Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie jedzcie duzo chleba..maka niszczy tarczyce ..kto je chleb zawsze ma chora...

Polecane posty

Gość gość

I powoduje raka Nie wolno jesc chleba Nie ma zdrowej maki.pamietajcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
prawda….ja mm chora tarczyce i nie mogę jesc pieczywa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pieczywo to najgorsza rzecz Potwierdzam Maka zabija.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jem bardzo dużo chleba od dziecka, mam 40 lat i nie mam żadnej tarczycy, teoria z tyłka, ale to prawda maka jest niezdrowa głównie przez to że rolnicy randapuja pszenicę, ale randapuja tez rzepak i inne rośliny które jemy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ooo. Nie masz tarczycy? Naprawdę? A mózg masz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
NIE RANDAPUJA JUZ. roundap jest juz zakazany. ale sa inne herbicydy na rynku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pewnie uczulenie na gluten też masz bo to modne...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Debilne teorie, które nie są poparte żadnymi badaniami na większej grupie osób. Proszę pokazać mi gdzie w jakim i w jaki artykule badawczym, książce jest stwierdzone takie zagrożenie. Proszę podać tylko ISBN sam sobie znajdę taki periodyk.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja mam chorobę hashimoto i chleb jem, bo jaki to ma związek? To choroba autoimmunologiczna, dlaczego niby akurat mąka miałaby mieć działanie prozapalne? Teorie ala Zięba mnie nie przekonują.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Proszę podać tylko ISBN x Tak to ja lubię :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przeprasza, ale w życiu przeczytała mnówstwo książek i nie pamiętam ich ISBN-ów. Gluten przykłada się do wielu chorób autoimmunologicznych. Pisanie chleb powoduje chorobę tarczycy jest zbyt wielkim uproszczeniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Maka jest zdrowa ale nie kazdemu sluzy. Fakt jest ze jak ja robie sobie detoks od chleba to chudne kilka kg. Nie czuje ochoty na slodycze,mam plaski brzuch. Mowa i o bialym i o razowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mąka nie jest zdrowa. Ziarna ogólnie nie są zdrowe, Człowiek od dawna przyzwyczajony jest do miesa i warzyw, zboża służyły tylko do przetrwania w okresie gdy nie było warzyw. Dzisiejsza pszenica jest tak przez człowieka zmieniona, żeby można było zapewnic wystarczającą ilość pożywienia. Modyfikowana na wielu etapach, zdrowa nie jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jesteśmy tym w co wierzymy. Mózg realizuje jeden do jednego nasze podświadome przekonania. Także, jeśli ktoś wierzy że chleb jest trucizną to faktycznie nie powinien go jeść.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ludzie pieka chleb od wiekow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Ja mam chorobę hashimoto i chleb jem, bo jaki to ma związek? To choroba autoimmunologiczna, dlaczego niby akurat mąka miałaby mieć działanie prozapalne? Teorie ala Zięba mnie nie przekonują. x Jaki związek? Ano związek tarczycy z jelitami. Zdziwiona? Bez przyczyny twoje białe krwinki nie atakują tarczycy. Chcesz się pozbyć zapalenia tarczycy? Zadbaj o jelita. A wiesz dlaczego? Bo jesteś zagrzybiona po pachy, a ten grzyb produkuje neurotoksynę, która atakuje tarczycę, więc nic dziwnego, że organizm broni się w ten sposób. Im więcej jesz zbóż, cukru i przetworzonych rzeczy, tym twoja tarczyca będzie w gorszym stanie, bo dokarmiasz grzyba. A on sobie rośnie i szaleje, szaleje... Oczywiście nadwrażliwość na zapachy, kluchę w gardle, nerwowość, zmiany nastrojów, stan włosów i paznokci, lęki różnego rodzaju zwalisz na tarczycę :) Aha, żeby nie było, to nie jest teoria a'la Zięba, tylko moje własne doświadczenie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość wczoraj Mnie wystarczy mój własny organizm i walka jaką stoczyłam z chorobą. I nie, nie jest alergia na gluten.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Twoje własne doświadczenie? Więc tym bardziej nie przekładaj go na wszystkich i nie wierz jak w wyrocznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gość 22:52 To jestes jakimś wyjątkiem skoro nie maść tarczycy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dobrze wiadomo co autorka miała na myśli pisząc że nie ma tarczycy... Zresztą bez niej można żyć więc co w tym wyjątkowego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie znam zadnej osoby ktora by jadla duzo macznych potraw i chleba i byla zdrowa To juz mowi samo za siebie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wszyscy ktorzy jedli to umarli. Jedzenie zabija!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
chleb jest pożywieniem człowieka od tysiącleci, a to głupie gadanie o szkodliwosci zbóż to przejsciowa moda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nadmiar czegokolwiek bywa na ogół szkodliwy. Jak ktoś na śniadanie je buły, na obiad buły/kluchy i na kolację buły, to będzie miał zamulone jelita.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A co to znaczy zamulone jelita? Medycyna nie zna takiego pojęcia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Medycyna wielu rzeczy nie zna albo udaje ze nie zna więc co się tak podniecasz tą medycyna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale nie chodzi o termin medyczny. Zmieszaj mąkę pszenną z wodą, to co uzyskasz? Teraz wyobraź sobie, że dostarczasz to bez przerwy do przewodu pokarmowego. Zboża są obecne w diecie od tysiącleci. Jednak dużo stanowiły kasze, podpłomyki, chleb owszem też. Ale teraz ludzie się przejadają bez przerwy. To co zjada przeciętny człowiek w ciągu dnia obecnie starczyłoby człowiekowi z przed dwustu lat, na trzy dni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jem pieczywo od 40 lat i mam zdrową tarczycę więc chyba coś jest nie tak z twoją teorią.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bo może ją dasz malo pieczywa Dwie kromki dziennie maks to okey

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×