Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Pochwa w pochwie 17™2

Nigdzie nie ma dwóch rat do wyboru

Polecane posty

Przed chwilą, Śliwka Jukońska napisał:

Według logiki w próźni tak. Spróbuj odłożyć połowę i pogadamy, czy 15 każdego miesiąca masz nadal te 3800  na ruchy po opłaceniu rachunków i kupowaniu jedzenia.

Niestety ale my kupujemy tak. Jak pisałem.wczesiej  kupuje telefon za gotòwkę nie na raty w abonamencie. Tutaj wielce oburzyły.

Jak mamy coś kupić droższego to razem odkładamy. Nie bierzemy kredytu który jest oprocentowany.

• Thanks 1

1 minutę temu, Pochwa w pochwie 17™2 napisał:

30%

na firmowym mi pokazuje nawet wiecej

Za rozłożenie spłaty na raty zostanie naliczona dodatkowa prowizja. Jej wysokość to 3,08% w skali miesiąca. PragmaGO poinformuje Cię o szczegółach spłaty mejlowo.

Jeśli spóźnisz się ze spłatą raty, PragmaGO naliczy Ci opłatę za zwłokę. W takiej sytuacji PragmaGO wystawi fakturę – dostaniesz ją mejlem i znajdziesz w panelu Allegro Pay Business. Informacje o wysokości naliczanych opłat znajdziesz w regulaminie.

3 minuty temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

No tak, to ci juz wczoraj pisałam.

I po co piszesz z tym dałnem?. Szanuj się.

3 minuty temu, Killl napisał:

Niestety ale my kupujemy tak. Jak pisałem.wczesiej  kupuje telefon za gotòwkę nie na raty w abonamencie. Tutaj wielce oburzyły.

Jak mamy coś kupić droższego to razem odkładamy. Nie bierzemy kredytu który jest oprocentowany.

Ale my mówimy o odroczonej płatności 0 procent 🙂

Spoko, ja nie mam zamiaru nikogo do niczego namawiać ani przekonywać. Dla mnie to akurat jest wygodne, dla innych takie nie musi być.

6 minut temu, Killl napisał:

Obecnie to na jedno wychodzi albo nawet taniej zobaczysz jak od 1 stycznia ceny podskocza 

2021 ikea naroznik biała skóra 1699 1 stycznia ikea narożnik biała skóra 2699

Jak kupiłem dyski twarde po 15 to mam oszczędności 160

Nawet jak zapłacę za 20rat 36zl to i tak jestem do przodu niż kupić 8szt po 35zl+

Edytowano przez Pochwa w pochwie 17™2

3 minuty temu, Śliwka Jukońska napisał:

Spoko, ja nie mam zamiaru nikogo do niczego namawiać ani przekonywać. Dla mnie to akurat jest wygodne, dla innych takie nie musi być.

Tak czy siak bierzesz na raty. Normalnie nie stać aby kupić.

Ja bym nauczył oszczędziła.

To jest zachęta aby wziąć więcej i spłacać.

Nikogo nie nauczyli zaoszczędzić i bez niczego sobie kupić co chcesz.

Edytowano przez Killl

2 minuty temu, Śliwka Jukońska napisał:

W obecnej sytuacji gospodarczej gdzie jest inflacja tak rozhustana odkladanie za gotòwkę to drozsza zabawa niż oprocentowanie kredytów 

1 minutę temu, Killl napisał:

Tak czy siak bierzesz na raty. Normalnie nie stać aby kupić.

Ja bym nauczył oszczędziła.

To jest zachęta aby wziąć więcej i spłacać.

Przykład teraz pada ps5 możesz kupić taniej bo black frajdery np 216zl a od pierwszego stycznia będzie 349

Mam wrażenie tutaj pisze sama patola jak nie prze.chleja to zacpają albo na co inne stracą i niemają.

2 minuty temu, Pochwa w pochwie 17™2 napisał:

Elcia nie pisze z munkiem.

Moon jest inteligentnym facetem a ty masz dałna i do tego jesteś starym zbokiem mitomanem.

Edytowano przez Gajja

1 minutę temu, Gajja napisał:

Moon jest inteligentnym facetem a ty masz dałna i do tego jesteś starym zbokiem mitomanem.

On jest upośledzony wklejajacym swój wizerunek z yt. Wczoraj mi pisał że ma geny grubasa bo jego ojciec był pijakiem i chrapal.

3 minuty temu, Killl napisał:

Mam wrażenie tutaj pisze sama patola jak nie prze.chleja to zacpają albo na co inne stracą i niemają.

To, że nie ogarniasz jeszcze nowych metod płatności nie oznacza jeszcze, że masz od razu wyzywać wszystkich bardziej zorientowanych od patoli 🙂

To, że nie ogarniasz jeszcze nowych metod płatności nie oznacza jeszcze, że masz od razu wyzywać wszystkich bardziej zorientowanych od patoli 🙂

Nie chodzi o płatności, tylko o to idziesz  kupujesz sobie za gotówkę. Nie chciała byś tak?

Nie patrzeć w którym sklepie udzielą kredytu.

Edytowano przez Killl

17 minut temu, Killl napisał:

Obecnie oszczędności nie działają. 

Kiedyś mogłeś zbierać na mieszkanie i sobie kupić dzisiaj zbierasz masz już 10lat oszczędności patrzysz a już nie kosztuje pół miliona tylko mln takie samo. 

Wszystko strasznie drożeje ja kupowałem ipada pro dałem na promce 4850 w apple 5500 a nowy model 13 7300. 

Będziesz zbierał dalej zrobią 13,1 za 9600. I w końcu 4 lata nie będziesz miał nic. 

Już o odłożonych pieniążkach nie wspomnę, jak przyjdzie pilna sytuacja. Jak biorą kredyt znaczy mają 0.

4 minuty temu, Killl napisał:

Nie chodzi o płatności, tylko o to idziesz  kupujesz sobie za gotówkę. Nie chciała byś tak?

Nie ja wolę kapitał mieć dalej a raty. Kapitał zawsze można wydać i spłacić wszystko od razu. Gorzej go zarobić. Do samego końca lepiej bronić kapitał i brać raty jeśli dają. 

1 minutę temu, Pochwa w pochwie 17™2 napisał:

Nie ja wolę kapitał mieć dalej a raty. Kapitał zawsze można wydać i spłacić wszystko od razu. Gorzej go zarobić. Do samego końca lepiej bronić kapitał i brać raty jeśli dają. 

To ma sens tylko jeśli tym kapitałem w międzyczasie obracasz, trejderze klopsowy za dychę 🤣

2 minuty temu, Pochwa w pochwie 17™2 napisał:

Leżak nie chce pisać, ale jak piszesz jesz klopsy na pòl raczej nie przelewa.. Nawet na jedzeniu oszczędzasz zanim sobie dobrze zjeść.

Przykładowo masz 9000 możesz kupić telewizor 85 sony i wydać a możesz rozłożyć zakup na 40rat 0% i ich nie czuć bo np odstawisz chodzenie do kina. I teraz w razie utraty pracy masz nadal 9000 żeby przeżyć i znaleźć nową oraz w każdej chwili 9000 żeby spłacić do końca telewizor.

11 minut temu, Killl napisał:

A wiesz, że w sklepach online kupuje się też np. ubrania? I że zazwyczaj trzeba wziąć kilka rozmiarów, wiesz, jak do przebieralni? I co, teraz mam blokować swoje środki na karcie na 5 par spodni, czy mogę wybrać odroczone płatności, zapłacić za 2 tygodnie tylko za to co na mnie pasuje i nie być patolą jednocześnie? 🙂

5 minut temu, Pszemek napisał:

To ma sens tylko jeśli tym kapitałem w międzyczasie obracasz, trejderze klopsowy za dychę 🤣

Ale ja zamierzam obracac tylko rynek źle stoi a allegro ebay pokój mnie blokuje.

• Haha 1

5 minut temu, Killl napisał:

Leżak nie chce pisać, ale jak piszesz jesz klopsy na pòl raczej nie przelewa.. Nawet na jedzeniu oszczędzasz zanim sobie dobrze zjeść.

Bo straciłem na giełdzie i życie 135tys, matka mi zmarla która dostarczala 1650 dochodu a inflacja zapíepsza dalej.

A wiesz, że w sklepach online kupuje się też np. ubrania? I że zazwyczaj trzeba wziąć kilka rozmiarów, wiesz, jak do przebieralni? I co, teraz mam blokować swoje środki na karcie na 5 par spodni, czy mogę wybrać odroczone płatności, zapłacić za 2 tygodnie tylko za to co na mnie pasuje i nie być patolą jednocześnie? 🙂

Niestety wiem jest taniej sami kupujemy, jest jakiś wybur.

Na Smart oszczędziłem 2 tysiące jakbym kurieròw zamawiał.

Edytowano przez Killl

Śliwka jak mamy coś kupić na mieście tego niema w internecie jest.

Jak jest większości rzeczy mało jakościowo atrakcyjne.

5 minut temu, Pochwa w pochwie 17™2 napisał:

Ale ja zamierzam obracac tylko rynek źle stoi a allegro ebay pokój mnie blokuje.

🤣🤣🤣

Bez pomalowanego pokoju nie możesz sprzedawać swoich śmieci, logiczne 🤣

5 minut temu, Śliwka Jukońska napisał:

Ja tak robię żeby nie płacić za wysyłkę albo też jak nie jestem pewien sobie obczaje resztę oddam 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się