Miecz 961 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: A Ty nie uważasz, że Twoje przekonania są słuszne? Nigdy w życiu! Jestem fanem historii, która kołem się toczy. To takie niemalże koło fortuny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał: Łatwo ich zdemaskować. Wcale nie. Chwaliłaś się, że uczestniczyłaś w uroczystościach i marszach wtedy, kiedy nikt w nich nie uczestniczył. Jesteś w głębokiej konspiracji jak widać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 458 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Na tym polega fenomen Niemców. Jak się już za coś biorą to nie ma w tym miejsca na improwizację. Może mają taką cechę. Co nie zmienia faktu, że hitlerowcy byli oprawcami i ludobójcami a Żydzi ofiarami. Nie tylko oni, żeby nie było, że nie widz innych ofiar. Oglądałam bardzo ciekawy dokument o losach amerykanów narodowości japońskiej po ataku na Pearl Harbor. To chyba było na History. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 523 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Wcale nie. Chwaliłaś się, że uczestniczyłaś w uroczystościach i marszach wtedy, kiedy nikt w nich nie uczestniczył. Jesteś w głębokiej konspiracji jak widać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 458 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Miecz napisał: Nigdy w życiu! Jestem fanem historii, która kołem się toczy. To takie niemalże koło fortuny. Czyli co, masz jakieś poglądy ale one nie są według Ciebie ok? Nie rozumiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, murb napisał: Chyba nie jestem komunistką. Polityka to korzyści materialne. Jeżeli ich nie ma to albo odpuszczasz, albo jesteś ideowcem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: Może mają taką cechę. Co nie zmienia faktu, że hitlerowcy byli oprawcami i ludobójcami a Żydzi ofiarami. Nie tylko oni, żeby nie było, że nie widz innych ofiar. Oglądałam bardzo ciekawy dokument o losach amerykanów narodowości japońskiej po ataku na Pearl Harbor. To chyba było na History. Czy los internowanych Japończyków przypominał los Żydów? Wiesz co Japończycy robili z jeńcami amerykańskimi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 458 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Miecz napisał: Wcale nie. Chwaliłaś się, że uczestniczyłaś w uroczystościach i marszach wtedy, kiedy nikt w nich nie uczestniczył. Jesteś w głębokiej konspiracji jak widać. Ja sto lat temu trafiłam na uroczystości ku czci. Taki marsz kiedy jeszcze nie Marszem Niepodległości pokazywanym w tv. Strasznie się wtedy nawalali. Tłukli się czym popadło. Ledwo uszła w jednym kawałku. Rzucali kamieniami, odpalali race i śpiewali przy tym hymn. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 458 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Miecz napisał: Czy los internowanych Japończyków przypominał los Żydów? Wiesz co Japończycy robili z jeńcami amerykańskimi? Wiem co robili. To był dokument o amerykańskich japończykach. Siedzieli w USA 3 pokolenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: Ja sto lat temu trafiłam na uroczystości ku czci. Taki marsz kiedy jeszcze nie Marszem Niepodległości pokazywanym w tv. Strasznie się wtedy nawalali. Tłukli się czym popadło. Ledwo uszła w jednym kawałku. Rzucali kamieniami, odpalali race i śpiewali przy tym hymn. No to zaznałaś prawdziwego życia bez selfie. Jak powstanie kolejny ZBOWiD, to poręczę za Ciebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 458 Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, Miecz napisał: Polityka to korzyści materialne. Jeżeli ich nie ma to albo odpuszczasz, albo jesteś ideowcem. Mogę po prostu płacić podatki, chodzić na głosowanie i wywieszać flagę w okolicznościach jakie uznam za słuszne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, murb napisał: Wiem co robili. To był dokument o amerykańskich japończykach. Siedzieli w USA 3 pokolenie. Raczej mylisz fakty. Internowanie Japończyków na terenie USA nigdy nie przypominało traktowania jeńców amerykańskich przez Japończyków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: Mogę po prostu płacić podatki, chodzić na głosowanie i wywieszać flagę w okolicznościach jakie uznam za słuszne. Ale niektórzy politycy za wszelką cenę chcą rozliczeń. Wierzą, że w ten sposób zapewnią sobie władzę aż do śmierci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, murb napisał: Mogę po prostu płacić podatki, chodzić na głosowanie i wywieszać flagę w okolicznościach jakie uznam za słuszne. Możesz. Problem w tym, że komuś strasznie zależy na polaryzacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, Śliwka w Polonezie napisał: Kłamię? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 158 Napisano 1 godzinę temu 20 minut temu, murb napisał: Ok. Akurat na rowerze jeżdżę mało. W przeciwieństwie do Ogórka. Czyli on także jest komunistą. Dziś jadę motorem nie będzie padać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 458 Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Miecz napisał: No to zaznałaś prawdziwego życia bez selfie. Jak powstanie kolejny ZBOWiD, to poręczę za Ciebie. Nie popadaj w przesadę z tym ZBOWiDem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Dziś jadę motorem nie będzie padać Ogór? A tak odnośnie jazdy na rowerze, historii i polityki. Weź Ty przeczytaj sobie książki Bernarda Newmana. Znowu stał się popularny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 458 Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Miecz napisał: Raczej mylisz fakty. Internowanie Japończyków na terenie USA nigdy nie przypominało traktowania jeńców amerykańskich przez Japończyków. Może nie wyraziłam się dosyć jasno. Wiem jak Japończycy traktowali jeńców wojennych i oglądałam dokument o internowaniu na terytorium USA obywateli USA pochodzenia japońskiego. Nie napisałam, że byli tak samo traktowani. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, murb napisał: Nie popadaj w przesadę z tym ZBOWiDem. Wymyślimy nową nazwę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 458 Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Fifofa napisał: Dziś jadę motorem nie będzie padać Sądzę, że motor też podpada pod komunizm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 458 Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Miecz napisał: Możesz. Problem w tym, że komuś strasznie zależy na polaryzacji. Tak samo jak komuś strasznie zależy na tym, żeby obchodzić miesięcznice. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, murb napisał: Może nie wyraziłam się dosyć jasno. Wiem jak Japończycy traktowali jeńców wojennych i oglądałam dokument o internowaniu na terytorium USA obywateli USA pochodzenia japońskiego. Nie napisałam, że byli tak samo traktowani. Jedno trzeba wziąć pod uwagę: Amerykanie do dzisiaj zachowują się jak duże dzieci. Nigdy nie budowałbym przyszłości na ich deklaracjach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 458 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Miecz napisał: Wymyślimy nową nazwę Chcesz zostać prezesem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 158 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Miecz napisał: Ogór? A tak odnośnie jazdy na rowerze, historii i polityki. Weź Ty przeczytaj sobie książki Bernarda Newmana. Znowu stał się popularny. Rowerem przez PRl 2 RP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 3 minuty temu, murb napisał: Tak samo jak komuś strasznie zależy na tym, żeby obchodzić miesięcznice. I w tym momencie można śmiało zadać Ci pytanie: masz Ty kobieto swój rozum? Edytowano 1 godzinę temu przez Miecz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Rowerem przez PRl 2 RP I jeszcze parę książek jego autorstwa. Świetna lektura. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 458 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Miecz napisał: I w tym momencie można śmiało zadać Ci pytanie: masz Ty kobieto swój rozum? Zdaje mi się, że tak. Ale może ulegam iluzji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pieprz w moździerzu 61 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, murb napisał: Zdaje mi się, że tak. Ale może ulegam iluzji. Można jeszcze pełniej zapytać czy masz rozum i godność człowieka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 961 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, murb napisał: Zdaje mi się, że tak. Ale może ulegam iluzji. Rozum nigdy nie brał udziału w zabawie pt: chcę być fajna dla wszystkich. Nigdy nie będziesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach