Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Danka25

SZYMON MAJEWSKI ODPISAŁ! Walka o pociąg Kraków-Wrocław-Poznań ma finał u gwiazd!

Polecane posty

Napisano (edytowany)

Dziewczyny, nawiązuję do moich wpisów o 5-godzinnej dziurze w rozkładzie (16:26-21:37). Skoro oficjalne skargi do PKP nic nie dały, mój kolega zaczął działać inaczej.

Sprawą zainteresował się Szymon Majewski. Odpisał nam bezpośrednio: „O kurczę! Nie może być! (...) ja to prześledzę”.

Nagraliśmy materiał wideo „Kolejowy Zakalec”, w którym pokazujemy skalę ignorowania pasażerów oraz to, do jakich groteskowych form protestu zostaliśmy zmuszeni (w tym akcję sadzenia ziemniaków na peronach). Pełna treść reakcji Majewskiego oraz szczegóły tej walki z absurdem są tutaj: Link do filmu na YT: youtube . com / watch?v= ZIc_1rs5-j0 (skopiujcie i usuńcie spacje).

Proszę, udostępniajcie to dalej. Skoro merytoryczne argumenty zawodzą, pozostaje nam tylko nagłośnienie tego w sieci. Czy któraś z Was też ma problem z dojazdem na tej trasie po południu? Nie dajmy się spychać do samochodów!

Edytowano przez Danka25

To jest jakiś żart, że w 2026 roku na tak głównej trasie (Kraków-Poznań!) jest taka wyrwa w rozkładzie. 5 godzin?! Przecież to wykluczenie komunikacyjne w biały dzień. Brawo dla kolegi za akcję z Majewskim i te ziemniaki – absurd trzeba zwalczać absurdem, bo inaczej w tym kraju nic się nie da załatwić. Oglądałam wideo, ten 'Kolejowy Zakalec' to idealna nazwa dla tego, co wyprawia PKP IC. Udostępniam dalej, bo to uderza w tysiące ludzi, którzy chcą wrócić z pracy czy studiów do domu!

Bardzo dobra inicjatywa i znakomita nazwa!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować