Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kja\bdfkaj\bf

Co zrobic zamiast kotletow schabowych???

Polecane posty

Gość kja\bdfkaj\bf

mam 6 plastrow schabu, ale kotlety juz mi sie znudzily, moze kto zna jakis dobry przepis na cos innego moze w jakims fajnym sosie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fujfujfujfuj
google nie gryzie 💤

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lady spod lady
dobre są też derce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bardzo dobry jest kotlet po cygańsku. Wpisz google dużo przepisów wyskakuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Młoda gospocha
Podam ci przepis na super roladki,wg porad pani z kafe:) plastry schabu rozbij dość cienko z jednaj strony delikatnie posmaruj musztardą sarepską,z drugiej przypraw solą i pieprzem. 40 dkg pieczarek pokrój w cienkie półplasterki,1 dużą cebulę pokrój w małą kosteczkę,cebulę zeszklij na 2 łyżkach masła,dodaj pieczarki i razem duś,do całkowitego odparowania wody-przypraw je solą i pieprzem,ostudź.Na plastry mięsa wysmarowane musztardą wyłóż pieczarki,zawiń roladki,zakładając nieco do środka węższe boki i i zroluj na kształt rolady,końcówkę zepnij wykałaczką.Weź głębszą patelnię z przykrywką i na kilku łyżkach oleju,dobrze rozgrzanego podsmaż na złoty kolor roladki(z obu stron)pokrój w drobną kostkę kilka cebul i dodaj do tej patelni-razem z roladkami.Podlej nieco wodą lub bulionem i duś ok.40 minut,pamiętając o uzupełnianiu wody lub bulionu,bo się przypalą!!Gdy mięso będzie już miękkie,smaż jeszcze do momentu aż całkowicie odparuje płyn.Wyjmij roladki a cebulę podsmażaj jeszcze jednocześnie rozgniatając ją widelcem na jednolitą maź.Z takiej cebulkowej mazi możesz zrobić 2 pyszne wersje sosu,albo dodaj tylko kilka łyżek śmietany 30% i pokrojony zielony koperek i gotuj do zgęstnienia,albo dodaj śmietanę i proszek grzybowy - jeśli posiadasz (mielone na proszek suszone grzyby leśne) wymieszaj i dopraw sosy wg smaku. Takie roladki można robić z różnych mięs - szynka,cielęcina,wołowina:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moje kotlety sa wgarnku
podsmazylam je troche na patelni z przyprawami i do wlozylam do garnka, dodalam marchewke cebulke, seler i sie gotuje, potem zrobie sos jak mieso bedzie miekkie, moze wlasnie z waszych propozycji dodam pieczarki ale potem bo takie mieso gotuje sie chyba z godzine zanim zmieknie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pączuś,ciasteczko
roladki faszerowane cebulą(kilka piórek i plasterkiem boczku wędzonego,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pączuś,ciasteczko
Muszelki schabowe! Pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja polecam roladki schabowe z farszem takim jak do pierogów z kapustą i grzybami (pieczarkami). Kapustę kiszoną, posiekać (aby się nie ciągnęła), ugotować. Cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, zeszklić, dodać pokrojone dość drobno pieczarki, a następnie ugotowaną i odciśniętą kapustę, mieszamy. Oczywiście kapustę gotując doprawiamy lekko cukrem, pieprzem, zielem angielskim, listkiem laurowym. Na rozbite i przyprawione plastry schabu nakładamy farsz, zwijamy w zgrabną roladkę, obtaczamy w rozkłóconym jajku i w bułce tartej, a potem smażymy na rozgrzanym tłuszczu, ale na niezbyt silnym ogniu, aby się panierka nie spaliła, a mięso nie było surowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×