Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę oczekiwać od chłopaka by mnie utrzymywał?

Polecane posty

Gość gość

Mamy po 23 lata.

Gość gość
wg mnie tak. Chłopak jest już na tyle dorosły, że powinien wiedzieć, że jeśli chce się wiązać z kobietą to powinien ją utrzymywać.

Gość gość
Oczekiwać to sobie możesz nawet lotu na marsa, nikt ci tego nie broni :P

Gość gość
A co rączek nie masz?

Gość gość
Nie, nie masz prawa. Nikt nie ma obowiązku cię utrzymywać.

Gość gość
gość dziś Oczekiwać to sobie możesz nawet lotu na marsa, nikt ci tego nie broni jezyk.gif gość dziś A co rączek nie masz? x O już nieudacznicy życiowi, którzy żerują na kobiecie

Gość gość
Rączki to pewnie ma, ale rozumku to już za grosz :) Jedź do Niemiec, tak podobno dają mieszkania, zasiłki i samochody za free.

Gość gość
W sklepach można kupić spray na pasożyty, przed randką z nową kobietą radzę się popsikać :)

Gość gość
Jak jesteś koo.r/wą to mozesz liczyc że za bzykanie będzie płacił.

Gość Silene
Wydaje mi się, ze masz bardzo niską samoocenę. Co to za pytanie, czy powinnaś oczekiwać od chłopaka, ze będzie Cię utrzymywał? Ty powinnaś żądać tego od niego! obowiązkiem chłopaka jest utrzymywać swoją dziewczynę!

Gość gość
Do 12:52 Jestem kobietą.

Gość gość
Chłopak powinien wiedzieć po co mężczyzna kobiecie. Jeśli on Ciebie kocha i chce być z Tobą w związku to powinien Cię utrzymywać.

Gość gość
Dziw/ki wychodzą taniej, są lepsze w łóżku i można mieć co chwila nową, więc na co komu pasożyt?

Gość gość
To zależy jaki jest Twój partner. Jedni wolą aby ich partnerki zajmowały się domem, gotowały, prały sprzątały, a inni oczekują od partnerki aby również pracowała, a obowiązkami domowymi dzielą się po równo. Absolutnie oczekiwać od Niego nie możesz tego aby Cię utrzymał, kwestia tego jak się dogadacie... A tak w ogóle to dlaczego chcesz aby facet Cie utrzymywał, nie chcesz mieć swoich pieniędzy i czuć się niezależnie?

Gość gość
Oczywiście że masz prawo tego oczekiwać, tylko nie zdziw się jak kiedyś zastąpi cię młodszą, ładniejszą i samodzielną laską, a ty zostaniesz z niczym. Albo znajdź sobie kogoś podobnego do siebie, będziecie żyć z zasiłków :)

Gość mauriel
zapraszam serdecznie na blog o urodzie i kosmetykach - www.aleksandrakobylnik.pl

Gość gość
Prowo !! Dlaczego dorosły człowieka? czasy kobiet siedzących w diomu dawno minęły ... i dobrze. Dla własnego dobra każdy powinien byc niezależny

Gość gość
Dlaczego dorosły człowiek ma utrzymywać drugiego dorosłego człowieka? Może ty jego poutrzymuj co?

Gość gość
Ja osobiście nie mam nic przeciwko tradycyjnemu modelowi, gdy to ja pracuje, a żona zajmuje się domem, ale to już po ślubie.Przed ślubem chciałbym widzieć, że jest zaradna i nie chce na mnie pasożytować i potrafi na siebie zapracować.Takiej uwieszonej na mnie od początku bym nie chciał i raczej się zastanawiał czy przypadkiem nie jestem dla niej tylko rodzajem bankomatu.

Gość gość
Kobiecie która nie pracuje odwala, puszczają się na potęgę z nudów, romansują w necie, bo w domu nie mają co robić, a mąż tyra całe dnie aby suce zapewnić utrzymanie.

Gość gośććśog
Ja (żonaty) chciałbym, żeby moja żona mogła zajmować się tylko domem, ale jakby ona sama powiedziała mi że nie chce jej się pracować i będzie dom utrzymywać, a ja mam na to zarobić to już bym chyba trochę okoniem stanął. Tak to widzę - chciałbym żeby tak było, ale nie żeby ktoś ode mnie tego żądał

Gość gość
oj jak ci mężowie tyrają w pracy....bo padnę, mój zawsze się skarży jak się wynudził bo nic się nie działo i nie miał co robić :-) zapominacie że faceci zazwyczaj zarabiają więcej od kobiet więc nie oczekujcie że kobieta ma takie same możliwości zarobienia na siebie jak facet, może i ma, jeśli pracuje na dwa etaty lub zapieprza dwa razy ciężej

Gość gość
to trzeba sie było garotłuku uczyć w szkole, to miałabyś takie same możliwości zarabiania jak mężczyźni. Gdzie masz te gorsze mozliwości kobiet? Obracasz się w towarzystwie samych robotników budowlanych i fizycznych? Bo ja u siebie jakoś takiego problemu nie dostrzegam.

Gość gość
"Ja osobiście nie mam nic przeciwko tradycyjnemu modelowi, gdy to ja pracuje, a żona zajmuje się domem, ale to już po ślubie.Przed ślubem chciałbym widzieć, że jest zaradna i nie chce na mnie pasożytować i potrafi na siebie zapracować.Takiej uwieszonej na mnie od początku bym nie chciał i raczej się zastanawiał czy przypadkiem nie jestem dla niej tylko rodzajem bankomatu. " Czyli kobieta musi mieć aspiracje, ambicje, być pracowita i zdolna, ale po ślubie nie ma nic przeciwko temu, żeby to zaprzepaściła i zajmowała się przygotowywaniem paniczowi żarcia. :) "Ja (żonaty) chciałbym, żeby moja żona mogła zajmować się tylko domem, ale jakby ona sama powiedziała mi że nie chce jej się pracować i będzie dom utrzymywać, a ja mam na to zarobić to już bym chyba trochę okoniem stanął. Tak to widzę - chciałbym żeby tak było, ale nie żeby ktoś ode mnie tego żądał " Może zajmować się tylko domem, ale jeśli to Pan łaskawie to zaproponuje. Ciekawe tylko czemu...

Gość artioms
Wiadomo że jak są dzieci to wtedy można dać żonie wybór czy chce pracować czy woli się zająć domem oczywiście jeśli są odpowiednie fundusze. Ale mając 23 lata to jest zazwyczaj końcówka studiów i zarobki są dość marne więc nie wyobrażałbym sobie pracować za 2 osoby. Najlepiej poznać dziewczynę gdzieś na studiach która sama ma plany chce się rozwijać zawodowo, bo takie dziewczyny są zazwyczaj zaradne i bez problemu poradziłaby sobie ogarnięciu domu. Jak dziewczyna ma 23 lata i już nie chce pracować to w domu też raczej za wiele nie zrobi już nie mówiąc jak kiedyś miałyby być z tego dzieci. Taka dziewczyna jest po prostu leniwa

Gość gość
Wydaje mi się, ze masz bardzo niską samoocenę. Co to za pytanie, czy powinnaś oczekiwać od chłopaka, ze będzie Cię utrzymywał? Ty powinnaś żądać tego od niego! obowiązkiem chłopaka jest utrzymywać swoją dziewczynę! x Nie mówcie, że to nie jest troll, bo nie wierzę, że może istnieć aż taki kobiecy pustostan.

Gość gość
Mężczyzna utrzymujacy kobietę zasługuje na najwiekszy szacunke. Jednak tym sposobem kobiety podcinają gałąż na której siedzą, bo ... skąd wiedzą że związek będzie trwał? Każdy powinien byc samodzielny, żeby w razie czego odejść i nie musieć siedzieć z kims dla kasy

Gość gość
Kobiety maja beztroskie życie seks kasę za darmo i do tego nie muszą ponosić odpowiedzialności bo znają sobie wymówkę jak ta nieprawdziwa gadka o nierównych szansach

Gość gośććśog
gość wczoraj "Może zajmować się tylko domem, ale jeśli to Pan łaskawie to zaproponuje. Ciekawe tylko czemu... " Źle mnie zrozumiałeś - nie chodziło żebym ja zaproponował i tak miałoby być, ale o to że taka sytuacja mogłaby wyniknąć, być przedyskutowana w formie za i przeciw, nie na takiej zasadzie jak pisze autorka "oczekiwać od chłopaka by mnie utrzymywał"

Gość facet po rozwodzie
Znam osobiście młodego chłopaka, który tak to właśnie widzi: on w pracy, kobieta w domu, więc jeśli twojemu to odpowiada, to czemu nie. Pytanie, czy finansowo wyrobi? No i pamiętaj, jeśli wam się nie ułoży i rozejdziecie się (a bywa) to zostajesz z niczym. Nie lepiej postawić na samodzielność?