Odpowiedz na ten temat

Buty Venezia - Wasze opinie

  • gość 2015.10.13 [11:51]
    Mam 7 par butów Venezia i torebkę. W kilku parach butów chodzę 3 rok. Nie wiem jakie mają stopy te wszystkie malkoltentki i ile ważą ale niech może noszą walonki czy jak?
  • Izka1989 2015.10.13 [11:59]
    też mam buty z venezi i polecam, bardzo fajnie się chodzi są wygodne i eleganckie.
  • gość 2015.10.27 [15:57]
    butów venezia mam około 15 par. granatowe muszkieterki tak modne w tym sezonie ma od 5 lat prawdziwa skóra mega ladne, nastarsze w moich zasobach to czerwone lakierowane szpilki... nie mogę narzekać.. fakt jakość wykonania pozostaje daleko do takich polskich firm jak gino rossi, kazar czy nessi ale te buty venezia są niesamowicie wygodne i polecamusmiech.gif
  • allaella 2015.10.27 [18:30]
    Koleżanka tam kupiła i jest zadowolona. Mi się żadne nie podobają.
  • MoniczkaDoniczka987 2015.10.28 [08:28]
    średniawka, wolę inne firmy
  • gość 2015.11.07 [15:59]
    Beznadziejna sprawa. Reklamacja to jak grochem o ścianę. Buty zgłoszone do reklamacji z rozklejonymi paskami i zjechaną ściółką wróciły ze sklejonymi paskami, a wyściółka, zjechana w jedno miejsce, co uniemożliwia użytkowanie, podobno zjechała wskutek nieprawidłowego użytkowania. Buty były używane przez 1,5 miesiąca, użytkownik waży 58 kg. Gdzie to złe użytkowanie? Nie wiadomo. Odwołanie, nic nie daje. Pewnie wiedzą, że nic nie można im zrobić, i mają klienta gdzieś.
  • gość 2015.11.15 [23:49]
    tez jestem tego zdania, zmienialam te firme na rzecz butow zwww.gamis.com.pl malo gdzie w polsce widzialam tak nowoczesne i fajne wzory
  • Kalina884 2015.12.09 [12:48]
    Miałam kiedyś buty z tej firmy, ale nie sprawdziły mi się. Może trafiłam na kiepski model, bo ogólnie słyszałam, że są dobre. Ale od tamtego czasu kupuje nawww.italshoe.pl i nigdy nie musiałam ich reklamować. Są bardzo wygodne i mają świetne wzory.
  • gość 2016.01.02 [20:44]
    Ja mam sandały i klapki z venezi od 3 lat i jestem zadowolona. Fakt klapki sie rozkleily ale oddałam do reklamacji i mi uznali i naprawili bardzo szybko. Nadal je nosze juz 2 rok od naprawy. Buty są niesamowicie wygodne a skóra mięciutka a to dla mnie bardzo ważne. Mam również torebke z venezji i jest naprawde super. Nic sie z nia nie dzieje...nie blaknie ładnie sie układa.
  • gość 2016.01.26 [18:27]
    Czy mam wspominać o tym, że po miesiącu wyjścia w butach 3 razy jeden obcas pękł w pół a drugi już pękał w tym samym miejscu.. Oczywiście nie obyło się bez prawie 40 minutowej awantury z panią ekspedientką o tym, że jest to i wyłącznie moja wina a nie defekt fabryczny obcasów.. gorąco NIE POLECAM usmiech.gif
  • gość 2016.02.04 [11:16]
    Szkoda że nie czytałam tych opinii wcześniej smutas.gif za to teraz mam nauczkę.Kupiłam u nich kurtkę puchowa z której wychodzi właśnie ten puch, poszłam zareklamować a oni mi napisali ze źle ja uzytkowalam , czyli gdzie i jak mam ją użytkować w takim razie .....o to jest pytanie . Firma do bani nic u nich nie kupię i nikomu nie polecę tej firmy . PORAZKA
  • gość 2016.02.12 [16:28]
    Zdecydowanie odradzam. Zarówno jakość jak i obsługa i zarządzanie producenta pozostawia wiele do życzenia . Buty zimowe oddałam po raz 3 z tego samego powodu do reklamacji i po raz kolejny wciskają mi naprawę. Ciągle podlepianie podeszwy raczej do niczego nie prowadzi. Nigdy więcej nie kupie tam niczego
  • gość 2016.02.22 [17:32]
    Zwróciłam buty po pierwszym dniu (zakup on-line).
    ODMOWA PRZYJĘCIA ZWROTU pomimo że towar był nieużywany
    Zaproponowano mi ODPŁATNĄ naprawę.
    Odmówiłam.
    Zaproponowano naprawę za darmo.
    Zgodziłam się.
    Towar przyszedł po miesiącu NADAL USZKODZONY.
    Złożyłam kolejną reklamację.
    Towar wrócił USZKODZONY BARDZIEJ.
    Złożyłam trzecią reklamację.
    ODMOWA NAPRAWY ponieważ ,,towar był używany''. Tak, przez godzinę, bo byłam przekonana że został naprawiony.
    Innymi słowy buty zimowe posłużyły mi jeden dzień. Najdroższy zakup w moim życiu. 320 PLN za jeden dzień korzystania z butów! plus do tego 90 u szewca za naprawę.
  • karolina877 2016.03.03 [16:41]
    Trzeba kupować w dobrych sklepach, a nie byle gdzie. Osobiście preferuję markę GINO ROSSI. Pewnie wielu z was jest znana. Mają buty świetnej jakości, a tutaj https://www.mivo.pl/firm-pol-1366736628-GINO- ROSSI.html są w dobrych cenach. W sklepie Mivo nie miałabyś takich problemów. Mają świetną obsługę, a zamówienia są szybko realizowane.
  • gość 2016.03.08 [15:22]
    Konkurs! Wybierz Miss Publiczności akcji NAGA PRAWDA O KObieCIE W BUTACH i wygraj 1000 zł! Oddaj swój głos na najpiękniejszą, odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 42 nagród. W puli 2 x 1000 zł i 40 x 100 zł! To nic nie kosztuje, więc spróbuj koniecznie - http://konkurs.1but.pl !
  • Rozczarowana klientka 2016.03.08 [20:32]
    Odradzam bardzo zakup butow Venezia. Ladnie sie prezenutuja i wygladaja porządnie, ale niestety sa mega niewygodne bolsvw nich stopy. Opowiem na swoim przykładzie. Kupilam tej jesieni piekne botki, bylam zahwycona. Zaplavilam ponad 500zl. Uwazam ze drogo, sle stwierdzilam ze to przeciez porzadna firma i warto. Nosilam je ns zmiane z innymi butami do momentu gdy wybralam sie na niedzielny spacer chodnikowa alejka. Myslalam ze oszaleje z bolu. Okazalo się, ze wkladka byla na tyle delikatna, ze sie przsunela odslaniajac dziury w obcasie, ktore wrzynaly mi sie w piętę. Zanioslam do reklamacji, zrobili. Po pewnym czasie prawy zaczal skezypiec w trakcie noszenia, w butach za 500! Przy zakupie zapewnili, ze gdyby cos sie dzialo to mam gwarancję i moge byc spokojna. Niestety , reklamacje odrzucili, bo to nie z winy priducenta! No myślałam, ze padne z wrazenia. Także, z przykroscia odradzam zakup butow z Venezia.
  • gość 2016.03.09 [08:44]
    Odradzam kupowanie w sklepie internetowym. Zamowilam czerwone buty a przyszły różowe. Odesłać musiałam na własny koszt bo stwierdzili że różnicy w kolorach nie ma. Jak widać niektórzy nie widzą różnicy między czerwonym kolorem a różowym.
  • już tam nie kupię 2016.03.13 [12:39]
    Szkoda że wcześniej nie wpadłam na pomysł żeby poczytać opinie na temat tych pożal się Boże butów. Reklamowałam buty po niespełna roku od zakupu z powodu rozklejenia i pękniętej skóry w jednym bucie w miejscu gdzie stopa się zgina. Buty zostały sklejone na tzw. odwal się a pęknięcia nie zostały uznane gdyż cytuję ;powstały na skutek zmian użytkowych. Zastanawiam się dlaczego kupując buty klienci nie są informowani że nie należy zginać sróp podczas chodzenia. Oczywiście moje odwołanie nic nie dało. Omijajcie te sklepy szerokim łukiem bo za duże pieniądze kupujecie najgorszej jakości BUBEL !!!!!!!!
  • Malbial 2016.03.28 [22:09]
    Szczerze odradzam kupna butów w sklepie Venezia.
    Kupiłam pod koniec 2014 r sztyblety. Ponieważ dużo jeżdżę na rowerze , buty ubierałam okazjonalnie. Przy konserwacji butów zauważyłam,że mała rysa którą zbagatelizowałam rozeszła się i powstała dziurka Zareklamowałam buty prosząc o wymianę lub zwrot kosztów. Odmówiono mi dwukrotnie, mimo że powoływałam się na przepisy i paragrafy. Nie mam ani ochoty, ani czasu na dalsze działania. Wiem tylko jedno! To są pierwsze i ostatnie buty kupione w tej firmie. Wydawało mi się,że to firma z tradycjami, dbająca o klienta. U mnie mają dożywotnią antyreklamę, Nie polecam sklepów Venezii - to DROGIE BUBLE!
  • eliza104 2016.03.30 [18:33]
    Ja byłam zadowolona z moich kozaków z venezii. Ale miałam tylko jedną parę butów od nich.
  • gość 2016.04.04 [17:49]
    Drogie i beznadziejne. Tak niewygodnych balerin jeszcze nie miałam, co jest winą zaszewek wewnątrz buta. Zdzierają stopę do krwi. Masakra. jakby ktoś chciał, praktycznie nieużywne, to sprzeda za grosze.
  • 3Ewa 2016.04.05 [09:30]
    Były drogie i odnowiła mi się w nich kontuzja sprzed lat co oznacza tylko tyle że zostały źle wyprofilowane.
    Wyraźnie to czułam bo noga nie leżała równo, but uciskał -niestety po pierwszej godzinie chodzenia dopiero-więc kupiłam i żałuję, na szczęście to już przeszłość Skórka szybo uległa zniszczeniu lakier odpadł i buty wylądowały w kubełku na śmieci. Jakość szalenie mizerna nawet gdyby cena spadła o połowę usmiech.gif Osobiście gorąco odradzam.
    www.Kafeczytelnia.pl
  • gość 2016.04.05 [19:22]
    Ja sie zawiodlam. Pierwszy raz kupilam cos z tej firmy i.... ostatni. Nie bylo tego o co mi chodzilo w ofercie w sklepie ale znalazlam w sklepie online. Uradowana kupilam. Nie zalezalo mi na cenie ale na fasonie. Odebralam paczke. Radosc rosnie. Otwieram i.... zonk. Buty niestety ale ewidentnie noszone. Eleganckie czolenka - pewnie kupione na jakies wesele czy cos i oddane po czym cyk i znow w obieg puszczone. Buty noszone, na dodatek byly slady po spoconych stopach i generalnie mega wielkie rozczarowanie. Jak bym chciala kupic noszony towar w regularnej cenie to bym takie same odkupila od kogos ze znajomych. Tak wiec niestety byl to moj pierwszy i ostatni "zakup". Jesli firma ewidentnie traktuje klientow jak kretynow - to nie mamy niestety o czym mowic. Oczywiscie proba kontaktu z firma skonczyla sie stwierdzeniem ze towar jest w pelni wartosciowy, nowy etc. Tego sie w sumie spodziewalam ale....
  • gość 2016.04.10 [17:01]
    Po miesiącu użytkowania botek (cena 699zł) zepsuł się zamek i odkleiła podeszwa. Prosiłam o zwrot pieniędzy. Odmówili. Ostatecznie naprawili, klej widoczny, nie wiem, czy na długo starczy... Szkoda pieniędzy!!!!
