Barnaba 234 7 Napisano środa o 18:58 Mam uciski brzucha koło pępka , i po prawej stronie ból . Lekarz podejrzewa kamienie w woreczku żółciowym, jak się pitwierdzi to boje się operacji . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cwaniak 2 Napisano środa o 19:41 (edytowany) ja mam usunięty woreczek /pęcherzyk/ żółciowy i żyję... operacja nic nie boli bo jest pod narkozą, budzisz się potem z rurą w brzuchu, którą później usuwają... ~ po wybudzeniu pamiętam miałem straszne mdłości i pielęgniarka dała mi czysty tlen do mordy ~ znaczy się pod nos, albo do nosa ~ nie pamiętam... Edytowano środa o 19:44 przez cwaniak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Barnaba 234 7 Napisano środa o 19:48 5 minut temu, cwaniak napisał: ja mam usunięty woreczek /pęcherzyk/ żółciowy i żyję... operacja nic nie boli bo jest pod narkozą, budzisz się potem z rurą w brzuchu, którą później usuwają... ~ po wybudzeniu pamiętam miałem straszne mdłości i pielęgniarka dała mi czysty tlen do mordy ~ znaczy się pod nos, albo do nosa ~ nie pamiętam... A jakie miałeś objawy kamicy , gdzie jest ogólnie oecherzyk żółciowy ?. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cwaniak 2 Napisano środa o 20:10 strasznie mnie bolał brzuch, ja mam bliznę po operacji po prawej stronie gdzieś tak ok. 10-12 cm nad pępkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cwaniak 2 Napisano środa o 20:12 (edytowany) ja miałem zapalenie pęcherzyka żółciowego, nie kamicę Edytowano środa o 20:12 przez cwaniak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Barnaba 234 7 Napisano środa o 20:50 37 minut temu, cwaniak napisał: ja miałem zapalenie pęcherzyka żółciowego, nie kamicę Nie zawsze , ale jak boli pecherzyk to jest i kamica . A gdzie jest ogólnie pęcherzyk?. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cwaniak 2 Napisano środa o 21:10 po prawej stronie, ok. 10-12 cm nad pępkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gretta_ 1 Napisano środa o 21:24 (edytowany) 16 minut temu, cwaniak napisał: po prawej stronie, ok. 10-12 cm nad pępkiem Tak, też mam malutki znak. Ale cm nad pępkiem. 2 godziny temu, Barnaba 234 napisał: Mam uciski brzucha koło pępka , i po prawej stronie ból . Lekarz podejrzewa kamienie w woreczku żółciowym, jak się pitwierdzi to boje się operacji . To dobrze że masz USG. Mi przypadkiem wykryto bo nie dawało to żadnych objawów, byłam z innych przyczyn na USG. Samej operacji nie ma co się obawiać.Po narkozie tylko fatalnie się czułam. Bez wymiotów, jednak duże zawroty i osłabienie na drugi dzień jeszcze. Potem 4 tygodnie brzuch boli przy ruchu, i w porzadku już potem. Edytowano środa o 21:27 przez Gretta_ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Barnaba 234 7 Napisano 10 godzin temu 18 godzin temu, Gretta_ napisał: Tak, też mam malutki znak. Ale cm nad pępkiem. To dobrze że masz USG. Mi przypadkiem wykryto bo nie dawało to żadnych objawów, byłam z innych przyczyn na USG. Samej operacji nie ma co się obawiać.Po narkozie tylko fatalnie się czułam. Bez wymiotów, jednak duże zawroty i osłabienie na drugi dzień jeszcze. Potem 4 tygodnie brzuch boli przy ruchu, i w porzadku już potem. Dla mnie najgorsze jest to , że później dieta , nie mogę alkoholu pić itd . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gretta_ 1 Napisano 10 godzin temu 12 minut temu, Barnaba 234 napisał: Dla mnie najgorsze jest to , że później dieta , nie mogę alkoholu pić itd . Wszystko jem. Alkoholu nie piję.Dieta to po operacji do miesiąca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gretta_ 1 Napisano 5 godzin temu 23 minuty temu, Seven napisał: Jeden znaczek a nie trzy? To była metoda tradycyjna? Okej, to ty. Jeden jest widoczny były jeszcze 2 albo 3, takie mini mini. Bo to już jest 5 lat po. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Seven 491 Napisano 5 godzin temu Wiesz, że Elvis Presley był oryginalnym blondynem? Skończyłam o nim dokument i czytam o książce, Beaty Pawlikowskiej: Elvis Presley. Niezwykłe życie. Myślę sobie czy można ją dostać tak od ręki i gdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Seven 491 Napisano 5 godzin temu 11 godzin temu, Gretta_ napisał: Jeden jest widoczny były jeszcze 2 albo 3, takie mini mini. Bo to już jest 5 lat po. O, hej. Znasz jakiś skuteczny krem na blizny lub na siniaki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Seven 491 Napisano 5 godzin temu Goła mi nie pasujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gretta_ 1 Napisano 4 godziny temu (edytowany) 10 minut temu, Seven napisał: O, hej. Znasz jakiś skuteczny krem na blizny lub na siniaki? Żel forte Arnika z Floslek. Co sobie zrobiłaś? Edytowano 4 godziny temu przez Gretta_ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Seven 491 Napisano 4 godziny temu 11 godzin temu, Gretta_ napisał: Żel forte Arnika z Floslek. Co sobie zrobiłaś? Arnika, no właśnie czytałam o kremie z arnika. On homeopatyczny zdaje się. Stosowałaś na siniaki? Uderzyłam się w nos z miesiąc temu. Wyobraź sobie, że weszłam w szybę sklepową. Drzwi miały się otworzyć automatycznie w Biedronce, a ja chciałam wejść bokiem bo było ciemno i się pomyliłam. Nos cały czerwony i pod okiem śliwa. Pod okiem w porządku, śladu nie ma, natomiast środek nosa czerwony jak spożywającej. Ciekawe czy mi tak zostanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gretta_ 1 Napisano 4 godziny temu 14 minut temu, Seven napisał: Arnika, no właśnie czytałam o kremie z arnika. On homeopatyczny zdaje się. Stosowałaś na siniaki? Uderzyłam się w nos z miesiąc temu. Wyobraź sobie, że weszłam w szybę sklepową. Drzwi miały się otworzyć automatycznie w Biedronce, a ja chciałam wejść bokiem bo było ciemno i się pomyliłam. Nos cały czerwony i pod okiem śliwa. Pod okiem w porządku, śladu nie ma, natomiast środek nosa czerwony jak spożywającej. Ciekawe czy mi tak zostanie. Kup ten żel.To nie jest homeopatyczny. Sprawdzony, warto go mieć w domu Kiedyś przy remoncie dobiłam do szafki na środku, stopa była cala w kwiatkach bordowo siwych, szybko zaleczyło się po tym żelu. Nos czerwony to nie wiem czy podziała. https://zapodaj.net/plik-DzgyHPqfMV Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Seven 491 Napisano 4 godziny temu 11 godzin temu, Gretta_ napisał: Kup ten żel.To nie jest homeopatyczny. Sprawdzony, warto go mieć w domu Kiedyś przy remoncie dobiłam do szafki na środku, stopa była cala w kwiatkach bordowo siwych, szybko zaleczyło się po tym żelu. Nos czerwony to nie wiem czy podziała. Widzę. Sprawdzę jutro. Inny widziałam, który zwie się arnica montana 1x i to jest krem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach