Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak spożywać

sery pleśniowe-jak spożywać?

Polecane posty

Gość jak spożywać

macie jakiś sposób bo ja jem je po prosty takie prosto z opakowania, ale w jakich potrawach można je stosować i jak je można jeszcze przyrządzać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość judser
na kanapki to dosyc typowe... ale w ostatnio np jadłam pralinke z serem pleśniowym i była przepyszna. Fajnie jest też opanierować cały ser w jajku i w bułce i usmażyć podawać z żurawiną. Pewnie też można do makaronu ale to raczej gorgonzole,a Ty pewnie o zwykłych mówisz typu brie czy camembert

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dojrzewajace, takiez z plesniowa skorka, pyszne sa podtopione na grzankach. jakies w miare delikatne pieczywo, np. bagietke, kroisz w kromki, kladziesz na nie ser (np. typu brie itp.) i zapiekasz w piekarniku. jadlam kiedys pizze z serem brie, szparagami, orzechami i grzybami, byla nieziemsko pyszna. plesniowe, takie co maja plesn w srodku mozna uzyc do sosu smietanowego do makaronu, albo po prostu jesc z kawalka z krakersami. dobrze smakuja z owocami, klasyk to plasteki jablka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grzanka z pieczywa pszennego (chleb chorwacki, ciabata itp) z małą ilością masła, serem z niebieską pleśnią (np lazur) i plastrem sera żółtego na wierzchu zapieczone w piekarniku najlepiej z opiekaniem od góry- rewelacja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bezpleśniowa
Najelpieuj w ogóle, bo sa bardzo niezdrowe dla calego układu pokarmowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość analina
ja np podaje gościom deske serów - kroję różne kawałki sera i układam na drewnianej desce z różnymi orzechami, winogronami i rodzynkami.. popijane winkiem są pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość byle nie na kanapkę
to profanacja;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość frajda
profanacja profanacją, a smak smakiem :) Czasem robię nadzienie do miesa drobiowego - filet z kurczka lub indyka z sera pleśniowego typu rokpol - dor blue, lazur, oraz siekanych włoskich orzechów. Pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×