  • kamka847 2016.04.29 [14:50]
    Ja zwykle zaopatruje się w sklepie Italshoe.pl. Mają dobrej jakości obuwie i często ogłaszają promocje.
  • gość 2016.06.10 [15:32]
    Beznadziejna jakość!!!! Nie kupujcie butów Venezia!!! To szajs!! Płacisz jak za zboże a jak już ktoś pisał wcześniej, bolą nogi (pieką a niby skóra w środku), podeszwa po trzech założeniach wytarła się, pęka skóra na zewnątrz buta i na szyciu się strzępi, a to tylko letnie baleriny, co dopiero dziej się z obuwiem zimowym?? Zareklamowałam, że w środku nie jest skóra prawdziwa, bo można to m łatwo sprawdzić, a na naklejce że niby skóra....nogi mnie bolą, puchną, mam odciski, tak się dzieje tylko w sztucznej skórze i plastiku....oni na to, że reklamację odrzucają. Kupiłam GinoRossi, podobna cena, piękne, wygodne, buty na lata. A tego szajsu z Venezi nie poleciłabym nikomu!!!!!!!
  • gość 2016.06.13 [10:06]
    Jeśli ktoś szuka ładnych i wygodnych butów w dodatku dobrze wykonanych to polecam sklep conhpolelite.pl
  • gość 2016.11.10 [11:37]
    Ja kupiłam Buty w Venezia z najnowszej kolekcji - niecałe dwa miesiące użytkowania i P Ę K N I Ę T A / Z A K A L E C Z O N A S K Ó R A (data nabycia 03.09.2106). REKLAMACJA NIE UZNANA ze względu na fakt, że "obuwie NIE jest wyrobem TRWAŁEGO UŻYTKU i zużywa się stopniowo w zależności od sposobów i warunków użytkowania". Fakt, botki ocieplane nosiłam jedynie od czasu do czasu we wrześniu i październiku (słownie: n i e c a ł e d w a m i e s i ą c e!!! ). Co to by było gdybym nosiła je codziennie w zimę...?? Pewnie po dwóch tygodniach szlag by je trafił - bo raczej mróz i błoto by im nie pomogły. Dodam że botki zostały kupione w salonie Venezia w CH Riviera za 429 zł (!!!) nie na rynku czy w chińskim markecie!!!
  • gość 2016.11.10 [21:16]
    Najnowsza kolekcja Venezia Botki NERO 185428 - niecałe dwa miesiące użytkowania i P Ę K N I Ę T A / Z A K A L E C Z O N A S K Ó R A (data nabycia 03.09.2106). REKLAMACJA NIE UZNANA ze względu na fakt, że "obuwie NIE jest wyrobem TRWAŁEGO UŻYTKU i zużywa się stopniowo w zależności od sposobów i warunków użytkowania". Fakt, botki ocieplane nosiłam jedynie od czasu do czasu we wrześniu i październiku (słownie: n i e c a ł e d w a m i e s i ą c e!!! ). Co to by było gdybym nosiła je codziennie w zimę...?? Pewnie po dwóch tygodniach szlag by je trafił - bo raczej mróz i błoto by im nie pomogły. Dodam że botki zostały kupione za 429 zł (!!!) nie na rynku czy w chińskim markecie!!!
    Producent w odmowie na reklamacje napisał że obuwie Venezia NIE jest WYROBEM TRWAŁEGO UŻYTKU ( mam to na piśmie!!!)!!
    Zamierzam się odwołać do wyczerpania ścieżki reklamacyjnej (włącznie z UOKiK ) ! proszę piszcie czy miałyście podobne przeboje z marką Venezia?
  • gość 2016.11.10 [21:19]
    Odradzam. nosiłam dwa miesiące - i pękła skóra. Venezia mnie poinformowała że towar nie jest trwałego użytku. Venezia - niby jakość a buty z rynku lub z chińskiego marketu okazują się trwalsze. nie polecam marki Venezia, i ostrzegam że standardowo odrzucają reklamację ze pierwszym razem.

Odpowiedz na ten temat


Trwa ładowanie...