Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eRCe

No i wrzesień się rozpoczął. Spakowaliście się już?

Polecane posty

3 minuty temu, eRCe napisał:

Najpierw tam, potem tam.. U wzorowych 😆 

Pamiętam, że nigdy nie miałam 5 ze śpiewu i rysunków 🤣

Napisano (edytowany)
3 minuty temu, Baba napisał:

Ja miałem piątki i szóstki z plastyki, rysunku ale słuchem muzycznym za grosz obdarzony nie jestem.

Cytując Sz.P. Michalkiewicza: Mam pierwszy stopień muzykalności: tj. potrafię rozróżnić kiedy grają a kiedy nie 😆 

Edytowano przez eRCe
  • Haha 1

1 minutę temu, eRCe napisał:

Ja miałem piątki i szóstki z plastyki, rysunku ale słuchem muzycznym za grosz obdarzony nie jestem.

Cytując Sz.P. Michalkiewicza: Mam pierwszy stopień muzykalności: tj. potrafię rozróżnić kiedy grają a kiedy nie 😆 

Tego nie znałam 🤣 Dobre.

Napisano (edytowany)
9 minut temu, Baba napisał:

Tego nie znałam 🤣 Dobre.

To słynny anegdotyczny żart Michalkiewicza o tym jak po zmianie ustroju wiele dzieci działaczy dawnego systemu nagle robiło zaskakująco szybko kariery w showbiznesie. 😆 

Edytowano przez eRCe

3 minuty temu, eRCe napisał:

To słynny anegdotyczny żart Michalkiewicza o tym jak po zmianie ustroju wiele dzieci działaczy dawnego systemu nagle robiło zaskakująco szybko kariery w showbiznesie. 😆 

I tym już mi nie mów.

Jak widzę nagłówki: gwiazdy pojawiły się na premierze xyz i widzę Rozenek, Wieniawę, Cichopek to mnie trzepie.

Przed chwilą, Baba napisał:

I tym już mi nie mów.

Jak widzę nagłówki: gwiazdy pojawiły się na premierze xyz i widzę Rozenek, Wieniawę, Cichopek to mnie trzepie.

No, te same twarze, te same śpiewki. Jak jest jakiś film i budżet to ci sami zawsze w obstawie... Szyce, Karolaki.

A na deskach tylko teatru wrocławskiego, już nie wspominam o Krakowie nawet jest tyle talentów, ale gdzie im coś dać się pokazać... 😆 

1 minutę temu, eRCe napisał:

No, te same twarze, te same śpiewki. Jak jest jakiś film i budżet to ci sami zawsze w obstawie... Szyce, Karolaki.

A na deskach tylko teatru wrocławskiego, już nie wspominam o Krakowie nawet jest tyle talentów, ale gdzie im coś dać się pokazać... 😆 

Szyc jednak jest z wyższej półki niż te wymienione przeze mnie "gwiazdy".

Napisano (edytowany)
2 minuty temu, Baba napisał:

Szyc jednak jest z wyższej półki niż te wymienione przeze mnie "gwiazdy".

Na pewno ma lepszy warsztat niż Karolak - bez dwóch zdań. Ale i tak za często go wrzucają do większych projektów. Wszystko się przeje, IMO kino w PL potrzebuje więcej świeżości, nowych twarzy, a nie ciągle ci sami koledzy i koleżanki znanych producentów, reżyserów i scenarzystów. W showbizie mentalny PRL wiąż dobrze się trzyma.

Edytowano przez eRCe

27 minut temu, Baba napisał:

Najlepsze przedmioty, chodziłam na kółko plastyczne i chór.

2 minuty temu, eRCe napisał:

Na pewno ma lepszy warsztat niż Karolak - bez dwóch zdań. Ale i tak za często go wrzucają do większych projektów. Wszystko się przeje, IMO kino w PL potrzebuje więcej świeżości, nowych twarzy, a nie ciągle ci sami koledzy i koleżanki znanych producentów, reżyserów i scenarzystów. W showbizie mentalny PRL wiąż dobrze się trzyma.

Tu ci przyznaję rację. 

1 minutę temu, Caryca żelkowa napisał:

Najlepsze przedmioty, chodziłam na kółko plastyczne i chór.

Tylko tam mnie właśnie nie było i cała szkoła na tym korzystała 😜

1 minutę temu, Baba napisał:

Tylko tam mnie właśnie nie było i cała szkoła na tym korzystała 😜

Szkoda, że moje koleżanki z chóru nie miały tyle samokrytyki co ty, a pan dyrektor twardszego serca 😄

• Haha 2

2 minuty temu, Caryca żelkowa napisał:

Szkoda, że moje koleżanki z chóru nie miały tyle samokrytyki co ty, a pan dyrektor twardszego serca 😄

...śpiewać każdy może ...🤣 

3 minuty temu, Baba napisał:

...śpiewać każdy może ...🤣 

Ale czy musi publicznie robiąc wstyd całej szkole 🥹 W kościelnych chórkach jest to samo. Kiedy śpiewałam w zespole młodzieżowym, to mi powierzano misję wywalania wyjców 😂 Wymyślałam wtedy coś co nie brzmiało jak krytyka tylko troska 😁

Przed chwilą, Caryca żelkowa napisał:

Ale czy musi publicznie robiąc wstyd całej szkole 🥹 W kościelnych chórkach jest to samo. Kiedy śpiewałam w zespole młodzieżowym, to mi powierzano misję wywalania wyjców 😂 Wymyślałam wtedy coś co nie brzmiało jak krytyka tylko troska 😁

Dałaś radę z twoim ciętym językiem? 😜

Czyli od dzieciństwa byłaś herod-baba? :classic_biggrin:

3 minuty temu, Doktor Naturysta napisał:

Obyśmy tego zaraz nie odczuli na sobie 🤭

16 minut temu, Baba napisał:

Dałaś radę z twoim ciętym językiem? 😜

Jaha 😄

15 minut temu, Doktor Naturysta napisał:

Od dzieciństwa nie, rozkręciłam się właśnie w czasach zespołowo-oazowych. Nie raz trzeba było kogoś do pionu postawić jak się lenił i trochę zreformować repertuar.

Napisano (edytowany)
26 minut temu, Caryca żelkowa napisał:

Na zasadzie: Asiu, twój śpiew jest tak piękny i wyrafinowany, że postanowiliśmy ci dać bezterminową przerwę by gardło się zregenerowało. A ty Basiu, ty już dałaś tak piękny wkład w nasz chór, że już dożywotnio masz wolne, bo za nas wszystkie pracę już włożyłaś, aż z nawiązką.

😉

Edytowano przez eRCe

4 minuty temu, Caryca żelkowa napisał:

Jaha 😄

Od dzieciństwa nie, rozkręciłam się właśnie w czasach zespołowo-oazowych. Nie raz trzeba było kogoś do pionu postawić jak się lenił i trochę zreformować repertuar.

No właśnie, a jak były te wspólnoty oazowe i tam przecież była koedukacja, to mimo trzymania się zasad wiary nikogo nie kusiło, żeby pannie położyć rękę na ramieniu, z ramienia przełożyć na kolano, a potem ruszyć w stronę sedna? 😜 

2 minuty temu, eRCe napisał:

Na zasadzie: Asiu, twój śpiew jest tak piękny i wyrafinowany, że postanowiliśmy ci dać bezterminową przerwę by gardło się zregenerowało. A ty Basiu, ty już dałaś tak piękny wkład w nasz chór, że już dożywotnio masz wolne, bo za nas wszystkie pracę już włożyłaś, aż z nawiązką.

Prawie trafiłeś 😂 Raz powiedziałam, że skala głosu, którą posiada nie pasuje do tonacji, w których zwykle śpiewamy i obawiam się, że może dostać guzków na strunach głosowych z przeforsowania (a zwyczajnie fałszowała w jakiejkolwiek tonacji).

Przed chwilą, Doktor Naturysta napisał:

No właśnie, a jak były te wspólnoty oazowe i tam przecież była koedukacja, to mimo trzymania się zasad wiary nikogo nie kusiło, żeby pannie położyć rękę na ramieniu, z ramienia przełożyć na kolano, a potem ruszyć w stronę sedna? 😜 

A skąd mam wiedzieć co oni na randkach robili. Przecież nikt się nie obmacywał na spotkaniach z Biblią 😄 Tylko księdza musiałyśmy wyściskać serdecznie, bo miał braki 🤣

1 minutę temu, Caryca żelkowa napisał:

Prawie trafiłeś 😂 Raz powiedziałam, że skala głosu, którą posiada nie pasuje do tonacji, w których zwykle śpiewamy i obawiam się, że może dostać guzków na strunach głosowych z przeforsowania (a zwyczajnie fałszowała w jakiejkolwiek tonacji).

W dalszym ciągu uważam, że jestem najlepszy. Jako małe dziecię usłyszałem, że jestem wybitnie uzdolniony. Co innego śpiewam, co innego tańczę i co innego klaszczę. Trzy w jednym😡

• Haha 1

A skąd mam wiedzieć co oni na randkach robili. Przecież nikt się nie obmacywał na spotkaniach z Biblią 😄

Mało wiesz o życiu. Jak na takim spotkaniu twoja ręka zawędrowała tam gdzie nie trzeba, to panna od razu wiedziała czym jest grzech i jaki potrafi być przyjemny😴

8 minut temu, Miecz napisał:

Mało wiesz o życiu. Jak na takim spotkaniu twoja ręka zawędrowała tam gdzie nie trzeba, to panna od razu wiedziała czym jest grzech i jaki potrafi być przyjemny😴

Takie rzeczy to się zostawia na wakacje pod namiotem. Jak cię w nocy kontrola zastanie w namiocie panienki, to na drugi dzień strugasz pyry na obiad dla całego obozu 🙂

9 minut temu, Miecz napisał:

Jak na takim spotkaniu twoja ręka zawędrowała tam gdzie nie trzeba, to panna od razu wiedziała czym jest grzech i jaki potrafi być przyjemny😴

Wątpię by na takich spotkaniach byli tak doświadczeni Alvarosi, że wędrująca ręka sprawiała  nie wiadomo jakie wrażenia. 😉

9 minut temu, Caryca żelkowa napisał:

Takie rzeczy to się zostawia na wakacje pod namiotem. Jak cię w nocy kontrola zastanie w namiocie panienki, to na drugi dzień strugasz pyry na obiad dla całego obozu 🙂

Nie piszemy o niemieckim obozie przetrwania.

8 minut temu, eRCe napisał:

Wątpię by na takich spotkaniach byli tak doświadczeni Alvarosi, że wędrująca ręka sprawiała  nie wiadomo jakie wrażenia. 😉

Skupmy się na Biblii i jej przekazach.

11 minut temu, eRCe napisał:

Wystarczą zwykłe wrażenia. Dopiero potem wkraczamy w sferę "nie wiadomo jakich". To dopiero później. Nie wiem czy wiesz jak wszyscy jesteśmy zakłamani? Rozum jedno, natura drugie, a my gdzieś tam pośrodku. Jesteś święty lub grzeszny. Nie ma trzeciej drogi.

17 minut temu, Caryca żelkowa napisał:

...na drugi dzień strugasz pyry na obiad dla całego obozu 🙂

To akurat na mnie nie robi wrażenia. W Ustce na trzytygodniowym obozie to mało kiedy nie obierałem ziemniaków😴

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się