Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Chleb na kredyt tak

Wziolem chleb na kredyt tak

Polecane posty

1 minutę temu, SusieBannion napisał:

No 😂

Przegląd od AI

+3

Oprocentowanie PayU (Allegro Pay) zależy od wybranej opcji spłaty. 

Może wynosić 0% w promocji (np. 3x0%), ale zazwyczaj jest stałe i wynosi 7% przy zakupach w ratach (np. 10, 20, 30 rat), a w przypadku karty Allegro Pay oprocentowanie wynosi 13,5%. W przypadku odroczonych płatności lub zmiany sposobu spłaty, RRSO może być wyższe, np. 24,46%. Oprocentowanie karne za zaległości wynosi maksymalnie 19,5% w skali roku. 

Oprocentowanie w zależności od metody

Promocje 0%: Dostępne są promocje, np. 3x0% (RRSO 0%), które pozwalają na zakup na raty bez odsetek od określonej kwoty.

Raty Allegro Pay (nowe zakupy): Stałe oprocentowanie wynosi 7%, a RRSO dla zakupu w 3, 5, 10 lub 20 ratach to 19,62%.

Karta Allegro Pay: Oprocentowanie wynosi 13,5% dla kredytowania.

Raty Allegro Pay (zmiana sposobu spłaty istniejącego zakupu): RRSO może wynosić 24,46%, a oprocentowanie stałe to 7%.

Oprocentowanie karne: Za zaległości w spłacie naliczane są odsetki karne o maksymalnej wysokości 19,5% w skali roku. 

Przed chwilą, miszluft napisał:

Żadna rewela, ee wciąż wole pracować i mieć swoja kasę 

Dla mnie to jak dodatkowe własne 7tys z batem mając sam odobne konto bankowe i karte debatowom wrzucone 7tys nie miał bym cierpliwości sobie 30 miesięcy splacac żeby odzyskać stan salda 

Gość który uważa się za eksperta od finansów, trzyma oszczędności na kilku procentach, a codzienne zakupy opłaca kartą kredytową oprocentowaną na 20%😄 geniusz

• Like 1

1 minutę temu, Chleb na kredyt tak napisał:

Dla mnie to jak dodatkowe własne 7tys z batem mając sam odobne konto bankowe i karte debatowom wrzucone 7tys nie miał bym cierpliwości sobie 30 miesięcy splacac żeby odzyskać stan salda 

No super to może być (o ile w ogóle jest bo sie nie znam) gratka jak ktos ma kasę i tej kasy potrzebuje w danym momencie na coś więcej, a w twoim przypadku taka gratka jak i chwilówka dla bezdomnego. Taka na chwile 

2 minuty temu, Chleb na kredyt tak napisał:

Oszczędności tesz by mi spadły o 7tys w takim układzie 

I spadną bo będziesz zwracał z nawiązką wiec skądś ta ekstra kasę wziac musisz 

Przed chwilą, salix napisał:

Gość który uważa się za eksperta od finansów, trzyma oszczędności na kilku procentach, a codzienne zakupy opłaca kartą kredytową oprocentowaną na 20%😄 geniusz

Tak trzymam pomiędzy 4,2-6,5% w zależności od banku gdzie się lapie to byla zazwyczaj 1-2 stowki do budżetu miesięcznego 

I nie rozumiesz finansów osobistych 20% od pozyczonych 220zl na zakup konsoli wartej 500-700 to co innego niż 6,5% od 60tys oszczędności 

Szczerze watpie ze to jest jakies rozwiązanie dla niepracujących 😃

8 minut temu, salix napisał:

Bank oferuje 54-dniowy okres bezodsetkowy na spłatę karty kredytowej.

Tak jednak w przypadku nie spłacenia całości przed upływem terminu, bank będzie naliczał odsetki od całości pożyczonej kwoty a nie od niespłaconej części.  

Edytowano przez taka_pokraka

1 minutę temu, miszluft napisał:

A sprzedaję na allegro płyty planuję rozszerzyć o wszystko co zbędne plus szykuje się na ruch na giełdzie w dnie bessy longa

1 minutę temu, Chleb na kredyt tak napisał:

Tak trzymam pomiędzy 4,2-6,5% w zależności od banku gdzie się lapie to byla zazwyczaj 1-2 stowki do budżetu miesięcznego 

I nie rozumiesz finansów osobistych 20% od pozyczonych 220zl na zakup konsoli wartej 500-700 to co innego niż 6,5% od 60tys oszczędności 

A tygodniowa kupa wciąż w kiblu 😎

Wiem, nie powinnam tego już komentować, ale za każdym razem mnie to rozśmieszy, jak on sadzi te swoje kocopoły tonem eksperta finansowego, a wjeżdża świadomość, że za plecami mu wonieje zawartość jego kibla 😂

5 minut temu, miszluft napisał:

No super to może być (o ile w ogóle jest bo sie nie znam) gratka jak ktos ma kasę i tej kasy potrzebuje w danym momencie na coś więcej, a w twoim przypadku taka gratka jak i chwilówka dla bezdomnego. Taka na chwile 

Mi to super ułatwi życie i finanse osobiste bo nie muszę nic planować przed wyjściem z domu biorę kk i mogę do 7000 coś nakupic a zazwyczaj przelew z konta oszczędności to 10zl albo z giełdy jeszcze więcej tylko po to bo może w rtv agd czy meblowy coś mi wpadnie w oko i lepiej wziąć 2000 do sklepu no lipa teraz luzik 

Teraz mogę wziąć portfel czy w telefonie i wyjść zupełnie bez namyslu a co będzie jak spotkam samice i trzeba będzie mieć na obiad a mi zostało do końca miesiąca 3dni 15zl

1 minutę temu, taka_pokraka napisał:

Tak jednak w przypadku nie spłacenia całości przed upływem terminu, bank będzie naliczał odsetki od całości pożyczonej kwoty a nie od niespłaconej część.  

Całkiem fajna opcja jesli ktos potrzebuje kasy na chwile podobnie jak debet w koncie.

8 minut temu, miszluft napisał:

Wiesz jak to jest z własną kasą u mnie przynajmniej tak że jak nawet sobie wyznacze na boku awaryjne kase to mi się rozejdzie i nigdy nie miałem jeszcze tak żeby wyplacone 3000 a zwłaszcza 7000 na drugim ror się utrzymalo latami

4 minuty temu, Chleb na kredyt tak napisał:

Mi to super ułatwi życie i finanse osobiste bo nie muszę nic planować przed wyjściem z domu biorę kk i mogę do 7000 coś nakupic a zazwyczaj przelew z konta oszczędności to 10zl albo z giełdy jeszcze więcej tylko po to bo może w rtv agd czy meblowy coś mi wpadnie w oko i lepiej wziąć 2000 do sklepu no lipa teraz luzik 

Tylko ze ludzie pracujący tez nie muszą nic wielce planować idac po chleb a zdaje sie ze twoja argumentacja była ze to lepsze od pracy.

Edytowano przez miszluft

Do własnej kasy się za lekko podchodzi i się rozchodzi tu trzeba się zastanowić bo odsetki bedom lub raty ale jednocześnie zawsze te 7000 awaryjne jest 

Jeszce ci tylko kredytów brakowało do szczęścia w swojej sytuacji 

a kiedy praca?

Przed chwilą, Chleb na kredyt tak napisał:

Do własnej kasy się za lekko podchodzi i się rozchodzi tu trzeba się zastanowić bo odsetki bedom lub raty ale jednocześnie zawsze te 7000 awaryjne jest 

To nie jest twoja kasa 😜 myslisz jak dziecko 

Przed chwilą, miszluft napisał:

Tylko ze ludzie pracujący tez nie muszą nic wielce planować idac po chleb a zdaje sie ze twoja argumentacja była ze to lepsze od pracy.

Oj muszom to się wszystko skaluje ja lubię mieć świadomość że mogę kupić 98 tlc w usa za 999$ kk a pracujacy lubi że może kupić sobie macbooka pro za 42999 i wiesz mi brakuje 15 jemu 1500 bo wydal życie 

2 minuty temu, salix napisał:

Całkiem fajna opcja jesli ktos potrzebuje kasy na chwile podobnie jak debet w koncie.

Karta jest czasem przydatna do rezerwacji różnych, jako łata na dziury w budżecie  fatalna, wpadniesz w spirale i pozamiatane 

1 minutę temu, miszluft napisał:

To nie jest twoja kasa 😜 myslisz jak dziecko 

Nie ma żadnej różnicy dla mnie po prostu na koniec nie będę mógł wypłacić 7000 gotówki bo będzie 0 warte

Przed chwilą, Chleb na kredyt tak napisał:

Oj muszom to się wszystko skaluje ja lubię mieć świadomość że mogę kupić 98 tlc w usa za 999$ kk a pracujacy lubi że może kupić sobie macbooka pro za 42999 i wiesz mi brakuje 15 jemu 1500 bo wydal życie 

Tylko pracujący tez może mieć taka kartę jak ty, no jak nie staniesz duupa z tylu i masz gorzej 

2 minuty temu, miszluft napisał:

Nie wspominając, że mówimy o zawrotnych kwotach jednej wypłaty i to nie najwyższej 😏

1 minutę temu, taka_pokraka napisał:

Nie wspominając, że mówimy o zawrotnych kwotach jednej wypłaty i to nie najwyższej 😏

Zawsze każdemu brakuje miałem i 270tys oszczędności miałem i miesięcznie 25,5tys z giełdy wszystko zależy co kupujesz jak nic to ci i 1500 starczy jak i 15mln

3 minuty temu, miszluft napisał:

Tylko pracujący tez może mieć taka kartę jak ty, no jak nie staniesz duupa z tylu i masz gorzej 

Gdzie gorzej jak nie muszę iść gdzieś do pracy na 8 godzin oddawać swoje życie na ziemi 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się