Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujaca piekarka

ciasto

Polecane posty

Gość poczatkujaca piekarka

znacie jakis przepis na ciasto dla poczatkujacych ,robila juz 2 i za kazdym razem do smieci.Dodam jeszcze ze nie posiadam miksera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość postronna obserwatorka
a jakie ciasto chcesz upiec?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkujaca piekarka
w sumie to obojetnie , tylko zeby wyszlo.Probowalam bananowca i jakas babke.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość postronna obserwatorka
szarlotka jest banalna. ja robię taką: kostkę masła, 3 szklanki mąki, szklankę cukru, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia, 3 żółtka, 3 łyżki śmietany i sok z cytryny - zagniatam z tego ciasto, 2/3 na spód ciasta, a 1/3 na wierzch (tą częśc wkładam do lodówki, by się schłodziła). 1,5-2 kg jabłek ścieram na tarce, jeśli są b.kwaśne to dodaję 0,5 szklanki cukru. wierzch ciasta posypuję cukrem waniliowym dla aromatu. czasem ścieram na tarce, a czasem skubię resztę ciasta na wierzch. do pieca na ok. godzinę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość postronna obserwatorka
jabłka mozna zastapić innymi owocami, np śliwkami, truskawkami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkujaca piekarka
a w jakiej temp. i skad bede wiedziala ze ciasto jest juz gotowe? bo mialam tym problem wczesniej, moze dla tego latwiej by mi bylo zrobic jakies suche ciasto?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciasto bez pieczenia
ukladasz na blaszce biszkopty. 3 galaretki truskawkowe 1 duzy jogutr truskawkowy truskawki mrozone gotujesz galaretki w dwoch oddzielnych garnkach. w jednym 2 galaretki na 3 szklanki wody, w drugim jedna paczka galaretki na szkalnke wody. najpierw zacznie sie scinac ta pojedyncza. jak jest juz taka gestawa szybko dodajesz jogurt i mieszasz raz dwa. przydaje si emisker ale bez tez dasz rade. wylewasz na biskzopty i do lodowki. jak masa stezeje ukladasz na tym truskawki i zalewasz ta druga galaretka. pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość postronna obserwatorka
w temp. ok. 170 stopni, a poznasz, ze jest upieczone, bo bedzie rumiane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkujaca piekarka
ok dzieki na pewno sprobuje , ale to nie jest prawdziwe ciasto, ja myslslam o nie wiem jakims pierniku itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość relaxik***
zrob stefanke jest strasznie prosta bo nie trzeba jej piec ani zbytnio sie meczyc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczatkujaca piekarka
wlasnie chodzi o to ze zawsze mie wychodzily zakalce , nie wiedzialam kiedy wyciagnac ciasto.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość proszę najprostszy sposób
a ja dalej nie wiem na ile do lodówki dać ten mniejszy kawałek ciasta? potem przykryć i całośc do piekarnika jak się schłodzi... zawsze jak coś zrobie to zakalec, jestem z tego powdu smutna, nie wiem co robię źle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość też cos
może cos z piekarnikiem nie tak...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciasto bez pieczenia
tak prawde powiedziawszy to ja pieka do niego normalny biskzopt ale podalam ci wersje uproszczona. jak sobie jeszcze cos przypomne to dam znac. powodzenia zycze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość postronna obserwatorka
do lodówki na czas, kiedy obierasz i trzesz jabłka lub drylujesz i układasz śliwki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×