Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
RC_+

Fajne jest te A..gro Pay jak robisz zakupy w robocie...

Polecane posty

1 minutę temu, RC_+ napisał:

Zobaczymy , rzeczywiście😉

No na allegro najtańsza 10zl drożej z wysyłką i verbatim plus wiesz u nas kupować takie rzeczy jeszcze bedom wszystkich wzywac na przesłuchanie chociaż to hombrew i niby legalne ale u nas wszystko jest możliwe 

Przed chwilą, Opłaty zrobione tak napisał:

No na allegro najtańsza 10zl drożej z wysyłką i verbatim plus wiesz u nas kupować takie rzeczy jeszcze bedom wszystkich wzywac na przesłuchanie chociaż to hombrew i niby legalne ale u nas wszystko jest możliwe 

Odwrotnie. Mój brat mieszkał w NIemczech kupę lat nim się wybudował na wschodzie PL. Tam wielu jego kolegów dostało mandaty za pobieranie muzyki z internetu... U nas ludzie pobierają gry, muzykę itp i nic w zasadzie się nie dzieje, a jeśli się dzieje to paserom, czyli tym co nielegalnie ściągają i sprzedają.

Także u nas jest sto razy bezpieczniej niż np w Niemczech.

2 minuty temu, RC_+ napisał:

Odwrotnie. Mój brat mieszkał w NIemczech kupę lat nim się wybudował na wschodzie PL. Tam wielu jego kolegów dostało mandaty za pobieranie muzyki z internetu... U nas ludzie pobierają gry, muzykę itp i nic w zasadzie się nie dzieje, a jeśli się dzieje to paserom, czyli tym co nielegalnie ściągają i sprzedają.

A kto będzie ci chinczyka ścigal a jakiegoś typa co nagrywa dziwne plyty ps4 mogom przetrzepac i chcieć świadków zeznania mnie po tym jak za nie prace przesluchiwali nic nie zdziwi w tym kraju nawet plyta ktora odblokowanie teoretycznie np frapsy wieksze w konsoli

Bo przecież do czego uzyjesz tej plyty zależy od ciebie czy własne kopie zapasowe czy tylko wiekszy klatkarz oryginalne czy kody na nieśmiertelność czy romy z neta 

1 godzinę temu, RC_+ napisał:

Nie ma aż takiego reżimu północno koreańskiego😆 

Ale kupic nic nie kupisz 😜

1 minutę temu, miszluft napisał:

Ale kupic nic nie kupisz 😜

No właśnie kupiłem rano szkła i płyn do soczewek 😆 

1 minutę temu, Opłaty zrobione tak napisał:

No właśnie a tu musisz kupić płytę nagranom lub nagrywarka i pusta płyta 

A co jest nielegalnego w nabyciu nagrywarki i pustej płyty? 😆  

14 minut temu, RC_+ napisał:

mandat to pol biedy. skoro ich zidentyfikowali to pewnie napster byl

3 minuty temu, RC_+ napisał:

No właśnie kupiłem rano szkła i płyn do soczewek 😆 

Ale stosując jakies uniki 😃

a tak serio zawsze sie zastanawiam czy ktos inwigiluje mi kompa w sensie ze np sprawdza czy pracuje albo na czym siedzę - jest to możliwe? Da sie podlaczyc do kgoos zdalnie nawet jak nic nie kliknę?

• Haha 1

16 minut temu, RC_+ napisał:

Ale to świadczy o bezpieczeństwie ze nie każe sie piractwa?

1 minutę temu, RC_+ napisał:

A co jest nielegalnego w nabyciu nagrywarki i pustej płyty? 😆  

No ale to masz koszty mniej więcej tak wygląda zabawa

- nagrywarka i koszyk zwrot wychodzi 4zl 

- ali gotowa nagrana płyta kilkanaście zł 

- allegro lokalne nagrana kilkadziesiąt złotych 

- zakup nagrywaki i płyty na stałe w moim przypadku typu slim do della minimum 244zl w górę za uzywanom i ponad 300zl nowa.

Przy wartości konsoli co ostatnio kupiłem ps4 slim 220zł jaki sens?

1 minutę temu, miszluft napisał:

jest to możliwe? 

Jest technicznie możliwe, jak najbardziej.

Pamiętasz jak na lekcjach informatyki w szkole nauczyciel miał podgląd na każdy komputer w pracowni na swoim monitorze? 😉

6 minut temu, Nemesio Cervantes napisał:

mandat to pol biedy. skoro ich zidentyfikowali to pewnie napster byl

Nie wiem dokładnie jak wpadli, ale wiem, że to zupełne żółtodzioby jeśli chodzi o komputery i informatykę, także w ich wypadku wpaść to było bardzo łatwo 😉 Taki Przemek z forum wie jak się dobrze maskować w sieci, ale oni bladego pojęcia nie mieli. Wspomnieć tylko, że taki Brave ma wbudowaną obsługę sieci TOR.

Edytowano przez RC_+

7 minut temu, miszluft napisał:

Ale to świadczy o bezpieczeństwie ze nie każe sie piractwa?

O jeszcze względnej wolności w internecie. Korporacje muzyczne, wytwórnie obracające miliardami USD nie zbiednieją bo jakaś grupka ludzi sobie sciągnie muzykę czy film. Gaben powiedział wprost, że straty z piractwa są tak naprawdę marginalne w dzisiejszych czasach. CD Projekt powiedziało wprost, że jak chcesz kupować nasze gry przez strony typu cd keys, to już lepiej spirać naszą gręę.

Edytowano przez RC_+

4 minuty temu, RC_+ napisał:

Nie wiem dokładnie jak wpadli, ale wiem, że to zupełne żółtodzioby jeśli chodzi o komputery i informatykę, także w ich wypadku wpaść to było bardzo łatwo 😉 Taki Przemek z forum wie jak się dobrze maskować w sieci, ale oni bladego pojęcia nie mieli. Wspomnieć tylko, że taki Brave ma wbudowaną obsługę sieci TOR.

tor znam, do zakupow. ja ogladam na stronie a tam mają dynamiczne linki

12 minut temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Napster to chyba był 25 lat temu.

25lat temu mp3ki sciagalem z serwerów na forum waw.pl, szlo wszystko nieszyfrowane jak ta lala. napster później byl, powinnaś pamietać bo wtedy poszlas na emeryture

12 minut temu, RC_+ napisał:

Jest technicznie możliwe, jak najbardziej.

Pamiętasz jak na lekcjach informatyki w szkole nauczyciel miał podgląd na każdy komputer w pracowni na swoim monitorze? 😉

Nie pamietam, ja sie uczyłam informatyki w zeszycie w kratkę 😃

zartuje

no to mogą tak robić potencjalnie inna kwestia czy maja na to czas

to po co to klikanie kody autoryzacyjne jak ktos z it mi coś pomaga zdalnie? Dla picu? Mógłby wbić bez pytania 😜

Świrmo już tu przylazł za mną przychlast bo tam go olewam. Żeby później kleksy nie mówiły 

3 minuty temu, Nemesio Cervantes napisał:

25lat temu mp3ki sciagalem z serwerów na forum waw.pl, szlo wszystko nieszyfrowane jak ta lala. napster później byl, powinnaś pamietać bo wtedy poszlas na emeryture

W wyniku tych procesów sądowych, w lipcu 2001 roku, Napster został zmuszony do zaprzestania działalności, a w czerwcu 2002 roku ogłosił upadłość

To ty wyciągasz jakąś prehistorię. Gdy takie dziadki jak ty ściągały z napstera ja jeszcze nie wiedziałam co to ściąganie z neta 🙂

31 minut temu, RC_+ napisał:

Mój sąsiad niestety musiał wynająć adwokata do sądu. Ktoś to podkablował, że handllował muzyką, filmami i grami. To były lata, gdy korzystaliśmy z dvd i nie każdy miał doprowadzony internet pod swoje strzechy.  Pewno by to ukryli przed nami, ale policjanci w cywilkach mnie na klatce zaczepili i zadawali dziwne pytania.

12 minut temu, RC_+ napisał:

O jeszcze względnej wolności w internecie. Korporacje muzyczne, wytwórnie obracające miliardami USD nie zbiednieją bo jakaś grupka ludzi sobie sciągnie muzykę czy film. Gaben powiedział wprost, że straty z piractwa są tak naprawdę marginalne w dzisiejszych czasach. CD Projekt powiedziało wprost, że jak chcesz kupować nasze gry przez strony typu cd keys, to już lepiej spirać naszą gręę.

Ale okradasz muzyków, pisarzy, programistów, aktorów. Jakby na to nie patrzeć. Tłumaczenie tego wolnością słowa to jak złodziej mówiący tylko Bóg mnie może sądzić.

Przed chwilą, Śliwka w Polonezie napisał:

W wyniku tych procesów sądowych, w lipcu 2001 roku, Napster został zmuszony do zaprzestania działalności, a w czerwcu 2002 roku ogłosił upadłość

no to nie 25 lat tylko 23. wtedy w ciagu roku predkosc nagrywarki cd rosla x2. 

Przed chwilą, Śliwka w Polonezie napisał:

To ty wyciągasz jakąś prehistorię. Gdy takie dziadki jak ty ściągały z napstera ja jeszcze nie wiedziałam co to ściąganie z neta 🙂

tak bylo kiedys za starych dobrych czasow, w internecie wyrywalo sie okularnice albo pasztety, teraz wiadomo kazda księzniczka ma konto.

2 minuty temu, miszluft napisał:

Świrmo już tu przylazł za mną przychlast bo tam go olewam. Żeby później kleksy nie mówiły 

Bo to jest bekowe skoro twój narzeczony tak się reklamował  że jest specem od IT i istnym hakerem , a tu takie pytania i nie może ci podpowiedzieć jako bliska ci persona. Hehe 😁 

15 minut temu, RC_+ napisał:

A skad wiadomo czy to wolność czy wiedza tylko działa to u nas jak działa czyli srak. Nie chce im sie itd.

wolnosc to by było jakby nikt nie wiedział co robisz w necie a watpie żeby tak było. A to ze jest opieszałość w karaniu nie świadczy o wolności 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się