Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem po zawodówce ale, mogłabym być lekarzem...

Polecane posty

Gość gość

i wyleczyłabym niejednego chorego lepiej niż całe zastępy lekarzy. Wyleczyłam siebie min. z hashimoto, astmy, alergii, atopowego zapalenia skóry, celiakii. Wyleczyłam się sama. Czy to było trudne? To nie było trudne ale wymagało pójścia pod prąd. Nie pytania o nic lekarzy, nie sugerowania się tym co mówią i myślą inni, analizy i dojścia do sedna problemu oraz skutecznego rozwiązania go.

Gość gość
to jak wyszłaś z atopowego zapalenia skóry bo mnie to interesuje

Gość gość
ja też uważam cię za lekarkę tylko powiedz jak się wyleczyłaś z astmy .

Gość gość
Zmieniłam dietę. Kontroluję to co jem i pije, pod kątem składników odżywczych mających bezpośredni wpływ na najważniejsze funkcje mojego organizmu. Wiem dokładnie co robię-nie opieram się na domysłach i innych bajkach wymyślonych na potrzeby marketingu.

Gość gość
Przez całe życie człowieka, hormony tarczycy kontrolują produkcję energii cieplnej, wpływają na procesy intelektualne i nastrój, pracę serca, mięśni szkieletowych, jajników i jelit itd. A co bezpośrednio wpływa na produkcję tych hormonów? Jak myślicie?

Gość gość
Mozg kontroluje produkcję hormonów

Gość gość
Otóż jest to pierwiastek zwany jodem. Jod -bez niego nie ma zdrowia. Czy wiecie że dawniej, jeśli lekarzowi nie udawało się wyleczyć pacjenta, zmniejszyć jego dolegliwości bólowych przepisywano terapię jodem? -Po 2/3 tyg takiej terapii pacjent zdrowiał. -Dziś przemysł farmakologiczny jest zbyt rozwinięty by praktykować takie zwyczaje-tak sądzę. A nam niestety brakuje jodu a na dodatek nie przyswajamy go!

Gość gość
A ja mogłabym być światowej klasy śpiewaczką operową. Mam nadzieję, że dadzą mi kredyt hipoteczny na pensję, którą mogłabym mieć jako śpiewaczka. Chociaż skończyłam rachunkowość

Gość gość
Ja właśnie od 2 miesięcy biorę jod bo miałem lekko podwyższone TSH, wczoraj robiłem badania krwi dziś idę odebrać i zobaczymy czy coś ten jod dał, a jutro jadę do endokrynologa na kotrole z wynikiem

Gość NIEmówIM
Oni są źli . Popatrz jak drwią z tego o czym piszesz! Bądź jak ta babcie 120letnia do której przyszła tv i zapytała o długowieczność, ona powiedziała: Nic, kieliszek wódki na czczo z rana :D

Gość gość
09:27 Mógł nic nie dać! -I to z powodu tego co jesz i pijesz! Co pijesz?

Gość gość
co piję? głównie wodę mineralke i herbaty (zarówno na ciepło jak i na zimno, często parze sobie litrowy dzbanek i wtedy piję tą herbate cały dzień)

Gość gość
09:29 babcia nawet nie wie jakie ma szczescie i nie zna wszystkich realiów.

Gość gość
to dobrze pije czy źle pije?

Gość gość
09:33 Ale jaką mineralkę-to kluczowa kwestia jest.

Gość gość
Jod owszem dobry na tarczycę. Ale nie myl niedoczynności z nadczynnością, bo mozesz kaleką zostać,albo zejść z tego padołu.

Gość gość
Jod owszem dobry na tarczycę. Ale nie myl niedoczynności z nadczynnością, bo mozesz kaleką zostać,albo zejść z tego padołu.

Gość gość
09:39 Dobra, dobra -jedno i drugie jest patologią.

Gość gość
ale ja oprócz THS miałem robione dodatkowe jakieś 4 badania i ogólnie były w normie tylko jedno było dość nisko granicznej wartości normy, wyszła jakaś tam lekka niedoczynność i dlatego mi tylko jod zapisał, a nie hormony

Gość gość
09:42 I powiedz mi co z tego, że przyjmujesz jod, skoro wypłukujesz to wszystko litrowym dzbankiem herbaty i wody prawdopodobnie tzw. nisko/sodowej(mam rację?) której ph jest na tyle niskie by przelecieć przez ciebie jak przez sitko. A co takiego jest w twojej diecie co pozwoli się wchłonąc temu jodowi zanim go wypłuczesz?

Gość gość
Teraz pójdziesz do lekarza-powiesz o tym a ten albo cię zleje albo opieprzy-bo przecież skąd on ma to wiedzieć. Jest paru dietetyków w pl z którymi jeszcze warto o zdrowiu rozmawiać bo będzie to rozmowa na odpowiednim poziomie prowadząca do konkretnych ustaleń i działań w kierunku zdrowia. Resztę lekarzy bym sobie odpuściła. A przede wszystkim odpuściłabym sobie picie wody z żabki lidla czy biedronki bo się ludziska po-odwadniacie i wpędzicie w liczne choroby!

Gość gość
Gdyby lekarze leczyli zamiast zaleczać i nierzadko upośledzać pewne funkcje organizmu-bo tak działają współczesne leki-to ich profesja byłaby zbędna. Chore społeczeństwa się dziś produkuje. Robi się to wieloma sposobami -jednym z nich jest przemysł . Media odgrywają w tym swoją rolę, modna ostatnio lifestylowa reklama-również ma za zadanie porwać tłumy;) A tymczasem to tak naprawdę jest proste-wystarczy wsłuchać się w swój pierwotny rytm, dostrzec, zrozumieć, docenić...

Gość gość
to jaką wodę polecasz do picia? i to w miarę tanią a nie za 8zł za butelke bo to Polska jest i bieda w kraju a ludzie harują za 1500 nie będę 300zł miesięcznie na wode wydawać

Gość gość
pani mądra to według ciebie co powinno się pić?

Gość gość
Rodzi się dziecko-najpierw chce ssać mleko z piersi matki potem próbować stałych pokarmów, Warto poobserwować, zwłaszcza takie dzieci, które otrzymały dobre geny po rodzicach-wysokich,szczupłych zdrowych. Co jedzą? Dzieci zazwyczaj jedzą produkty solo jeśli jedzą marchewkę to jedzą marchewkę a jeśli ziemniaczka to ziemniaczka-nie lubią tego miksować razem. Takie niuanse -a mają okazuje się w życiu kluczowe znaczenie-kto by na to zwracał uwagę w dobie kiedy, uwielbiana pani Magda Gessler sypie do garnka różne przyprawy i dodaje składniki? Niekoniecznie świat do jakiego przywykliśmy jest dobry.

Gość gość
A ja jestem babcią, mogłabym być dziadkiem ale mi się nie chce.

Gość gość
Polecam http://www.whurcie.eu/hurtownia-wody-wysowianka-1,5l i orzechy brazylijskie w lidlu jest promocja o ile się nie skończyła na nie 200g za 11zł 4 dziennie i masz dawkę selenu na cały dzień-jest niezbędny by prawidłowo przyswajać min. jod a ten by prawidłowo przyswajać inne potrzebne do życia witaminy.

Gość gość
Mowa oczywiście o 4/5 orzeszkach-chodź czytałam że wystarczy jeden by pokryć dzienne zapotrzebowanie na niezwykle ważny selen. Oczywiście od czasu do czasu zastąp je po prostu jajkami, wątróbką bądź serami podpuszczkowymi dla urozmaicenia . Te orzechy są bardzo zdrowe, mają nienasycone kwasy.

Gość gość
czyli ogólnie chodzi ci o wody wysokozmineralizowane? no orzechy też jem, do musli sobie rano dodaje włoskie laskowe, czasami pestki dyni, brazylijskie też kiedyś miałem kupione

Gość gość
Jedząc****ijąc to co należy przywracasz sobie równowagę i przestajesz chorować. Tak było ze mną. To było nie do pomyślenia żeby przy mojej nabytej celiakii mogła zrobić sobie ucztę i najeść się pszennych ciasteczek, pączków, ciasta -oczywiście nie warto jeść pszenicy ale ja po jej zjedzeniu odczuwałam nieopisany ból gorszy od porodu! Dziś mogę jeść wszystko i nie choruje juz na nic.