+RC+ 600 Napisano 19 Kwiecień (edytowany) perły kuchni amerykańskiej Edytowano 19 Kwiecień przez +RC+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 323 Napisano 19 Kwiecień (edytowany) Z tego zestawu wege jest tylko makaron z serem, ale raczej słabe danie. : ) Edytowano 19 Kwiecień przez yeya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VenusHorizon4 76 Napisano 19 Kwiecień Wszystko bym zezarl wygląda apetycznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 600 Napisano 19 Kwiecień 2 godziny temu, yeya napisał: Z tego zestawu wege jest tylko makaron z serem, ale raczej słabe danie. : ) No, wg autora ohydne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 600 Napisano 19 Kwiecień 2 godziny temu, VenusHorizon4 napisał: Wszystko bym zezarl wygląda apetycznie Amerykańskie żarcie jest dla ciebie stworzone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 600 Napisano 19 Kwiecień 49 minut temu, Najpiękniejszy z całej wsi napisał: a juz myslalem ze to casu marzu balut 100 letnie jaja i kopi luwak w ostatecznosci pejotl przezuwany przez calo wioske A słyszałeś o tych szwedzkich konserwach rybnych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 323 Napisano 19 Kwiecień 16 minut temu, +RC+ napisał: No, wg autora ohydne Makaron z serem może być ok. ale może też być bardzo mdły, tłusty... jeśli nic innego tam nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 323 Napisano 19 Kwiecień Kiedyś podsmazylam makaron i jako dodatek użyłam plasterek sera żółtego trzeba było rozpuścić... niedobre to było : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Owsicki 65 Napisano 19 Kwiecień Mac n cheese xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 600 Napisano 19 Kwiecień 1 minutę temu, yeya napisał: Makaron z serem może być ok. ale może też być bardzo mdły, tłusty... jeśli nic innego tam nie ma. Zwłaszcza, że żółty ser, a już na pewno niektóre gatunki po roztopieniu mają w sobie dużo tłuszczu. W każdym razie Mac & Cheese to w krajach anglosaskich bardzo ikoniczna przekąska, jak u nas sałatka jarzynowa, więc mają tego na półkach pełno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 600 Napisano 19 Kwiecień 3 minuty temu, yeya napisał: Kiedyś podsmazylam makaron i jako dodatek użyłam plasterek sera żółtego trzeba było rozpuścić... niedobre to było : ) Ja trę na tarce na cienkich oczkach, wtedy dodaję do makaronu na patelni i wtedy świetnie się rozpuszcza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
.. ... . ... .. .. . ... 25 Napisano 19 Kwiecień Wszystko bym zjadla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 323 Napisano 19 Kwiecień 12 minut temu, +RC+ napisał: Zwłaszcza, że żółty ser, a już na pewno niektóre gatunki po roztopieniu mają w sobie dużo tłuszczu. W każdym razie Mac & Cheese to w krajach anglosaskich bardzo ikoniczna przekąska, jak u nas sałatka jarzynowa, więc mają tego na półkach pełno. Być może dobre, ale ciężko ocenić : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 323 Napisano 19 Kwiecień (edytowany) 15 minut temu, +RC+ napisał: Ja trę na tarce na cienkich oczkach, wtedy dodaję do makaronu na patelni i wtedy świetnie się rozpuszcza. Taki w plasterku też się dobrze rozpuszcza, moja siostra coś takiego lubi, ja wolę z czosnkiem podsmażonym i przyprawami, albo z jajkiem roztrzepanym, a taki z serem właśnie niekoniecznie bo zamula. : ) Edytowano 19 Kwiecień przez yeya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 600 Napisano 19 Kwiecień 2 minuty temu, yeya napisał: Taki w plasterku też się dobrze rozpuszcza, moja siostra coś takiego lubi, ja wolę z czosnkiem podsmażonym i przyprawami, albo z jajkiem roztrzepanym, a taki z serem właśnie niekoniecznie bo zamula. : ) Ja też wolę z jajem... A najbardziej to lubię do makaronu wkroić trochę czosnku, posiekanej cebuli, dodać sos śmietanowo-czosnkowy i podsmażone kawałki kurczaka... na wierzch trochę parmezanu i ziół. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 323 Napisano 19 Kwiecień 2 minuty temu, +RC+ napisał: Ja też wolę z jajem... A najbardziej to lubię do makaronu wkroić trochę czosnku, posiekanej cebuli, dodać sos śmietanowo-czosnkowy i podsmażone kawałki kurczaka... na wierzch trochę parmezanu i ziół. Czosnek ładnie zarumieniony robi robotę. Smaczny jest też makaron z brokułami w sosie smietanowo-serowym. To już na bogato jak i Ciebie : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 323 Napisano 19 Kwiecień Uciekam, miłego wieczoru : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 793 Napisano 19 Kwiecień (edytowany) 7 minut temu, yeya napisał: Taki w plasterki też się dobrze rozpuszcza, moja siostra coś takiego lubi, ja wolę z czosnkiem podsmażonym i przyprawami, albo z jajkiem roztrzepanym, a tak z serem właśnie niekoniecznie bo zamula. : ) Jeśli dorzucisz do makaronu szpinak, czosnek i dobry ser pleśniowy, to masz konkretny, wyrazisty smak, a nie jakąś mulącą papkę w stylu mac and chees. Edytowano 19 Kwiecień przez salix Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 600 Napisano 19 Kwiecień Przed chwilą, yeya napisał: Czosnek ładnie zarumieniony robi robotę. Smaczny jest też makaron z brokułami w sosie smietanowo-serowym. To już na bogato jak i Ciebie : ) Też lubię brokuły z makaronem - najlepiej w zapiekankowym wariancie. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yeya 323 Napisano 19 Kwiecień Przed chwilą, salix napisał: Jeśli dorzucisz do makaronu szpinak, czosnek i dobry ser pleśniowym, to masz konkretny, wyrazisty smak, a nie jakąś mulącą papkę w stylu mac and chees. Makaron ze szpinakiem też lubię, ale dodaje serek mascarpone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 600 Napisano 19 Kwiecień 1 minutę temu, salix napisał: cheese and a large soda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
giorno_giovanna 17 Napisano 19 Kwiecień 2 minuty temu, Nerwowy skoczek napisał: Smakowite te wasze zestawy makaronowe, ale chyba wszystko to jest tuczące? Wyglądasz na całkiem bystrą, masz pewne podejrzenia co do swojej przyjaciółki? xD Każdą odpowiedź zrozumiem, bo ja też IQ 120 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
.. ... . ... .. .. . ... 25 Napisano 19 Kwiecień 3 minuty temu, Nerwowy skoczek napisał: Smakowite te wasze zestawy makaronowe, ale chyba wszystko to jest tuczące? Te gotowce mak i cziz niedobre z ameryki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
.. ... . ... .. .. . ... 25 Napisano 19 Kwiecień 1 minutę temu, Nerwowy skoczek napisał: Kupiłam raz tytkę z proszkiem, mało wyraziste to było. A co to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
+RC+ 600 Napisano 19 Kwiecień Anglosasi nigdy nie mieli wyrafinowanej kuchni jak południowcy: Włosi, Grecy, Francuzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach