Fifofa 158 Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, murb napisał: Mośkowa, icek, mosiek są określeniami pogardliwymi, prawdziwy Polaku. Twoja ulica moja kamienica. Dobrze znać historię Polski wiedzieć dlaczego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, murb napisał: Antysemityzm zawsze był na topie. Twoje lewackie poglądy wybaczam. Nie przekonujesz do nich, nie jesteś nachalna i chyba nie masz świadomości, że komunizm był budowany przede wszystkim rękami Żydów. Wiesz jak wyglądała wzorcowa rodzina żydowska? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 460 Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, Miecz napisał: Nie przeginaj. Nie przeginam. To, że ktoś jest faszystą nie wyklucza posiadania dzieci. Nie twierdzę, że w marszu szli faszyści, chociaż tego też nie wykluczam. Zakładam, że szli i jedni i drudzy - zwykłe rodziny z dziećmi i ludzie uważający się za faszystów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 460 Napisano 3 godziny temu 6 minut temu, Fifofa napisał: Twoja ulica moja kamienica. Dobrze znać historię Polski wiedzieć dlaczego Bo pewnie mało prawdziwych Polaków miało kamienice, dworki, pałace, fabryki. Też historia tej samej Polski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 158 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: Bo pewnie mało prawdziwych Polaków miało kamienice, dworki, pałace, fabryki. Też historia tej samej Polski. Przeważnie w Warszawie jak jest atrakcyjna działka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 460 Napisano 3 godziny temu 6 minut temu, Miecz napisał: Twoje lewackie poglądy wybaczam. Nie przekonujesz do nich, nie jesteś nachalna i chyba nie masz świadomości, że komunizm był budowany przede wszystkim rękami Żydów. Wiesz jak wyglądała wzorcowa rodzina żydowska? Nie wiem czemu uważasz, że mam lewackie poglądy ale ok, może być, że są lewackie. Jeśli trzeba wkładać człowieka do jakiejś szufladki. Zasadniczo interesują mnie różne rzeczy. Historia komunizmu nie do końca ale obiło mi się trochę o uszy. Wzorcowa rodzina pewnie wyglądała tak, że jest mama, tata i gromadka dzieci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 460 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Przeważnie w Warszawie jak jest atrakcyjna działka. No i co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 158 Napisano 3 godziny temu 10 minut temu, murb napisał: No i co? Twój blok już jest stary Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 3 godziny temu 18 minut temu, murb napisał: Nie przeginam. To, że ktoś jest faszystą nie wyklucza posiadania dzieci. Nie twierdzę, że w marszu szli faszyści, chociaż tego też nie wykluczam. Zakładam, że szli i jedni i drudzy - zwykłe rodziny z dziećmi i ludzie uważający się za faszystów. Marsze w Warszawie i Gdańsku jakby podzieliły ludzi na tych złych i dobrych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 3 godziny temu 15 minut temu, murb napisał: Wzorcowa rodzina pewnie wyglądała tak, że jest mama, tata i gromadka dzieci. Nie. W każdej żydowskiej rodzinie musiał być rabin, komunista, rewolucjonista, policjant, adwokat i bankier. Rodzina musiała przetrwać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 3 godziny temu 18 minut temu, murb napisał: Historia komunizmu nie do końca ale obiło mi się trochę o uszy. Szkoda, że tylko trochę. Podobnież wyznawcy tej religii są teraz najbardziej światli, postępowi itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 460 Napisano 3 godziny temu 6 minut temu, Miecz napisał: Nie. W każdej żydowskiej rodzinie musiał być rabin, komunista, rewolucjonista, policjant, adwokat i bankier. Rodzina musiała przetrwać. Nie przewidzieli jednego pana z wąsikiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, murb napisał: Nie przewidzieli jednego pana z wąsikiem. Przewidzieli! To są mistrzowie robienia z siebie ofiary. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 460 Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, Miecz napisał: Szkoda, że tylko trochę. Podobnież wyznawcy tej religii są teraz najbardziej światli, postępowi itp. To komuniści są wśród nas? Może na Kubie albo jakimś kraju afrykańskim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, murb napisał: To komuniści są wśród nas? Nie wiem jaka jest teraz najbardziej adekwatna nazwa, ale pozostańmy przy wyjątkowo postępowych, otwartych na świat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 460 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, Miecz napisał: Przewidzieli! To są mistrzowie robienia z siebie ofiary. Holokaust to nie była bajka. Są wprawdzie tacy, którzy twierdzą, że obozy koncentracyjne to ustawka. ale powiedzmy, że zawsze się znajdzie ktoś, kto w coś nie wierzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 460 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Nie wiem jaka jest teraz najbardziej adekwatna nazwa, ale pozostańmy przy wyjątkowo postępowych, otwartych na świat. Nie wiem kogo masz na myśli pisząc "komunista". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, murb napisał: To komuniści są wśród nas? Muchy by nie skrzywdzili! Uwierz mi! Są zawsze pro odnośnie życia A te wszystkie historie, te "Czarne księgi komunizmu", to wiadomo kto napisał. Zresztą, teraz mało kto używa tej nazwy, przejadła się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 3 godziny temu (edytowany) 5 minut temu, murb napisał: Holokaust to nie była bajka. Są wprawdzie tacy, którzy twierdzą, że obozy koncentracyjne to ustawka. ale powiedzmy, że zawsze się znajdzie ktoś, kto w coś nie wierzy. Tutaj nie chodzi o bajkę czy o umniejszanie czegokolwiek. Tutaj chodzi o ciąg dalszy, o budowanie narracji na bazie holokaustu. Holokaust to nie jest wymysł pana z wąsikiem. On istniał wiele setek lat wcześniej. Edytowano 3 godziny temu przez Miecz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 524 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, murb napisał: Nie wiem kogo masz na myśli pisząc "komunista". Ciebie,mnie, kogoś jeżdżącego na rowerze. Dla niektórych czas stanął w miejscu i nadal dzielą ludzi na kategorie jakie znał w młodości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 460 Napisano 3 godziny temu 18 minut temu, Miecz napisał: Marsze w Warszawie i Gdańsku jakby podzieliły ludzi na tych złych i dobrych To żadna nowość. Słyszłąm wypowiedź kogoś z magistratu gdańskiego, że to marsz dla wszystkich. W Warszawie to nawet nie wiem dla kogo był. Pewnie dla tych, co zawsze.Ale nie oglądałam, nie słuchałam, nie wiem nic na en temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 460 Napisano 3 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, Miecz napisał: Tutaj nie chodzi o bajkę czy o umniejszanie czegokolwiek. Tutaj chodzi o ciąg dalszy, o budowanie narracji na bazie holokaustu. Holokaust to nie jest wymysł pana z wąsikiem. On istniał wiele setek lat wcześniej. Ale pan z wąsikiem robił to w sposób zaplanowany i na dużą skalę. Ogromną skalę. Zaplanowł eksterminację całych narodów i gorliwie realizował plan. Edytowano 3 godziny temu przez murb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 460 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Śliwka w Polonezie napisał: Ciebie,mnie, kogoś jeżdżącego na rowerze. Dla niektórych czas stanął w miejscu i nadal dzielą ludzi na kategorie jakie znał w młodości. Ok. Akurat na rowerze jeżdżę mało. W przeciwieństwie do Ogórka. Czyli on także jest komunistą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, murb napisał: Nie wiem kogo masz na myśli pisząc "komunista". To tylko człowiek dążący do sprawiedliwości społecznej. Oczywiście takiej jaką on rozumie za jedynie słuszną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał: Ciebie,mnie, kogoś jeżdżącego na rowerze. Dla niektórych czas stanął w miejscu i nadal dzielą ludzi na kategorie jakie znał w młodości. A Ty ich nie dzielisz? Kto według Ciebie jest zwolennikiem prawicy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bocibot 27 Napisano 3 godziny temu (edytowany) A liberał albo anarchista też można nazwać ich lewakami jak ktoś chce pohejtowac a mają inne dązenia Edytowano 3 godziny temu przez bocibot Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 524 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: Ok. Akurat na rowerze jeżdżę mało. W przeciwieństwie do Ogórka. Czyli on także jest komunistą. Łatwo ich zdemaskować. Najgorsi są ci, co czasem lubią jeszcze zjeść croissanta, czy jak to się tam pisze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, murb napisał: Ale pan z wąsikiem robił to w sposób zaplanowany i na dużą skalę. Na tym polega fenomen Niemców. Jak się już za coś biorą to nie ma w tym miejsca na improwizację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 460 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Miecz napisał: To tylko człowiek dążący do sprawiedliwości społecznej. Oczywiście takiej jaką on rozumie za jedynie słuszną. A Ty nie uważasz, że Twoje przekonania są słuszne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 460 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, Śliwka w Polonezie napisał: Łatwo ich zdemaskować. Najgorsi są ci, co czasem lubią jeszcze zjeść croissanta, czy jak to się tam pisze Unikam croissantów ze względu na wysoki cholesterol. Chyba nie jestem komunistką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach