Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jak sie doda mleko do kisielu to wyjdzie budyn?

Polecane posty

Gość gość

czy jak sie doda mleko do kisielu to wyjdzie budyn?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kiedyś nie miałam mleka to do budyniu dodałam wodę i wyszło tak średnio ale do kisielu nie dodawałam mleka chociaż myślę że powinno być zjadliwe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to sprobuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kisiel-woda sok i maka ziemniaczana Budyn mleko i maka ziemniaczana ew jakies kakao

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie wyjdzie. Tak samo jakbys od galaretki dal mleko to nie wyjdzie bo jest zelatyna itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ty wyzej glupoty gadasz bo A: w kisielu nie ma zelatyny B: zelatyna gestnieje w mleku tak samo jak w wodzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Teoretycznie powinno wyjsc, ale to kwestia proporcji zapewne. Mysle jednak, ze jak wezmiesz mleko, zoltko i make ziemniaczana wyjdzie z tego lepszy budyn.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
17:05 nie masz racji, jakem chemik zywnosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
chcialabym uzyc napoju owsianego zamiast wody, czy mam go dodac mniej niz bym dodala wody? Czy wiecej, czy tyle samo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
17:08 to chyba robote po znajomosci dostales a na studia to tylko chodziles a nie studiowales.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dodałem kiedyś mleko do kisielu :D Fakt faktem już gęstniejącego. Rozmieszał się dość bezproblemowo, no może były grudki, ale małe i był dość łagodny w smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To co kupujesz w sklepie jako budyn lub kisiel to jedno i drugie jest skrobia plus dodatki typu aromaty, barwniki, itp. Wiec w sumie z grubsza te 2 rzeczy roznia sie tylko tym co do nich dodasz, mleko lub wode. Kwestia nazewnictwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Miło ciebie widzieć inaccessible89 jakiś czas ciebie nie było, te miłe słowa to nie podryw (tak u jasności).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
budyn ma inny smak niz kisiel

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W kisielu jest kwasek cytrynowy, który spowoduje, że mleko się zsiądzie, czyli skiśnie i wyjdzie z tego obrzydliwy, glutowaty twarożek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×