Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
igmar

Integracja kasy fiskalnej z terminalem

Polecane posty

Mam starą kasę fiskalną i zastanawiam się czy terminal płatniczy musi być z nią zintegrowany czy może działać całkowicie osobno. Słyszałem że integracja kasy z terminalem jest obowiązkowa ale nie wiem czy to prawda.

Nie ma obowiązku prawnego integracji kasy fiskalnej z terminalem płatniczym i terminal może działać całkowicie osobno jako niezależne urządzenie. Przy pracy bez integracji sprzedawca wpisuje kwotę ręcznie na terminalu po zafiskalizowaniu na kasie co jest mniej wygodne ale w pełni legalne i funkcjonalne. Obowiązek integracji nie istnieje choć niektóre interpretacje przepisów bywają różnie rozumiane przez sprzedawców. Integracja jest wygodna bo eliminuje ręczne wpisywanie kwoty i ryzyko błędu przy przepisywaniu ale przy starszych kasach może nie być technicznie możliwa bez wymiany kasy lub specjalnego interfejsu. Przy podejmowaniu decyzji o integracji zapytaj producenta swojej kasy jakie terminale są z nią kompatybilne bo nie każda kombinacja działa. Warto sprawdzić dostępne opcje na  https://polskabezgotowkowa.pl/ i dopytać przy wyborze modelu czy jest kompatybilny z twoją kasą.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować