Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Prześcieradła jusz tak

O ludzie gta6 będzie królem świat 2026

Polecane posty

15 minut temu, Piękny głos napisał:

Chłop przed 40 podnieca się gierkami dla dzieci beekaa chyba czas dorosnąć?

Tym będzie żył świat a samice nie bedom miały sexu ja biorę w premierę i miesiąc przerwy od życia 

1 godzinę temu, Piękny głos napisał:

Chłop przed 40 podnieca się gierkami dla dzieci beekaa chyba czas dorosnąć?

GTA6 jest akurat 18+, bystrzaku.

Też kiedyś lubiłem serię GTA, ale obecnie za swoją ulubioną serię gier uważam Mega Mana 💙

Ciekawostka: Nintendo 64 nie miało własnego firmware'u jak np Saturn czy PSX. Bez kartridża konsola nawet nie wyświetlała obrazu, bo kart był potrzeby by zamknąć obieg, więc bez karta konsola była jak komuter bez pamięci RAM w zasadzie (mimo, że RAM oczywiście nie znajdował się na kartridżach)

By np wyświetlić menu zarządzania kartą pamięci, trzeba było włożyć kartridż i odpalić konsolę trzymając wciśnięty przycisk START na padzie.  Nie każda gra miała to menu, więc nie na każdej dało się zarządzać memory pakami.

24 minuty temu, Daniel86 napisał:

za swoją ulubioną serię gier uważam Mega Mana 💙

Ja Fallout i Wiedźmin 😉

• Like 1

Moja to chyba Diablo 2, przy tej gierce spedzilem najwiecej zycia, grajac z ludzmi przez internet. Stare dobre czasy. 

• Like 1

56 minut temu, +RC+ napisał:

Ciekawostka: Nintendo 64 nie miało własnego firmware'u jak np Saturn czy PSX. Bez kartridża konsola nawet nie wyświetlała obrazu, bo kart był potrzeby by zamknąć obieg, więc bez karta konsola była jak komuter bez pamięci RAM w zasadzie (mimo, że RAM oczywiście nie znajdował się na kartridżach)

By np wyświetlić menu zarządzania kartą pamięci, trzeba było włożyć kartridż i odpalić konsolę trzymając wciśnięty przycisk START na padzie.  Nie każda gra miała to menu, więc nie na każdej dało się zarządzać memory pakami.

Wiem jaguar chyba tesz

Napisano (edytowany)
5 minut temu, Prześcieradła jusz tak napisał:

Wiem jaguar chyba tesz

Ciekawostka nr. 2: Około 1/3 biblioteki N64 posiadała w kartridżach wbudowaną niewielką ilość pamięci EPROM zasilaną bateryjką od zegarka, można było na niej zapisywać postępy z gry, więc nie do każdej gry karta pamięci była potrzebna.

Sega Saturn była pierwszą konsolą, która posiadała wbudowaną w system niewielką ilość pamięci -  także EPROM i także zasilaną bateryjką, na której można było zapisywać gry. Przewaga nad Nintendo była taka, że ta pamięć znajdowała się wewnątrz konsoli, więc można było gromadzić tam sejwy z wielu gier. 

Edytowano przez +RC+

9 godzin temu, Prześcieradła jusz tak napisał:

Tym będzie żył świat a samice nie bedom miały sexu ja biorę w premierę i miesiąc przerwy od życia 

Też bym se pograła w jakieś kripi zabijanie w ogóle znam typiare no life nigdy nie pracowała i gra w gry tylko huh to jest życie 

• Like 1

Ja tez tak kiedys mialem w Polsce, dopoki nie rozjeebalem peceta, kablem pocialem noze i wyladowalem w szpitalu psychiatrycznym.

Ogolnie przez gry nie zdalem matury i wyladowalem w psychiatryku a potem wyjechalem do UK, bo w Polsce zycie sobie zniszczylem. 

9 godzin temu, Piękny głos napisał:

Chyba Ty bo mnie jakoś gierki nie jarają.

Mnie nawet tag są spoko bo ludzie są nudni i wiecznie pretensje pogralabym se z lezaczkiem

Nie samymi grami zyje, ja wole sobie grac muzyke na instrumencie niz w jakies gry, ale nie mam na razie z kim grac i gdzie. 

15 godzin temu, +RC+ napisał:

Nintendo 64 nie miało własnego firmware'u

No to przecież Pegasus też tak miał. Bez kadridża był tylko czarny ekran, a świeżo po wyjęciu katrdridża na ekranie była kolorowa mozaika, która znikała dopiero po wciśnięciu przycisku Reset.

41 minut temu, Daniel86 napisał:

No to przecież Pegasus też tak miał. Bez kadridża był tylko czarny ekran, a świeżo po wyjęciu katrdridża na ekranie była kolorowa mozaika, która znikała dopiero po wciśnięciu przycisku Reset.

Dodam jeszcze, że te kolorowe mozaiki były prawdopodobnie zależne od resztek tego, co było w pamięci RAM, więc nigdy nie było dwóch takich samych mozaiek.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować