Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gorsza

delikatny kurczak od

Polecane posty

Witam, czy ktoś z Was zna może sekret marynaty do kurczaka od tzw "chińczyka" ?? próbowałam już z milion różnych mieszanek i nic :( nigdy nie wychodzi taki mięciutki i delikatny, po prostu rozpływa się w ustach nie czuć w ogóle struktury mięsa. Z góry dziękuję Aga.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sekret Mnicha
tajemnice kuchni kochana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiem, starałam się wyłudzić przepis (tylko na mięsko) od znajomego chińczyka ale niestety nie udało się, mam nadzieję że na kafe jest tyle ludzi i może kotoś pracował w takiej knajpce i wyjawi sekret :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość meewkaa
A jak smażysz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Też jakiś czas temu próbowałam go w domu sama przyrządzić i nie było rady, więc sobie odpuściłam;) Tak samo, jak nie do podrobienia jest dla mnie kurczak w sosie curry taki, jakiego zawsze zamawiam sobie w Ganeshu:( No niestety, ale chyba trzeba pogodzić się z tym, że niektóre rzeczy można jeść tylko w knajpach, bo nie znając przepisu nie sposób ich samemu przyrządzić;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
takie dania z innych kuchni sa nie do podrobienia, bo oni maja wyczucie, jak laczyc swoiste przyprawy, jakie to w ogole sa przyprawy, marynaty itd. tzn. mozna probowac, mozna robic z przepisow, ale i tak zawsze brakuje tej magii ;) niewykluczone, ze w dania z budki od chinczyka owa magia to po prostu glutamian sodu, chociaz mam wielka nadzieje, ze nie, albo przynajmniej nie wszedzie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×