Gość ania005 Napisano Grudzień 9, 2013 Witam Święta zbliżają się wielkimi krokami i już zaczynamy myśleć o potrawach na świąteczny stół;) Dla kogoś kto ma niewielkie doświadczenie kulinarne, wypieki świąteczne mogą stać się naprawdę wielkim wyzwaniem, a wybór przyprawy ze sklepowej półki może przywołać niemały ból głowy. A więc proszę o pomoc, bo może to nie różnica ale czym w takim razie różnią się przyprawy firmy Kamis od Prymatu, Apetity czy Kotanyi? Która wybrać czy polecić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 9, 2013 Popatrz na skład i wybierz te bez konserwantów i glutaminianu potasu .Kotanyi np. jest taką przyprawą,są do bigosu,kurczaka,karczku,pieczeni itp.te w czerwonym opakowaniu.Podlaskie przyprawy"Dar Natury" też super i też bez chemii.Sama możesz zrobić sobie przyprawy.Suszone warzywa(marchew,pietruszka,seler,por,cebula pomidory,papryka sypka i słodka i ostra,kurkuma,lubczyk,sól morska i super do zupy pomidorowej Papryka ostra,pieprz kolorowy,papryka słodka,kurkumasuszony czosnek,sól morska do kurczaka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość goscia Napisano Grudzień 9, 2013 najlepsze sa pojedyncze ziola, nie mieszanki. jest kilka mieszanek, ktore sa naturalne, np. ziola prowansalskie, ziola do pizzy, ziola do salatek, ziola do drobiu itd. (z tego co pamietam, te mieszanki sa wlasnie kamisa). ziola prowansalskie sa roznych firm. wszystkie naturalne ziola sa nie tylko smaczne, ale maja rowniez wlasciwosci lecznicze i poprawiajace trawienie. dlatego nalezy uzywac ich jak najwiecej do wszystkich potraw (smaki dobieramy wg. gustu lub jakis ogolnych wskazowek). . natomiast wszystko, co sie nazywa "przyprawa do", "pomysla na", "fix do", kucharek, delikat, jarzynika, warzywko, vegeta to sa przyprawy z chemicznymi ulepszaczami smaku i nalezy ich unikac. unikac dlatego, ze te wszystkie sztuczne dodatki nie maja walorow zdrowotnych, a wrecz sa niezdrowe, ale rowniez dlatego, ze uzywajac ich pomijamy uzycie naturalnych przypraw ziolowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Popieram wywalamy wszystkie Napisano Grudzień 9, 2013 przyprawy z cukrem, sola i glutaminianem, nie uzywamy mieszanek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alan221 Napisano Grudzień 11, 2013 różnica jest w cenie. w sklepie kamis ma chyba najwięcej rodzai i największy wybór spośród innych przypraw. Ja nie wyobrażam sobie dania bez kamisa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 11, 2013 czyli jestes uzalezniony od glutamianu sodu :D gratulacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 11, 2013 Albo po prostu jest opłaconym spamerem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 11, 2013 Ja wiem, że Galleo to jest ten sam producent co Kamis, tylko już pod inną nazwą i tańsze. Nie płaci się tyle za markę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jolka558 Napisano Grudzień 12, 2013 Moim zdaniem Kamis wygrywa, kiedyś bardzo preferowałam winiary ale strasznie się popsuło ! Bardzo dobre mieszanki przypraw i ziół. Na prawdę aromatyczne ! Aha i ostatnio wyszły bardzo fajne panierki do kurczaka. Polecam serdecznie ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 12, 2013 Sramis, spamerko :) Co, ludzie zmądrzeli i nie kupują tego waszego szajsu, więc desperacko spamujecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość BrytnejZpiirs Napisano Grudzień 12, 2013 Ja uzywam od lat Kotanyi, bo np tymianek, czy też inne zioła nie są w postaci zmielonego proszku, tylko są suzone w naturalnym kształcie ziarenek. I są smaczne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alan221 Napisano Grudzień 13, 2013 od kiedy kamis jest spamerskim szajsem ?? produkt dostępny normalnie w sklepie. Go nie trzeba reklamować on jest marką samą w sobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jolka558 Napisano Grudzień 13, 2013 Wątek jest na temat przypraw i gotowania więc wypowiadamy się swobodnie. Jeśli ktoś lubi kamis to dlaczego miałby tego nie napisać ? Ja również myślę, że on broni się sam swoją jakością. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 14, 2013 Kamis jest spamerskim szajsem od paru dni, dzięki tobie m.in. Jak się przyznasz, że spamujesz to nie zapłacą za spam, tak? ojej, tak mi jest wszystko jedno... :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 14, 2013 ale te miszanki i panierki to sa wlasnie sztuczne chemiczne glutamianowe badziewia, czy to winiary czy kamis, czy knor - niewazne. jak sie nazywa inaczej niz "ziola" to juz jest syf. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oliwia27l 0 Napisano Grudzień 14, 2013 bardzo mi się wątek spodobał i lubię przyprawy , pytam jeszcze raz kobitki jakie najzdrowsze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 14, 2013 P.S. Kontrola wytrysku już wam nie płaci? Bo np. tu płaciła dobrze: http://forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=1prom+1&forumId=&author=1prom+1&title=&forum= Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 14, 2013 Najzdrowsze są czyste zioła albo jak już mieszanki to mające w składzie tylko i wyłącznie zioła i przyprawy BEZ soli, glutaminianu, ekstraktu z drożdży, cukru i czegkolwiek podobnego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 14, 2013 Takie przyprawy są właśnie kotanyi ale tylko te w czerwono żółtych opakowaniach,zioła osobno typu.majeranek,tymianek też mają spoko ale pakowane w zielone torebki przyprawy to już z glutem,trzeba dobrze czytać i zostawić na półce syf z glutami i konserwantami a jeszcze lepiej czytam skład w sklepie np, przypraw do kurczaka,pieczeni,mielonych,ryb itp.Zapisuję jakie zioła się tam znajdują,jakie przyprawy np.papryka,kurkuma itp.i sama sobie robię z kupionych osobno ziół i przypraw.Daję w pojemniczki opisuję do czego na wierzchu i takim to sposobem mam je bez chemii:p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dominik1111111 Napisano Lipiec 18, 2014 Blog o wszystkich przyprawach + darmowe abc przypraw : http://eprzyprawy.blogspot.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 1, 2014 Moim zdaniem najlepsze przyprawy ma Tir-kon . Są dużo tańsze, bardzo aromatyczne i przede wszystkim to nie sama chemia jak niestety wiele z przypraw. Czytajcie co kupujecie, bo naprawdę czasem jemy straszne świństwo :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 2, 2014 Też słyszałem o tej firmie Tir-kon, nie kupowałem jeszcze ich produktów, ale ponoć mają bardzo dobre przyprawy do zup. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szereno Napisano Listopad 19, 2014 Polecam poczytać ogólnie o przyprawach przynajmniej o tych podstawowych i i ich właściwościach http://portal.domid.pl/2014/09/02/vademecum-przypraw/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Przyprawomianak Napisano Styczeń 22, 2015 Ja kupuje od niedawna na www.kociolek-smakow.pl Lokalna firma z Podbeskidzia, genialne przyprawy, jakość super no i taniość wszechobecna w porównaniu do cen w marketach.... Musiałem dorobić półek w kuchni ^^ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nazar Napisano Maj 5, 2015 Ostatnio zamówiłem z ciekawości przyprawę Walenty Kania i stwierdzam, że te najbardziej popularne wymiękają przy tych... Mogę śmiało je porównać do tych co kupowałem będarąc za granicą, w ciepłych krajach - aromat poprostu konkret. To co sprzedają w hipermarketach to zwietrzały towar, bez mocnego smaku i aromatu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DeGuStAtOrKa64 Napisano Maj 6, 2015 Ja również polecam przyprawy Walenty Kania w szczególności mieszanki. www.walentykania.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 7, 2015 Walnięty spamer co najwyżej. :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 19, 2015 ja kupuję przyprawy w sklepie internetowym http://www.zielonykarmnik.pl/. Oni oferują duży wybór przypraw najlepszej jakości w przystępnej cenie. Jako że lubię eksperymentować w kuchni to dodaje dużo przypraw do dań mięsnych. Wtedy podkreślam ich smak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafter55 0 Napisano Luty 23, 2016 No tak, ale cena ma znaczenie, najlepiej kupić przyprawy w hurtowni przypraw, np. http://www.spozywczo.pl/hurtownia-przypraw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zdrowoipysznie Napisano Luty 26, 2016 Nienawidzę sztucznych przypraw, w domu uzywam tylko naturalnych, bez żadnego glutaminianu sodu itd... większość przypraw, których używam w swojej kuchni kupuję na algi24.com.pl Mają tam bardzo duzy wybór polecam! mój ostatni zakup to przyprawa do Bruschetty, jest pyyyszna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach