Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Barnaba 234

Boje się iść na USG.

Polecane posty

Mam uciski brzucha koło pępka , i po prawej stronie ból  . Lekarz podejrzewa kamienie w woreczku żółciowym,  jak się pitwierdzi to boje się operacji .

ja mam usunięty woreczek /pęcherzyk/ żółciowy i żyję... operacja nic nie boli bo jest pod narkozą, budzisz się potem z rurą w brzuchu, którą później usuwają... ~ po wybudzeniu pamiętam miałem straszne mdłości i pielęgniarka dała mi czysty tlen do mordy ~ znaczy się pod nos, albo do nosa ~ nie pamiętam...

Edytowano przez cwaniak

5 minut temu, cwaniak napisał:

ja mam usunięty woreczek /pęcherzyk/ żółciowy i żyję... operacja nic nie boli bo jest pod narkozą, budzisz się potem z rurą w brzuchu, którą później usuwają... ~ po wybudzeniu pamiętam miałem straszne mdłości i pielęgniarka dała mi czysty tlen do mordy ~ znaczy się pod nos, albo do nosa ~ nie pamiętam...

A jakie miałeś objawy kamicy , gdzie jest ogólnie oecherzyk żółciowy ?.

strasznie mnie bolał brzuch, ja mam bliznę po operacji po prawej stronie gdzieś tak ok. 10-12 cm nad pępkiem

ja miałem zapalenie pęcherzyka żółciowego, nie kamicę

Edytowano przez cwaniak

37 minut temu, cwaniak napisał:

ja miałem zapalenie pęcherzyka żółciowego, nie kamicę

Nie zawsze , ale jak boli pecherzyk to jest i kamica . A gdzie jest ogólnie pęcherzyk?. 

16 minut temu, cwaniak napisał:

po prawej stronie, ok. 10-12 cm nad pępkiem

Tak, też mam malutki znak. Ale cm nad pępkiem.

2 godziny temu, Barnaba 234 napisał:

Mam uciski brzucha koło pępka , i po prawej stronie ból  . Lekarz podejrzewa kamienie w woreczku żółciowym,  jak się pitwierdzi to boje się operacji .

To dobrze że masz USG. Mi przypadkiem wykryto bo nie dawało to żadnych objawów,  byłam z innych  przyczyn na USG. Samej operacji nie ma co się obawiać.Po narkozie tylko fatalnie się czułam. Bez wymiotów, jednak duże zawroty i osłabienie na drugi dzień jeszcze. Potem 4 tygodnie brzuch boli przy ruchu, i w porzadku już potem.     

Edytowano przez Gretta_

18 godzin temu, Gretta_ napisał:

Tak, też mam malutki znak. Ale cm nad pępkiem.

To dobrze że masz USG. Mi przypadkiem wykryto bo nie dawało to żadnych objawów,  byłam z innych  przyczyn na USG. Samej operacji nie ma co się obawiać.Po narkozie tylko fatalnie się czułam. Bez wymiotów, jednak duże zawroty i osłabienie na drugi dzień jeszcze. Potem 4 tygodnie brzuch boli przy ruchu, i w porzadku już potem.     

Dla mnie najgorsze jest to , że później dieta , nie mogę alkoholu pić  itd .

12 minut temu, Barnaba 234 napisał:

Dla mnie najgorsze jest to , że później dieta , nie mogę alkoholu pić  itd .

Wszystko jem. Alkoholu nie piję.Dieta to po operacji do miesiąca.     

23 minuty temu, Seven napisał:

Jeden znaczek a nie trzy? To była metoda tradycyjna? Okej, to ty. 

Jeden jest widoczny były jeszcze 2 albo 3, takie mini mini. Bo to już jest 5 lat po.

• Like 1

Wiesz, że Elvis Presley był oryginalnym blondynem? Skończyłam o nim dokument i czytam o książce, Beaty Pawlikowskiej: Elvis Presley. Niezwykłe życie. Myślę sobie czy można ją dostać tak od ręki i gdzie.

11 godzin temu, Gretta_ napisał:

Jeden jest widoczny były jeszcze 2 albo 3, takie mini mini. Bo to już jest 5 lat po.

O, hej. Znasz jakiś skuteczny krem na blizny lub na siniaki?

10 minut temu, Seven napisał:

O, hej. Znasz jakiś skuteczny krem na blizny lub na siniaki?

Żel forte Arnika z Floslek.

Co sobie zrobiłaś?

Edytowano przez Gretta_

Żel forte Arnika z Floslek.

Co sobie zrobiłaś?

Arnika, no właśnie czytałam o kremie z arnika. On homeopatyczny zdaje się. Stosowałaś na siniaki? Uderzyłam się w nos z miesiąc temu. Wyobraź sobie, że weszłam w szybę sklepową. Drzwi miały się otworzyć automatycznie w Biedronce, a ja chciałam wejść bokiem bo było ciemno i się pomyliłam. Nos cały czerwony i pod okiem śliwa. Pod okiem w porządku, śladu nie ma, natomiast środek nosa czerwony jak spożywającej. Ciekawe czy mi tak zostanie.

14 minut temu, Seven napisał:

Arnika, no właśnie czytałam o kremie z arnika. On homeopatyczny zdaje się. Stosowałaś na siniaki? Uderzyłam się w nos z miesiąc temu. Wyobraź sobie, że weszłam w szybę sklepową. Drzwi miały się otworzyć automatycznie w Biedronce, a ja chciałam wejść bokiem bo było ciemno i się pomyliłam. Nos cały czerwony i pod okiem śliwa. Pod okiem w porządku, śladu nie ma, natomiast środek nosa czerwony jak spożywającej. Ciekawe czy mi tak zostanie.

Kup ten żel.To nie jest homeopatyczny. Sprawdzony, warto go mieć w domu Kiedyś przy remoncie dobiłam do szafki na środku, stopa była cala w kwiatkach bordowo siwych, szybko zaleczyło się po tym żelu. Nos czerwony to nie wiem czy podziała.

https://zapodaj.net/plik-DzgyHPqfMV

Kup ten żel.To nie jest homeopatyczny. Sprawdzony, warto go mieć w domu Kiedyś przy remoncie dobiłam do szafki na środku, stopa była cala w kwiatkach bordowo siwych, szybko zaleczyło się po tym żelu. Nos czerwony to nie wiem czy podziała.

Widzę. Sprawdzę jutro. Inny widziałam, który zwie się arnica montana 1x i to jest krem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować