Margherite 55 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Miecz napisał: A kapusta kiszona z Charsznicy jest produktem wysoce cenionym. Właśnie mam zamiar na bigos kupić. 2 minuty temu, Gеt Out napisał: A roznoszą zarazki , bo zawsze w tym tłumie trafi się ktoś zainfekowany czymś i ludzie to później chcą skosztować, bo swojskie. Już bym wolał konserwowe coś, bo przynajmniej wiadomo , że warunki produkcji były sterylne. Z jajami są jaja, bo widziałem jak takie kury grzebią w syfie i jedzą czyli nie wiadomo czy nie skażone czymś. Wiesz to kwestia mody i metalu że kiedyś to było swojskie i dobre. Syf był tylko o tym nie mówili . To dlaczego ludzie byli zdrowsi niż teraz są? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 174 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: Moja babcia robiła doskonałą kapustę. Sekretem było to, że musiała być kiszona w ostatnim tygodniu października. Nie pytaj dlaczego. Przed okresem owulacją Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gеt Out 64 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, murb napisał: Co Ty jadasz, Widmo? Ja ? Karmie się energią, bo jestem nie z tej ziemi . Rosół wegetariański z ziemniakami dzisiaj z przepisu Ania gotuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 584 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Fifofa napisał: Przed okresem owulacją Uważaj Ogórek, napiszę jeszcze raz. Babcia, robiła kapustę. Babcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 174 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, murb napisał: Uważaj Ogórek, napiszę jeszcze raz. Babcia, robiła kapustę. Babcia. Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 584 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Gеt Out napisał: Ja ? Karmie się energią, bo jestem nie z tej ziemi . Rosół wegetariański z ziemniakami dzisiaj z przepisu Ania gotuje. Taka, że energią to wiem. Ania gotuje ma dobre przepisy. Można z nich korzystać na spoko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 55 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: Uważaj Ogórek, napiszę jeszcze raz. Babcia, robiła kapustę. Babcia. Faktycznie deptała? Jakoś nie wierzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 584 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Fifofa napisał: Tak Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gеt Out 64 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Margherite napisał: Właśnie mam zamiar na bigos kupić. To dlaczego ludzie byli zdrowsi niż teraz są? Może opiekę medyczną mieli uczciwą i leki bezpłatne, bo ubytki w naturze przecież były odkąd ten gatunek zaczął eksploatować ziemię . Na pewno mniej cukru było z korzyścią dla nich i maslo zamiast margaryn z olejem palmowym. Wymieniać można długo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 584 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Margherite napisał: Faktycznie deptała? Jakoś nie wierzę. Bo przecież, że nie deptała. Był specjalny ubijak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 174 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: Tak. Pytanie ile lat miała Babcia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gеt Out 64 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: Taka, że energią to wiem. Ania gotuje ma dobre przepisy. Można z nich korzystać na spoko. Genialna jest , a lody z jej przepisu kozak. A jeszcze na indukcyjnej coś robić z jej przepisu to proste jak dodawanie w matematyce. Możesz się śmiać ale energia jest istotna i na pewno ją wyczuwasz swoim radarem obcując z innymi homo sapiens. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 55 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, murb napisał: Bo przecież, że nie deptała. Był specjalny ubijak. Tak jest. Nie kojarzę ubijaka, za to rękoma się uciskało, co jakiś czas zbierając pleść (chyba to była pleśń ) i zmieniając ścierkę do nakrywania kapusty. Na to kładło się kamienie duże, rzeczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 174 Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, Margherite napisał: Właśnie mam zamiar na bigos kupić. To dlaczego ludzie byli zdrowsi niż teraz są? Kiedyś baba poszła na pole i robiła i była zdrowa ćwiczyła sobie. Mają maszyny im się nie chce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 55 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Fifofa napisał: Kiedyś baba poszła na pole i robiła i była zdrowa ćwiczyła sobie. Mają maszyny im się nie chce. Robota to nie ćwiczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 584 Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, Fifofa napisał: Pytanie ile lat miała Babcia 25 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 174 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Margherite napisał: Robota to nie ćwiczenie. Jak nie? Zobacz sobie film Sami Swoi tam baby robiły na polu. Po prostu mechanizacja wykluczyła kobiety z wysiłku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 518 Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, Margherite napisał: To dlaczego ludzie byli zdrowsi niż teraz są? W jakich czasach ludzie byli zdrowsi niz teraz? Jeszcze W XVIII i XIX wieku ludzie na ogół żyli w nędzy i niewyobrażalnym brudzie byli niedożywieni i wycieńczeni głodem, a 150-200 lat temu polacy należeli do najniższych pod względem wzrostu w europie, głównie z powodu biedy i chronicznego niedożywienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 584 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Margherite napisał: Tak jest. Nie kojarzę ubijaka, za to rękoma się uciskało, co jakiś czas zbierając pleść (chyba to była pleśń ) i zmieniając ścierkę do nakrywania kapusty. Na to kładło się kamienie duże, rzeczne. Kapustę trzeba było co jakiś czas wyjść z beczki, przewietrzyć i włożyć odwrotnie. To co było na dnie, kładło się na wierzch. Kapusta nie śmierdziała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 55 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, salix napisał: W jakich czasach ludzie byli zdrowsi niz teraz? Jeszcze W XVIII i XIX wieku ludzie na ogół żyli w nędzy i niewyobrażalnym brudzie byli niedożywieni i wycieńczeni głodem, a 150-200 lat temu polacy należeli do najniższych pod względem wzrostu w europie, głównie z powodu biedy i chronicznego niedożywienia. Sięgam do lat przedwojennych okołowojennych i tuż powojennych. Te pokolenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 174 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, salix napisał: W jakich czasach ludzie byli zdrowsi niz teraz? Jeszcze W XVIII i XIX wieku ludzie na ogół żyli w nędzy i niewyobrażalnym brudzie byli niedożywieni i wycieńczeni głodem, a 150-200 lat temu polacy należeli do najniższych pod względem wzrostu w europie, głównie z powodu biedy i chronicznego niedożywienia. W miastach ale zobacz nawet dziś, koło gospodyń Wiejskich. Widziałaś wcześniej albo teraz chudzinki? grube potężne ogromne baby . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 584 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, salix napisał: W jakich czasach ludzie byli zdrowsi niz teraz? Jeszcze W XVIII i XIX wieku ludzie na ogół żyli w nędzy i niewyobrażalnym brudzie byli niedożywieni i wycieńczeni głodem, a 150-200 lat temu polacy należeli do najniższych pod względem wzrostu w europie, głównie z powodu biedy i chronicznego niedożywienia. Ludzie albo żyli albo umierali więc nie chorowali. Czyli w okresie między tymi stanami byli zdrowi choć głodni i niscy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1300 Napisano 2 godziny temu 17 minut temu, Gеt Out napisał: A roznoszą zarazki , bo zawsze w tym tłumie trafi się ktoś zainfekowany czymś i ludzie to później chcą skosztować i kupują, bo swojskie. Już bym wolał konserwowe coś, bo przynajmniej wiadomo , że warunki produkcji były sterylne. Z jajami są jaja, bo widziałem jak takie kury grzebią w syfie i jedzą czyli nie wiadomo czy nie skażone czymś. Wiesz to kwestia mody i metalu że kiedyś to było swojskie i dobre. Syf był tylko o tym nie mówili . Tak i tam jedynie picie i to w butelce można kupić bo i lody odpadają nawet. I te jajka od kolegi to właśnie gotowałam z 10 minut bo że wszystkie zarazki zabiję Ja tam nie lubię jeść u kogoś że nie wiadomo co sie w tym jedzeniu znajduje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 584 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Fifofa napisał: Jak nie? Zobacz sobie film Sami Swoi tam baby robiły na polu. Po prostu mechanizacja wykluczyła kobiety z wysiłku. Popatrz na Gwiezdne Wojny. Tam to się dzieją same prawdziwe historie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 355 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Margherite napisał: Robota to nie ćwiczenie. Wręcz przeciwnie. Dawno temu trafiłam na artykuł w necie. Ktoś obliczyć ile kalorii traci się podczas sprzątania. Ten artykuł był kierowany do osób, którym nie chce się ćwiczyć a chcą mieć figurę Pamiętam jedno ćwiczenie na płaski brzuch bez wysiłku. Możesz je wykonać teraz siedząc przed komputerem. Wciągnij powietrze i brzuch na 10 sekund. Wypuść powietrze i powtarzaj to ćwiczenie 10/15 razy. Nie pytaj czy są tego efekty. Ważna jest systematyczność Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 55 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: Popatrz na Gwiezdne Wojny. Tam to się dzieją same prawdziwe historie. Film to film, a życie życiem. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1300 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Fifofa napisał: W miastach ale zobacz nawet dziś, koło gospodyń Wiejskich. Widziałaś wcześniej albo teraz chudzinki? grube potężne ogromne baby . Bo one gotując od razu próbują i tak cały czas. Najedzone caly czas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gеt Out 64 Napisano 2 godziny temu 22 minuty temu, murb napisał: Rozmowa jest o doświadczeniach z Temu. Kurs główny jest taki. Sprawa jest prosta trzeba kupować produkty gdzie jest znacznik na niebiesko i to są te droższe co przekłada się na oryginał. A reszta taniego badziewia to są podróbki podróbek nawet i najczęściej kupowane , bo tanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 174 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Margherite napisał: Film to film, a życie życiem. Widziałaś na wsi gospodynie chudą?Teraz zmienia nawet knura nie hodują a krowy na oczy nie widzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
big babofon 4 Napisano 2 godziny temu tez lubię oscypki i bryndze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach