Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zwariowana Żaba

DO PLEśNIAKA PIANA JAKI CUKIER???

Polecane posty

Gość Pepelinek*
Kryształ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pepelinek*
Cieszę sie że pomogłam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość daj przepis
na tego plesniaka ok? ale dokładny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 szklanki maki przesiewasz z lyzeczka proszku do pieczenia,dodajesz kostke margaryny i 5 zoltek,siekasz wszytsko,dodajesz pol szklanki cukru i wyrabiasz kruche ciasto.do lodowki az sie schlodzi.dzielisz na 3 czesci,do jednej dajesz kolo 2 lyzek kakao i rozrabiasz zeby bylo takie ciemne.jedna biala czescia bez kakao wykladasz posmarowana tluszczem i kasza manna forme,kladziesz na to konfiture(jablka,sliwki,dziem)i trzesz na tarce druga biala czesc na to.teraz kladziesz bita smietane ubita razem z cukrem(1 szklanka-ja dalam dzis wiorki kokosowe;))i na wierzch ucierasz albo palcami na male kawalki rozdzielasz i rzucasz ta ciemna czesc ciasta.pieczesz okolo 45-50minut w goracym piekarniku,ale ile stopni nie wiem bo sie rozwalil mi licznik:o smacznego,pozdrawiam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Graco quadro deluxe
do piany cukier puder sie sypie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ice_coffee
cukier puder;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×