Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiula123

potrzebuje jakis fajny i pyszny przepis na tort dla mojego synka

Polecane posty

Gość gosiula123
hej mam ogromna prozbe podajcie mi jakis fajny i prosty przepis na tort blagam pomocy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wyszukiwarka się kłania
temat był z tysiąc razy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiula123
naj lepiej jakis typowy dla dzieci bo moj synek ma w sobote urodzinki a ja nie mam pomyslu na tort

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiula123
no moze i byl ale ja go nie widzialam i teraz pytam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wyszukiwarka się kłania
To poszukaj w wyszukiwarce. Kliknij szukaj i wpisz tort. Proste jak drut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiula123
czesc witam ale jaki proszek bo nie kojaze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiula123
a czy ty musisz byc tak nie mila

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pumka25
Pamiętam kiedyś mama mi robiła taki pyszny torcik nazywal sie śmietnik - niestety nie mam przepisu. Był przepyszny - z bakaliami, owocami i czekoladą (bez pieczenia)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mam swoje przepisy ale jak ktoś ma problem to w sklepach są gotowe kremy do tortów.Trzeba tylko upiec biszkopt albo kupić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bardzo prosty ale na pierwszy rzut oka dziwny przepis 1 litr mleka 1 szkl. cukru 25 dkg kokosu 1 kostka masła 3 bułki jeżeli ktoś lubi kokosowe rarytasy to polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiula123
wiesz co no ja wlasnie nie chce robic z gotowych tylko jakis fajny najchetniej z ptasim mleczkiem albo toffi bo wlasnie takie masy zwykle to nie za bardzo lubie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiula123
a co do tego przepisu to to oczywiscie na biszkopt sie kladzie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oczywiście na biszkopt jeżeli myślisz o tofii to lepiej przełożyć biszkopt kremem śmietanowym i dodatkowo gęstym sosem tofii.oczywiscie też mozna samemu zrobic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiula123
ale jak to trzeba dokladnie zrobic wymieszac to razem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podejrzewam,że biszkopt umiesz upiec NAtortownice o śred. 20 cm potrzeba 3 śmietany kremówki 30-34% i jeden duży jogurt naturalny,2 cukry waniliowe,5 łyżek cukru. ś mietanę ubija się na sztywno następnie dodaje jogurt i miesza.do tej masy dodajemy roztopioną w gorącej kompieli żelatynę(6 płaskich łyżeczek) jeżeli chodzi o tofii to już wg.uznania.albo ozdobić albo posmarowac każdy krążek przed wyłożeniem masy śmietanowej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ten rarytas kokosowy to jak się robi ? I kiedy te bułki??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ARA
Biszkopt upieczlub kup gotowy.1/2 l.śmietany kremówki/30%/ ubij z 1/3 szkl. cukru pudru, dodaj żelatynę/1 łyżka rozpuszczona w mleku/. Nasącz biszkopt wodą z sokiem z cytryny. przekładaj masą śmietanową.Na wierzch można zetrzeć na tarce jarzynowej czekoladę lub kupić żelki /ja na urodziny mojego dziecka kupiłam małe czerwone serduszka/i poukładać sporo na gwierzchu. Wygląda fajnie, dzieci lubią takie kolorowe ozdoby.Torcik jest łatwy, biszkopt możesz zrobić dzień wcześniej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w 1/2 l. mleka maczamy bułki(najleoiej nie spieczone)i w mleku gorącym,ugotowanym pzostałe1/2 mleka gotujemy ,dodajemy szkl.cukru i kokos.to gotujemy na małym ogniu 15 min. gdy bułki wystygna zmiksować na gładko(masa musi być gęsta),do zmiksowanych bułek dodajemy masło a następnie wystygnięty kokos.jak w kokosie pozostaje za dużo mleka to wybrać łyżką. i to cała filozofia kremu przełóżyć biszkopt i wstawic do lodówki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiula123
czesc bardzo dziekuje za przepis ara z probuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×