Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaloszekdeszczowy

spossób na parówke

Polecane posty

Gość kaloszekdeszczowy

czy znacie jakies inne sposoby podania parówek niz tylko ugotowanie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 10 punktów za to pytanie
Ja "podaję" zawsze czyściutką i pachnącą na surowo bo inaczej sobie nie wyobrażam. :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość upieczenie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rozcinasz parowke w zdłuż, dajesz sera żółtego, potartego i zapiekasz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oł jea
w nalesniku i w panierce :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zagrzane w sosie pomidorowym i podane z puree ziemniaczanym. Zapieczone z zoltym serem. Usmazone w ciescie nalesnikowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pokrojone w kostkę albo w talarki i z mrożonką warzywą, albo przez siebie wybranymi warzywami. Na patelnię najpierw parówki, potem mrożonkę. Lekko podlkać wodą. Do tego ziemniaki,ryż, makaron.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oczywiście, ziemniaki, ryż czy makaron gotujemy oddzielnie, potem dodajemy do reszty, mieszamy składniki i gotowe:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3-4cebule dusimy na oleju, dodajemy parówki, po kilku minutach zalewamy keczupem, czekamy aż zabulgocze (trzeba uważać, bo łatwo przywiera ten keczup) i podajemy z makaronem - szybkie, pyszne i syte :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
parówki pokrojone w grube plastry (przynajmniej ja tak robię) - zapomniałam dodać wcześniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość teodoro
dla dzieci tzw pajączki: parówkę nacinamy z jednej i drugiej strony tak aby wyszło z jednej końcówki 4 paseczki wtedy na patelką, ładnie się smażą i dzieci lubią takiego cudaka parówka jamnik w parówke wbijamy zapałki(tylko sam patyczek bez końcówki) 4- to są nogi, jako stopę do tych patyczków wbijamy np kawałek marchewki lb sera żółtego, robimy jeszcze pyszczek, 2 zapałki to uszy na nich też umieszczamy plasterek sera żółtego lub kawałek warzywa, nosek np z wędliny...wyobraźnia posuwa dużo parówka zapiekana w serze żółtym, parówka z barszczu, parówka w warzywach...pomysłów jest dużo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja oodgzewam w cipce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do powyższego
to chyba mrożone?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
smazone/duszone z dowolnymi warzywami. te warzywa troche uzdrowia parowki :D oczywiscie najlepiej dac sobie z parowkami sposob i nie przyzwyczajac dzieci do tych bombek cholesterolowych, ale wiadomo, czasem parowka niezastapiona ze wzgl. na cene ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tzw. kopytka z parówek
Parówki kroję na dość spore słupki (grubsze plastry ;) ), następnie każdy słupek parówki nacinam z obu stron w formie X, rozgrzewam na patelni tłuszcz i smażę. Kiedy już są lekko opieczone (wg gustu i upodobania) dorzucam pokrojoną cebulkę i duszę na mniejszym ogniu, mieszając od czasu do czasu - kiedy zmięknie cebula wszystko posypuję startym żółtym serem (dość sporo). Całość razem podgrzewać do czasu rozpuszczenia się sera - można polać ketchupem. Nam bardzo smakuje - pychota :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ice_coffee
Absolutny hit W naczyniu żaroodpornym kładziemy po kolei: 1. podgotowane ziemniaki 2. parówki pokrojone w paseczki 3. pomidory niedbale pokrojone 4. duuużo cebuli posmażonej wcześniej na patelce To zalewamy śmietaną z bazylią i wrzucamy na 20 min. do piekarnika. Szybkie i niedrogie danie... tzw. parówki po dyrektorsku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fujjjjjjjjj a bleee
jak wy mozecie jesc te parowki mam kolege ktory pracuje w zakladzie miesnym i mowie ze tam wymiona krowie miela i dodaja do miesa z ktorego pozniej preparuja te parowy bleeeeeeeeeee

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×