Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokusia

praktyczne przepisy rozne

Polecane posty

Gość pokusia

mam 5 dzieci w roznym wieku od 1 do 12 co na to powiesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość acomitam
moja ciocia ma 6 od 3lat do 15 wiec mniej wiecej wiem jak to jest Czy kazde z twoich dzieci ma inny smak czy raczej chodzi ci o oszczedne gotowanie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pokusia
jestem z tego powodu bardzo szczesliwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
CIASTO Z JOGURTÓW (www.oliwka.o2.pl) 1 jogurt naturalny (z małych jogusrtów Danone - od wielkości opakowania zależy ilość cista), 2 jogurty cukru (chodzi o opakowania po jogusrtach), 3 jogurty mąki, 4 jajka, 2 łyżki proszku do pieczenia, 1 mały cukier waniliowy albo 2 łyż., skórka z jednej cytryny + 2 stare jabłka (lub inne owoce) albo sok z jednej cytryny. Wymieszać jajka z cukrem, dodać jogurt mąkę, cukier waniliowy i owoce. Po wymieszaniu przełożyć do foremki (najlepiej mała okrągła - śr. ok. 20 cm - albo mała na tartę). Piec ok. 30-45 min. w temperaturze ok. 180 stopni. Ciasto po upieczeniu będzie brązowe i wilgotne. Można je polać polewą, popudrować cukrem pudre lub zrobić to, na co ma się ochotę. Osobiście wypróbowałam ten przepis :). Dałam podwójne porcje, bo mam większe formy no i nie dostałam jogurtów Danone\'a :). Nie dawałam też owoców tylko cytrynę i posypałam ciasto pudrem :). Jst szybkie, dość oryginalne i bardzo smaczne :). Mała rada: przy pieczeniu nie licz na patyczek, bo cały czas bedą na nim okruszki :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pokusia
chetnie zrobilabym moim dzieciom cos dobrego smacznego i latwego do przygotowania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeżeli nie chce Ci się buszować po Oliwce to mogę Ci jeszcze jakieś przepisy zaserwować, bo mam je w swoim przepisowym segregatorze :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pokusia
jestem poczatkujaca od 4 dni mam internet

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pokusia
taaaaak !!!!!! ten ktory podalas wydaje mi sie godny wykorzystania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
FRYTKI ZE SMAŻ\"ONYM SEREM (oliwka.o2.pl) Składniki: - porcja frytek wg uznania; - kilka plastrów sera żółtego grubości ok 0,5 cm; - 2-3 łyżki mąki; - 2 jaja; - bułka tarta; - olej; - sos tatarski; W jednym naczyniu smażymy frytki. Gdy już dochodzą, w drugim naczyniu rozgrzewamy olej i na gorący wrzucamy wcześniej przygtowany ser: z jajek i mąki robimy ciasto (jak na nalesniki) i wkłasamy plastry sera, następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Podajemy oczywiście z frytkami i soem tatarskim. Jako dodatek, autor proponuje paprykę konserwową lub jakąkolwiek inną surówkę wg uznania. Nic nadzwyczajnego i najzdrowszego, ale za to dość szybkie, niepracochłonne i takie dzieciowate :). Ja osobiście doszłam do wniosku po moich \"frytkach\", że będe je kupować w sklepie... tym bardziej, że nie są kosmicznie drogie :). P.S. Te ciasto do obtaczania zapobiega wypływaniu sera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nagonka
cześć Animia :) tutaj cie znalazłam :) właśnie wpisałam się na twój topik o bojowniku :) ja polecam kotlety drobiowe z żółtym serem podwójną pierś z kurczara mielimy w mikserze- nie może być rzadka papka jak na mielone, muszą być kawałki miesa, dodajemy do tego 30dkg tartego żółtego sera, mieszamy dodajemy sól i pieprz, mieszamy, formujemy kotlecki i smażymy na oliwie- ja to robie na oleju-na złoty kolor. z jednej porcji wychodzą 4 duże kotlety, lub 6 mniejszych. jest to łatwe w wykonaniu i dość szybkie, a do tego bardzo bardzo dobre :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A zaraz przeczytam pzeczytam :). I witam an pokładzie :). Cieawy przepisik... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pokusia
murzynek 1szkl.cukru 1/2szkl.mleka. 1/2szkl.oleju 1szkl.dzemu 2łyzeczki sody 2szkl.maki 2lyzki kakao 2 jajka cynamon wszystko wrzucic do garczka wymieszac mikserem i upiec w temp.2oo *C latwe do zrobienia i smaczne ,dlugo zachowuje swierzosc.Mozna mrozic.Po wyjeciu z zamrazarki szybko rozmraza sie.Dobre dla niespodziewanych gosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przperaszam... Kopłoty techniczne... :/ Dziękuję Nagonko :). A przepis ciekawy... Pozwól, że zapisze :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nagonka
Pozwalam :P ja często robie różne zapiekanki, nie tylko z ryżem i makaronem, ale takie z naleśników i placków ziemniaczanych, tez polecam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nagonka
tak, tylko czasami coś się psuje i nie wchodzi, mi kilka razy zdarzyło się tak, że weszło coś innego jednak na tym forum akwarystycznym dowiesz się najwięcej, dużo osób daje ogłoszenia, że odda rybki za darmo lub roślinki, może akurat ktoś z twojego miasta się trafi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ciekawe,ciekawe... :) Nalesniki... Placki... Dośc hmmm ekscentryczne? :) Ja to tak od czasu do czasu... Ogólnie to mam w domu babcię i mamę :P. A na Oliwce zalazłam jeszcze taki przepis (tyle, że osobiście nie sprawdzałam): FILET Z KURCZAKA (ZAPIEKANY) 3-4 PORCJE - filet z piersi kurczaka (ok. 40 dag); - zupa cebulowa w proszku \"Knorr\"; - ok. 150 ml gęstej śmietany; Kurczaka pokroić w kostkę i włożyć do formy żaroodpornej. Zupę (proszek!) rozmącic w śmietanie i zalać tym kurczaka. Piec ok. 30 min. w temperaturze 180-200 stopni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nagonka
:) ja bardzo lubie gotować, a zapiekanki z naleśników i placków ziemniaczanych są bardzo dobre :) farsz robie taki: różne warzywa- czyli co mam i co lubie, podsmażam :) przekładam naleśniki lub placki i do piekarnika, potem polewam sosem pomidorowym jezeli robicie pizze to polecam jako sos na ciasto zwykły przecier pomidorowy, zrobiony z pomidorów- nie żaden koncentrat w słoiczku lub puszce- podsmazyć na patelni aż zgęstnieje, dodać troszke przypraw i gotowy, jest bardzo dobry. ja daje na to tylko dużo sera i ostre salami. a ciasto na pizze zawsze mroże, jest potem wg mnie lepsze niz świeże

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pokusia
moje dzieci lubia toffi.Kupuje mleko skondensowane SLODZONE gotuje je razem z puszka w malym garczku z woda ok.2godz.toffi jest dobre do posmarowania rogalikow z maslem.SUPER.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zatroskana
bardzo smaczny iprosty przepis na potrawe ktora lubia dzieci-ugotowac makaron na wodzie odcedzic .w szklance rozmieszac smietane z dzemem polac makaron.proste nie?i smaczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość palma
zrobie se tofi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wiesz co zrób twoim dzieciom :-D - budyń czekoladowy - budyń o smaku jaki lubia i polej sokiem - kisiel i polej sokiem - kaszkę nanne na gesto z sokiem lub dżemem lub utartym na tarce jabłkiem - ryż posypany cynamonem i cukrem - chleb pieczony na patelni (trzeba troche podłożyć tłuszczu, uważaj nie spal) i taki gorący posypać cukrem Będziesz się śmiala ale to są moje przysmaki z dzieciństwa. Dzieki tobie powróciłam do tych lat ..., pozdrawiam i uściski dla dzieci :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×