Opłaty zrobione tak 6 Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, RC_+ napisał: Stanowczo odradzam macbooki na intelu... - grzeją się - bateria wraz z wiekiem laptopa będzie mocno tracić na żywotności bo architektura x86 - wsparcie dla intela od apple jest już na finiszu niemal - jeśli chodzi o osiągi, to jest to po prostu nadpłacanie dla loga jabłuszka... nie ma to nawet sensownego gpu, same słabiutkie integry ... po co... zbędny wydatek, zakup starzejącego się sprzętu, w zasadzie do niczego. Dla mnie to sensowny sprzęt komputerowy kupuje 13 mam ipada pro 13 obok 13 windows nawet 11 bo 9gen ciagnie i jeszcze macos czyli zrobię wszystko co zechce wygodnie z łóżka z kolan jeśli zechce Według mnie to idealny momencie prawie można dorwac sprzęt który w premierę był od 12tyś w górę a dla takich ludzi jak ja ktorzy wgrajom worms wmd offica pliki do zarządzania konsolami ideany Czas się zbliza sony gen 2 i3 czy tam 5 plastik fantastik wymienić na porządne aluminium 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 1 godzinę temu 12 minut temu, kris888 napisał: A jak zgubisz taki telefon to nerwy później. Ustawiaj, przywracaj, blokuj zdalnie itd. W moim przypadku to tylko (jakbym zgubił) to co najwyżej duplikat karty i nowy telefon. Kontakty z pliku kopii zapasowej (dwie kopie w dwóch miejscach). Nie wiem czy nerwy mój jest na odcisk palca to nie zaplacisz nie odblokujesz a i tak chodzę z dostępem do max budżetu mca do oszczędności obok np 60tys mam tylko dostęp w domu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 568 Napisano 59 minut temu (edytowany) Mam wprawdzie też smartfon, ale tamten służy mi tylko do cykania fotek, skanowania, itd - bo mój główny telefon klasyczny niestety robi słabe foty. Czasem też robię notatki pisemne i nagrywki audio. Poza tymi fabrycznymi, nie mam innych tam apek wgranych. Edytowano 58 minut temu przez kris888 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hugh Hefner 1 Napisano 57 minut temu (edytowany) 3 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał: Nie wiem czy nerwy mój jest na odcisk palca to nie zaplacisz nie odblokujesz a i tak chodzę z dostępem do max budżetu mca do oszczędności obok np 60tys mam tylko dostęp w domu przecież ty nie masz 60 tys upoślaku Edytowano 56 minut temu przez Hugh Hefner Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 55 minut temu 13 minut temu, kris888 napisał: RymCym, a co sądzisz o koncepcji osobnego laptopa tylko do bankowych i medycznych spraw? Tak czytałem w książce Kevina Mitnicka. Ja teraz myślę o hotswap zamiast mieć osobne urządzenia kup sobie dyski twarde W każdym postaw środowisko inne np. Windows 95 98 me 2000 xp 7 10 11 Albo dysk twardy allegro banki gry praca testy wirusow co tam chcesz I przed wlaczeniem komputer pidmieniasz go np w laptopie możesz kupić zamiast napędu optycznego kieszeń na kluczyk slim 5,25" albo zakrecac tylko 1 śrubke lub wcale itd zależy jakie masz obudowe Ja to planuje w główny stacjonarny atx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 53 minuty temu 3 minuty temu, Hugh Hefner napisał: przecież ty nie masz 60 tys upoślaku Za tydzień będę miał bo sprzedaję ziemię więc już pisze jakbym miał bo to tylko formalności 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 568 Napisano 52 minuty temu 1 minutę temu, Opłaty zrobione tak napisał: Ja teraz myślę o hotswap zamiast mieć osobne urządzenia kup sobie dyski twarde W każdym postaw środowisko inne np. Windows 95 98 me 2000 xp 7 10 11 Albo dysk twardy allegro banki gry praca testy wirusow co tam chcesz I przed wlaczeniem komputer pidmieniasz go np w laptopie możesz kupić zamiast napędu optycznego kieszeń na kluczyk slim 5,25" albo zakrecac tylko 1 śrubke lub wcale itd zależy jakie masz obudowe Ja to planuje w główny stacjonarny atx I gdzie ja te dyski wstawię xD do laptopa? Stacjonarnego nie mam od dawna już. Chyba w 2016 się pozbyłem, nie pamiętam. Od tej pory tylko laptopy. Mimo wszystko ciekawy pomysł z tym hotswap. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 51 minut temu 6 minut temu, kris888 napisał: Mam wprawdzie też smartfon, ale tamten służy mi tylko do cykania fotek, skanowania, itd - bo mój główny telefon klasyczny niestety robi słabe foty. Czasem też robię notatki pisemne i nagrywki audio. Poza tymi fabrycznymi, nie mam innych tam apek wgranych. Od tego się zaczyna dedykowane urządzenia czytasz że warto ja mam teraz 10 komputerów i moim zdaniem osobne bierz tylko gdy potrzebujesz sprzętu w zupełnie innym miejscu mieszkania Jeśli w podobnym to dysk twardy rozwiąże problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 49 minut temu 1 minutę temu, kris888 napisał: I gdzie ja te dyski wstawię xD do laptopa? Stacjonarnego nie mam od dawna już. Chyba w 2016 się pozbyłem, nie pamiętam. Od tej pory tylko laptopy. Mimo wszystko ciekawy pomysł z tym hotswap. Tak wyjmujesz dysk twardy 2,5 cala z naklejokm codzienny wkladasz z naklejokm banki i odpalasz 15s roboty a wystartuje ci zupełnie inny system operacyjny np czysty do przelewów 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 568 Napisano 49 minut temu (edytowany) 3 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał: Od tego się zaczyna dedykowane urządzenia czytasz że warto ja mam teraz 10 komputerów i moim zdaniem osobne bierz tylko gdy potrzebujesz sprzętu w zupełnie innym miejscu mieszkania Jeśli w podobnym to dysk twardy rozwiąże problem W razie wyprowadzki lub ewakuacji z mieszkania co zrobisz? Będziesz musiał zostawić te 10 kompów. A ja biorę torbę ucieczkową, laptopa i telefony wrzucam do drugiej (tak, tam mam już kable i ładowarki włożone). Bo miałem kilka ewakuacji już w życiu. Raz była awaria gazu, innym razem pożar w sąsiedztwie... Edytowano 47 minut temu przez kris888 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 48 minut temu 3 minuty temu, kris888 napisał: Mimo wszystko ciekawy pomysł z tym hotswap. Technicznie laptopa będzie myślał że zupełnie inny wgrany w sumie to tak kumate... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 47 minut temu 1 minutę temu, kris888 napisał: W razie wyprowadzki lub ewakuacji z mieszkania co zrobisz? Będziesz musiał zostawić te 10 kompów. A ja biorę torbę ucieczkową, laptopa i telefony wrzucam do drugiej (tak, tam mam już kable i ładowarki włożone). To som grosze chyba 1500 dałem za wszystkie no z laptopem i kable 2k Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 47 minut temu No i monitory nie licze bo dołożyć trzeba 500 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 45 minut temu 3 minuty temu, kris888 napisał: W razie wyprowadzki lub ewakuacji z mieszkania co zrobisz? Będziesz musiał zostawić te 10 kompów. A ja biorę torbę ucieczkową, laptopa i telefony wrzucam do drugiej (tak, tam mam już kable i ładowarki włożone). No jak będzie strata mieszkanie bo wojna to te pcety to najmniejszy problem ale to nie powód by całe życie siedzieć o laptopie jeśli chcesz coś lepszego wygodnejszego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 568 Napisano 42 minuty temu (edytowany) Tak sobie podliczyłem ostatnio, ile mam rzeczy ogólnie: 26 rzeczy do zabrania (mobilnie) 36 w domu (stacjonarnie - to czego nie zabiorę, nie zapakuję do toreb). Edytowano 42 minuty temu przez kris888 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 42 minuty temu 5 minut temu, kris888 napisał: W razie wyprowadzki lub ewakuacji z mieszkania co zrobisz? Będziesz musiał zostawić te 10 kompów. A ja biorę torbę ucieczkową, laptopa i telefony wrzucam do drugiej (tak, tam mam już kable i ładowarki włożone). Nie przywiązuje się do rzeczy jestem raczej w mentalu że mogę nawet z namiotu kiedyś wykręcić więcej niż teraz mam majątku ale wtedy sobie od nowa wszystko pokupie ważne żeby mieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 39 minut temu Przed chwilą, kris888 napisał: Tak sobie podliczyłem ostatnio, ile mam rzeczy ogólnie: 26 rzeczy do zabrania (mobilnie) 35 w domu (stacjonarnie - to czego nie zabiorę, nie zapakuję do toreb). Ale na serio? to extrime minimalizm ja to mierze w 2x 100 Ale u mnie będzie coś typu same rtv 100 np 27konsol itd Drugie sto ciuchy łyżki garnek portfel itd No i komody płyt będę liczył jako 1 Ale to jest daleka droga żeby wszystko sprzedać i wyrzucić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 568 Napisano 39 minut temu Poza tym, mniej rzeczy = mniej sprzątania, czyszczenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 38 minut temu Np samych dokumentów mam już jednom szuflade malm i co mam z tym zrobić nie sprasuje tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
big buu 52 Napisano 37 minut temu 34 minuty temu, Еlciаа napisał: Nie dzięki, ja mam potężną kolekcję horrorów na oryginalnych płytach i też nie mam tego gdzie trzymać. Elka to bardziej jednak lubisz patrzeć jak flaki wypływają polecam Meksykanską masakrę piła mechaniczną jak jeszcze nie ogladalas nie wiem czy jest na YT ale kiedyś bylo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 37 minut temu 1 minutę temu, kris888 napisał: Poza tym, mniej rzeczy = mniej sprzątania, czyszczenia Wiadomo ja minimalizm cały czas tylko to nie takie proste ja samych dokumentów ziemi ostatnio nagromadzilem teczke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hugh Hefner 1 Napisano 37 minut temu 16 minut temu, Opłaty zrobione tak napisał: Ja teraz myślę o hotswap zamiast mieć osobne urządzenia kup sobie dyski twarde W każdym postaw środowisko inne np. Windows 95 98 me 2000 xp 7 10 11 Albo dysk twardy allegro banki gry praca testy wirusow co tam chcesz I przed wlaczeniem komputer pidmieniasz go np w laptopie możesz kupić zamiast napędu optycznego kieszeń na kluczyk slim 5,25" albo zakrecac tylko 1 śrubke lub wcale itd zależy jakie masz obudowe Ja to planuje w główny stacjonarny atx taki mądry jesteś upoślaku a do przelewów używasz starego windowsa pewnie zajeebanego wirusami po podłaczeniu do netu bo linuxa byś w życiu nie postawił Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 568 Napisano 36 minut temu Przed chwilą, Opłaty zrobione tak napisał: Np samych dokumentów mam już jednom szuflade malm i co mam z tym zrobić nie sprasuje tego Zrób porządki. Nie wszystkie dokumenty muszą być całe życie trzymane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
big buu 52 Napisano 35 minut temu Za wszystko co ma logo na poczętego jabłka przepłacacie... Jak ktoś lubi przepłacać i mieć ograniczony system to ok niech bierze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 568 Napisano 35 minut temu No i teraz weź miej dziewczynę jak minimalistą jesteś. Nierealne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 35 minut temu Przed chwilą, Hugh Hefner napisał: taki mądry jesteś upoślaku a do przelewów używasz starego windowsa pewnie zajeebanego wirusami po podłaczeniu do netu bo linuxa byś w życiu nie postawił Do przelewów używam ipada pro 13 z najnowszym ios Linuxa kiedyś używałem z rok ubuntu dokładnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 34 minuty temu 2 minuty temu, kris888 napisał: Zrób porządki. Nie wszystkie dokumenty muszą być całe życie trzymane. Ale co mi to da że z 1m zrobię pół? Lepiej trzymać przynajmniej do czasu aż nie będzie z mln depozytu wtedy można i wszystko spalic oprócz anty notariusza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 32 minuty temu 2 minuty temu, big buu napisał: Za wszystko co ma logo na poczętego jabłka przepłacacie... Jak ktoś lubi przepłacać i mieć ograniczony system to ok niech bierze A w czym przeplacasz kupując uzywany który teraz 1-2k zamiast 12+? Alternatywą jest plastik fantastik o podobnej konfiguracji albo może lepszej w gpu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 1053 Napisano 31 minut temu 51 minut temu, kris888 napisał: Ja wydaję na telefon około 70 zł rocznie po podliczeniu doładowań. A neta mam osobno - nie korzystam w telefonie, żadnych apek w nim nie mam (raz że za mały ekran, dwa nie chcę się uzależnić - laptop mi wystarcza, trzy - nawet jakbym chciał zainstalować to nie da się, bo to najprostszy telefon do dzwonienia, muzyki i sms). I mam też konto ważne cały rok. wyguglaj: ciocia halinka internet na rok za 5 zł i wejdź na instagrama Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Opłaty zrobione tak 6 Napisano 31 minut temu A nie zawsze chodzi o to żeby na laptopie chodził mgs delta tylko o to żebyś mógł napisać pismo do urzędu wygodniej niz na tablecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach