Еlciаа 69 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Zero cukru napisał: Wy miastowi nie wiecie co to remiza. Stoły latają, kości trzeszczą. Nawalanka na całego Pragnę przypomnieć że od roku 97 spędzam wszystkie wakacje na wsi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBunioBoża 23 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Zero cukru napisał: Musisz się więc zadowolić kafe andrzejkami w kameralnym gronie. Pisałam o przeszłości. Imprezy mnie nie interesujo już. Chyba że ze sobo samo w pokoju Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zero cukru 51 Napisano 2 godziny temu A teraz sobie wyobraźcie, że gina w Andrzejki pije z kolegą herbatę i wcinają sobie ciasteczka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 69 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, BabkaBunioBoża napisał: Pamiętam że miałam buty z odkryto pięta więc rajstopy nie mogłam mieć. Za chùja se nie przypomne Więc raczej to było lato. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBunioBoża 23 Napisano 2 godziny temu Nie chce żadnego sylwestra. Muszę coś wymyślić dla ludzi ze jestem zajęta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBunioBoża 23 Napisano 2 godziny temu Może będę chora w tym roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 69 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, BabkaBunioBoża napisał: Pisałam o przeszłości. Imprezy mnie nie interesujo już. Chyba że ze sobo samo w pokoju Nie masz czasami ochoty iść na imprezę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBunioBoża 23 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Еlciаа napisał: Nie masz czasami ochoty iść na imprezę? Tylko gdy się widzę z przyjaciolko czyli rzadko. A tak to nie mam bo mam wyebane i dajcie mi koc dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 138 Napisano 2 godziny temu a po cholerę obchodzić Andrzejki wczoraj mnie baba w piekarni zarywała chyba i pytała o nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBunioBoża 23 Napisano 1 godzinę temu A po jajco. Każda okazja jest dobra do zabawy chyba dla normalnych osobnikow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 138 Napisano 1 godzinę temu ale to może być jakikolwiek termin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBunioBoża 23 Napisano 1 godzinę temu Jest jak jest tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 69 Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, mr_Kumpir napisał: a po cholerę obchodzić Andrzejki wczoraj mnie baba w piekarni zarywała chyba i pytała o nie No dzieci jeszcze zrozumiem, wróżby te sprawy. Dorośli to głównie chyba po to by mieć okazje sie najėbac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca w garsonce 35 Napisano 1 godzinę temu Jest to też jakaś granica między zwykłym czasem a adwentem. Fajnie przed postem zrobić zabawę. Teraz kiedy ludzie są niewierzący i cały rok żyją tak samo, stare tradycje są dla nich nieczytelne i bez sensu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 138 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Caryca w garsonce napisał: Jest to też jakaś granica między zwykłym czasem a adwentem. Fajnie przed postem zrobić zabawę. Teraz kiedy ludzie są niewierzący i cały rok żyją tak samo, stare tradycje są dla nich nieczytelne i bez sensu. ale to są pogańskie tradycje i wróżby Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 138 Napisano 1 godzinę temu ludzie lejo wosk przez dziurkę od klucza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca w garsonce 35 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, mr_Kumpir napisał: ale to są pogańskie tradycje i wróżby Ale jak większość starych zwyczajów dało się je przerobić na styl katolicki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 138 Napisano 1 godzinę temu lubię się bawić ale dziwi mnie to przeżywanie nie dziś to jutro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 69 Napisano 1 godzinę temu 19 minut temu, BabkaBunioBoża napisał: Tylko gdy się widzę z przyjaciolko czyli rzadko. A tak to nie mam bo mam wyebane i dajcie mi koc dobranoc Ja tez mam czasami ochotę iść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 138 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Caryca w garsonce napisał: Ale jak większość starych zwyczajów dało się je przerobić na styl katolicki. obchodzicie też urodziny Mitry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBunioBoża 23 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Caryca w garsonce napisał: Ale jak większość starych zwyczajów dało się je przerobić na styl katolicki. A jakie to katolickie wrozby? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca w garsonce 35 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, mr_Kumpir napisał: lubię się bawić ale dziwi mnie to przeżywanie nie dziś to jutro Pewnie mieszkałeś pod jakimś klubem i nie znasz klimatu typowych zabaw biletowanych z konsumpcją i tańcami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 138 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Caryca w garsonce napisał: Pewnie mieszkałeś pod jakimś klubem i nie znasz klimatu typowych zabaw biletowanych z konsumpcją i tańcami. takich jak wesela wigilie firmowe i eventy firmowe ? xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca w garsonce 35 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, BabkaBunioBoża napisał: A jakie to katolickie wrozby? Lanie wosku było praktykowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca w garsonce 35 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, mr_Kumpir napisał: takich jak wesela wigilie firmowe i eventy firmowe ? xD Nom. Na wesele się nie chodzi pińcet razy w roku w dowolnym terminie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBunioBoża 23 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Caryca w garsonce napisał: Lanie wosku było praktykowane. A czy jakiekolwiek wrozby są zgodne z religio? Nie sadze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 138 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Caryca w garsonce napisał: Lanie wosku było praktykowane. chyba ci się coś pomyliło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 138 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Caryca w garsonce napisał: Nom. Na wesele się nie chodzi pińcet razy w roku w dowolnym terminie. mega sztywne są te imprezy xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca w garsonce 35 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, BabkaBunioBoża napisał: A czy jakiekolwiek wrozby są zgodne z religio? Nie sadze No mi też to się nie klei, ale w średniowieczu księża układali horoskopy więc trochę to nauczanie ewoluowało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady Rowlands 40 Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Zero cukru napisał: Najbardziej tę, w której wódkę nalewa się do kieliszka przez dziurkę od klucza. Na początek trzeba dobrać się w pary. Jak rozlewającemu uda się nie polać na klucz, to druga osoba wali kielona, jak poleje na klucz, to rozlewający polewa sobie i zamiana miejsce. Kto pierwszy padnie na pysk ten przygrywa. Tylko wódka ci w głowie. A co z komornikiem? Pozyskałeś jakąś pomoc, kruk przejął sprawę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach