za to z jakiegoś powodu płacić 🤪

No ale jakby co, to na podorędziu jest historyjka o depresji, spełnianiu marzeń i stawianiu granic. To błędnie rozumiane stawianie granic to się ogólnie modne robi - jak tylko coś komuś nie podpasuje albo ktoś powie prawdę w oczy, to się zaczyna odcinanie (czy ban w świecie online) i delikwent twierdzi, że ma prawo stawiać granice 😁

Ona nigdy nie rozumiała czym jest asertywność, a przecież "książkę" o tym napisała - która "ryła mózgi", w to akurat nie wątpię 

3 godziny temu, Gosia011 napisał:

Skąd ta kwota? 

Z krs

• Like 1
  • Thanks 1

1 godzinę temu, Majocho napisał:

Moje kolezanki nie stac na wyjazdy do Szwecji z psami, chociaz zarabiaja dobrze i dzialaja na poziomie. Ostatnio na stories byly nowe kalosze za prawie 1000zl i inne drogie rzeczy dla psow.

to odnosnie meza. Wiec ja sie zgadzam, ze to jest: nie mam tyle pieniedzy co wczesniej, ratujcie.

Dokładnie tak. Z resztą teraz mało kogo stać na wyjazdy... chyba że na kredyt.

Napisano (edytowany)

Tak z ciekawości, bo się nie znam. Wczoraj jak wyszukiwałam jej konto, to mi pokazywało je, ale bez żadnych postów. Dziś nie mogę go nawet wyszukać. Jak to działa? 

Edytowano przez Gosia011

28 minut temu, Kami95 napisał:

Z krs

Kapitał założycielski to nie to samo, co długi

2 godziny temu, Kowalka napisał:

Po prostu jest w zarządzie jako wydmuszjmka

17 minut temu, paproszki napisał:

Kapitał założycielski to nie to samo, co długi

W przypadku spółki odpowiadasz w najgorszym wypadku do wysokości kapitału. To różni spółkę o JDG. 

Może zbyt upraszczam, ale jednak obstawiam, że długi nie przekraczają kapitału zakładowego:

Odpowiedzialność wspólników jest ograniczona do wysokości wkładu wniesionego do spółki. Oznacza to, że ryzyko gospodarcze, jakie ponosimy w związku z jej założeniem, jest ograniczone właśnie w ten sposób. Co za tym idzie, w chwili zamknięcia działalności, wszystkie zaległe zobowiązania spłacamy z majątku spółki. Kapitał zakładowy, jeśli nie zostanie przy tym uszczuplony, z powodzeniem może być rozdzielony pomiędzy wspólnikami. W tej sytuacji podział następuje proporcjonalnie do wartości, którą każdy z nich wniósł do firmy.

No i tyle, a kapitał to właśnie 185k. Oczywiście pytanie, co tak nagle runęło w miesiąc czasu czy niecałe dwa miesiące? Ale tego się nie dowiemy. Fakt faktem Ola firmowała Tribi swoim nazwiskiem, więc tutaj się zgodzę jako przedsiębiorca, że nawet pośrednio nikt nie ma ochoty na łatkę dłużnika.

15 minut temu, Kami95 napisał:

W przypadku spółki odpowiadasz w najgorszym wypadku do wysokości kapitału. To różni spółkę o JDG. 

Chyba że jesteś prezesem. Wtedy odpowiadasz do skutku.

58 minut temu, Gosia011 napisał:

Tak z ciekawości, bo się nie znam. Wczoraj jak wyszukiwałam jej konto, to mi pokazywało je, ale bez żadnych postów. Dziś nie mogę go nawet wyszukać. Jak to działa? 

Jesteś jedną z wielu z nas, które dostały bana 🙂

Ale obserwatorów to jej poleciało dużo. 

19 minut temu, Kami95 napisał:

Może to zbanowani? 😄😄😄

• Haha 1

Takie długi, a wyświetliła mi się płatna reklama Tribi z książką: "Dzieci i czas" obniżoną o 50% ceny". 

Serio??? Jak się ratuje firmę z długami to raczej nie idzie się w kolejne koszty? 

A nie czekaj 🙆🙆🙆

2 godziny temu, Kami95 napisał:

a jak to sprawdzić? 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się